denizcimuzaffer, son 2 yıla 3 motosiklet sığdırdım. Arkadaşın sorduğu modele uzak bir insan değilim. İlk scooter olarak mondial 125 mt ile 12500 km yaptım. (Türkiye turu atan model) Mekanik arıza hiç vermedi, 3 kez gaz teli kırıldı,2 kez kaydı ve düştüm (motoru füdafacı sürerim düşmeler ben merkezli değil) servis bakımlarında sökülen avuç dolusu vidalar plastik kasada aşınmaya sebep olduğundan gövde resmen zamanla takır tukur döküldü (yetkili servis sebep olsa dahi kullanım hatası ve garanti dışı) . 2000 ytl ye alıp 900 ytl ye 3 ay vitrin bekletip zor zattım. Bilgisizlikten kaynaklı gördüğünüz hatalı açıklamam her hangi husus ise, beni aydınlatırsanız sevinirim. sizin honda beat saç kaportaya sahip olduğundan dış gövde gayet dayanıklı. peki ya motor aksamı nerede? üstelik az ileri üstünde kullanıcı oturuyorken ağırlık merkezinin hangi tekerleğe doğru kaydığını kabul edersiniz? Bu durumu küçük bir çukur,taş parçası veya 30 derece üstü viraj,sert fren... fizik kurallarını nereye götürür sizce? Yapmayın beyler bindiğimiz motosikletlerin populistliğini yapmak yerine güzel kardeşlerimizi mutlu olacakları daha az kaza riski taşıyacakları tarzlara sevk edelim lütfen. Haa ben arkadaş 30-50 km arası yatıp kalkmadan,vites derdi ile uğraşmadan,çok ekonomik ama üstünde oklava yutmuşcasına dimdik oturur ve aklı başında,sakin kullanırım diyen varsa buyursun güle güle kullansın :cat:
Teşekkürler arkadaş:cat:
Eski motorun için yazdıklarına katılıyorum her ne kadar binmiş olmasamda. Beat hakkında biraz farklı olur söyleyeceklerim, en azından grenajının sac olmadığını yazayım gerisine gerek yok. Bendenizi tanıyanlar iyi bilirler ne kadar antipopülist biri olduğumu işallah karşılaştığımızda sizde anlayacaksınızdır:rendeer: Ben de en az sizin kadar bu arkadaşıma yardımcı olmak amacıyla yazmaya çalışıyorum ki hepsi tecrübe ile sabittir. Merak edersiniz diye tekrar yazayım, artık maalesef Beat binmiyorum, abisi foresight a biniyorum, dediğim gibi sadece gezilerde arkadaşlarıma eziyet etmemek için tercih ettiğim bir motor.
Lütfen rica ederim siz bildiğiniz gibi yardımcı olmaya çalışınız arkadaşımıza, tecrübelerinizi paylaşınız. Ben de aynısını yapıyorum. Lütfen bendenizi yargılamayıp foruma katkıda bulununuz, ben de öyle yapacağım.
Saygılarımla:rendeer: