scooter mı chooper mı ?

scooter mı chooper mı ?

• Kullanılan toplam oy
    20
Daha önce hiç vitesli motosiklet kullanmadım scooter ile chooper arasındaki temel farklar nedir insanlar neden scooter veya chooper alırlar.
ikisinin arasındaki fark otomatik vitesli arabayla normal vitesli araba gibi midir.
hangisini kullanmak daha zevkli ? :rendeer:

ben motordan fazla anlamam motorumda yok ama bende chooper almak istiyorum bence biraz tercih meselesi bana chooperlar daha bir motor gibi geliyor

Benim buna yanıtım chopper olur.

Ama bu iki tipi kıyaslamak pek doğru değil gibi.

Neticede buna karar verirken kullanıcının tecrübesi,maddi durumu,kullanım amacı,motordan beklentileri,zevk anlayışı hatta fiziksel güç ve kabiliyeti dahi belirleyici olabilir diye düşünüyorum.

Tabii buradaki tecrübeli arkadaşlar sana daha çok yardımcı olacaklardır.

arkadaslar kullanım alanları farklı 2 cins motordan bahsediyorsunuz.bilmem anlatabildimmi.motor tercihinin başını ceken unsur ihtiyaçtır.sen ihtiyacına gore olanını sec derim.yaw ikiside motor diyosan da (bence yanlıs aslında) sana kullanabilecegini seç tawsiyesinde bulunabilirim.DEİTAY da dogru soylemiş ayrıca taksimi kamyonmu? :)

bence

hiç motor kullanmamış biri olarak :) chopper derim.daha ağır oturaklı bişi.scooter daha hafif fakat otomatik olması çok güzel.Vites değiştirmek debriyaj falan bunları yaparken insan karışıtırıp panik yapabilir yanlış şeyler yapabilir.scooterın bu avantajı var.kullanım amacı yeri çok önemli bence...

Bence bir motosikler kullanmak, motorla daha fazla bütünleşmek ona daha fazla hakim olmaktır. Dün fuarda birçok scooter denedim. Motosiklet kullanan biri olarak scooter oturuş stilini benimseyemedim. Sanki üzerinde emanet durduğumu hissettim. Motosikleti tercih etmemin sebeblerini; motora daha fazla hakim olmak, daha fazla ve güvenli yatabilmek, büyük tekerleklerin ve vitesin avantajların kullanabilmek ve daha keyifli uzunyol yapabilmek olarak sayabilirim. Ancak scooterlerinde pratik ve daha kolay kullanımlı olmak ve kapalı bölmeler gibi avantajları vardır. Hatta dezavantajlarını asla hissettirmeyen modelleride vardır. Gilera nexus gibi..

scooter da basarsın gaza gidersin rahattır. bence vitesli motorun zevki başkadır. racing motorlar duruş pozisyonuna göre rahat değildirler. uzun mesafe kullanımlarında yorarlar biraz ama kullanmak büyük zevktir.

ben cup aldım yarı otomatik olmasına rağmen en kısa zamanda vitesli bi motor almayı düşünüyorum. chooper hem rahat hem zevkli olduğundan chooper diyorum.:)

soyle izah ediyim.a1 sınıfı ehliyetle kullanılan motorlardan var evde uc dort tane ve ben motorum olmadıgını alacagımı soyluyorum.scooter yada mopedler bisiklet gibidir.yanlıs anlasılmasın cok eglencelidir ve cok iste gorurler.ama motor denince insanın aklına vitesli iri biseyler geliyo.bi bayan icinse scooterin dogru bi secim oldugunu dusunuyorum.

motosikletlerin hepsi iki tekerli olsada modeller itibari ile ciddi karakteristik fark gösterirler. chopper kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim diğer modellerin hiçbirine benzemezler. Ve bence en önemli özellikleri;
1) alçaktır iki ayağınıda rahatlıkla yere basabilirsin.
2) virajlarda yatması ve kalkması diğer modellerden zordur çünki aks mesafesi açıktır. onun için başlangıç modeli olarak tercih edilmesi genelde hata olur.
scooter hakkında pek bi bilgim yok çünki hoşuma giden bir model değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar