Scooter Elektrik Arızası Acill.

Arkadaşlar Asya Shark150 Scooter kullanıcısıyım son zamanlarda motorda akü şart etmeme farları açınca motor stop etme gibi sorunlar çıktı bunun nedenini bulma çabasındayım Trabzonda Yaşıyorum Ve Güvendiğim bir Ustam Yok Bunun İçin Birazda elektrikten anladığım için kendim çözme çabasındayım. Şimdi Akşam Belki Far Düğmesi Sorunludur Diye Onu Değiştirdim Fakat Sonuç Yine Aynı Son Olarak Bişiy Fark Ettim. Motor Stopta İken Kontağı Açıldığında Parkları Veya Sinyalleri Yakınca Sorun Yok Ama Farları Açınca Motora Yanan Parklar Sinyaller Gösterge Paneli Arka Stop Lambası Sönükleşiyor. Farlar Sorunsuz Yanıyor. Yani Farları Açınca Farlar Hariç Diğer Çalışan Bütün Elektrik Aksamlarının Voltajı Gücü Düşüyor Soluk Az Yanıyorlar. Değerli Bilgilerini Bekliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Arkadaşlar Yorumlarını Bizle Paylaşacak Yokmu..

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:54 ----------

Nerde Bu Millet.

Akünün ömrü bitmiş olabilir.Konjektördede problem olabilir bunu anlaman için ya voltajlarını ölç multimetre varsa akünün 12.8 den yüksek olması gerekir yapabilirsen konjektörün de çıkışını ölç internette gaz verince kaç volt rölantide kaç volt vermesi gerektiği yazıyor.Ama konjektör bozuk olsa motorun çalışmaz yani bir şekilde akün şarj oluyor yani akün bitmiş olabilir

Arkadaşım Konjektör Aküyü Şarj Ediyor Ayriyeten Motor Aküyle Çalışıyor Sorun Yok Benim Sorunumu Anlamaya Çalışırsan Daha İyi Cevap Yazacağını Düşünüyorum. Ben Motoru Stop İken Kontağı Açtığımda Farı Açtığımda Diğer Işıklandırmalar Sönükleşiyor. Benim Sorum Bu.

Yazdığınızı okudum zaten aldığınızda böylemiydi yoksa şimdimi fark etttiniz eğer hafif bir azalma oluyorsa sıkıntı yok ama çok sönükleşiyorsa yine akünün amperinden kaynaklanır.

Tamam Teşekkürler İlgilenip Yazdığınız İçin Söylediğiniz Gibi Şuan Gidip Aküyü Ölçtüm 11 dc volt. Fakat Amperi Ölçmek İstediğimde hiç bir şey göstermedi. Motoru Çalıştırdım Konjektörün Şarj Edip Etmediğini Anlamak İçin En Az 13 volt şarj ediyor. Bu arada farları açtığında göstergeler filan az değil bayağı sönükleşiyor.

amperi ölçemezsin ben akünün kaç amper olduğu sormak istemiştim üzerinde yazar zaten akünün.Motoru 1 haftadır falan çalıştırmıyorsanız 11 volt normal ama çalıştırdığınızda 10 dakkika falan tekranra 12.8 en az olması gerekir.mesela motoru biraz kullandıktan aküyü şarj ettikten sonra deneyin aynı şey oluyormu.

Anlıyorum Dostum. Söylediğin Gibi Çalıştırdığımda 12,8 civarı filan bişiy oluyor ama sonradan 11 filan düşüyor. İnan 1 haftadır bu konu üzerine düşünmek acayip canımı sıkıyor.
Sana Bir Sorum Olacak Benim Asıl Sorum: Motosiklet Çalışır Vaziyette Farları Açtığımda Motor Stop Ediyor Bu Yüzden Akşamları Fazla Gezinemiyorum Çoğu Kişi Statörden veya Konjektördendir Dedi. acaba bunun temel kaynağı akünün bozuk olmasından olabilirmi. Bu Arada Üşenmeyip yardımcı olman beni azda olsa kafamdaki sorulardan arındırıyor.

akünün çalıştırdığında öyle görünmesi normal benim dediğim şu motor çalıştı bir gün diyelim akşam koydun kapadın ertesi sabah ölçtüğünde akü 11 volt gösterirse o akü bitmiştir.yani çalışırken ölçme aküyü.
2.sorun için motorun aküsü bitse bile motor bi kere çalıştımı farları falan açınca stop etmemesi lazım.Ancak şu olur farlar sönük yanabilir .birde ayak marşı varsa aküyü söküp onla çalıştırmayı dene bakalım ne olacak akünün kutup başlarını sök ayak marşıyla çalıştır.Yani senin motor farlar açılınca stop ediyorsa konjektör veya statöre bakman gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar