Scooter dışındaki motorsikletlerde kaskı nereye koyuyorsunuz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben bu dediğinize katılmıyorum motor görseli görecelidir ki uzun yollarda kullanılacaksa en azından tamir kitleri fln alınması gerekli ne yapıcaz cebimizemi sokalım :) yukarıda da yazdığım gibi koyucan iki biranı yola cıkıcan kafana yatan yerde durucan miss olduki durduğun yerde bufe fln yok boş boş bakarsın manzaraya :D
Yine de motosiklet sürerken bira içmemenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kesinlikle şu anda koltuk altını bagaj olarak topcasede biradanlık olarak kullanıcam :D içine bi strafor buzz ve biraları atıp devam :D

Ben bu dediğinize katılmıyorum motor görseli görecelidir ki uzun yollarda kullanılacaksa en azından tamir kitleri fln alınması gerekli ne yapıcaz cebimizemi sokalım :) yukarıda da yazdığım gibi koyucan iki biranı yola cıkıcan kafana yatan yerde durucan miss olduki durduğun yerde bufe fln yok boş boş bakarsın manzaraya :D
Benim xmax'de topcase yok, hiç ihtiyaç da duymadım, koltuk altı bagajı zaten yeterince kocaman, çadır, kamp sandalyesi ve şarjlı pompa gibi ıvır zırıları doldurunca bira koymaya bile yer kalıyor scooterda.
Ama koltuk altı bagajı olmayan motorda topcase benim için şart. Hatta vstrom'da depo üstü çantam da var, eski sahibi takmış yoksa aklıma gelmezdi ona para vermek ama büyük rahatlıkmış o da.
Yan çantalarım da var ama söktüm evde depoda duruyor, istanbul'a 3-5 gün kalmalı gideceğim zaman fazladan giysi falan taşıyacaksam takıyorum ve yan çantalar takılıyken otobanda 160ı geçmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer bir yerde oturmuşsam, 2 saat muhabbet olacaksa o zaman tadımlık yarım bira içiyorum en fazla, daha fazlasını kesinlikle ben de tavsiye etmiyorum. Ama akşam kamp yapılacaksa kamp yerine varmadan önce bir köydeki bakkala uğrayıp arka çantaya aldığı kadar bira dolduruyorum, gece kamp ateşi başında muhabbetle bira iyi gidiyor. Tabi içip de motor sürülmeyeceği için o sayılmaz. Sanırım bunu yazan arkadaş da bira içip hemen yola çıkmıyordur, o kadar değildir.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bu konuda hemfikiriz kesinlikle ama böyle bir motor almışım tek başıma olsun arkadaşlar ile olsun mutlaka bir kamp yaparım diye düşünüyorum bu yaz. kamp atılan yerlerde yiyecek içecek bulunmuyor genelde bundan dolayı çanta önemli yoksa alkol alındıktan sonra motormuş araçmış asla kullanmam o konuda haklısınız.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Benim xmax'de topcase yok, hiç ihtiyaç da duymadım, koltuk altı bagajı zaten yeterince kocaman, çadır, kamp sandalyesi ve şarjlı pompa gibi ıvır zırıları doldurunca bira koymaya bile yer kalıyor scooterda.
Abi X-max tam olarak motosikletin doblosu. Gerçekten sattığıma pişman olduğum motorlardan biridir.

Motosikleti
Abi X-max tam olarak motosikletin doblosu. Gerçekten sattığıma pişman olduğum motorlardan biridir.
Ben de zaten doblo niyetine kullanmak için almıştım. ilk motosikletim, istanbulda her gün minibüs+metrobüs+metro ile işe gitmem 2.5 saat sürüyordu toplam 5 saatim yolda geçiyordu, sele altı bagajına laptop çantamı koyar işe giderim bir de acemi halimle arkada çanta ile uğraşmam diyerek almıştım, başka model scooterlara da bakmıştım sele altına laptop çantam sığmamıştı, forza 300 vardı o zaman alternatif olarak o da çok pahalıydı, forza 250 sonradan çıktı, tek seçenek xmax olmuştu.

vstrom alınca xmax'ı satamadım, hem uğraşacak vaktim yoktu hem de satılsın diye İstanbul'da kardeşimin işyerinin kapalı otoparkına bıraktım ama sahibinden ölücüleri ile uğraşamayınca amaan kalsın dedim vazgeçtim. Şimdi bir yıldır yatmaktan aküsü ölmüş, bir ara işleri ayarlayabilirsem istanbula otobüsle gidip yeni akü alıp üzerine takıp buraya getireceğim. Burada çarşı-pazar işleri için kullanacağım artık. Hanım'ın boyu yetse o kullanır diyordum ama 180 boyumla benim ayaklarım yere anca değiyor, o kullanamaz, olur da müşteri çıkar satılırsa yüksek olmayan bir motor alırım onun yerine belki ama çok da aman aman hemen satayım derdim yok, kıyamıyorum bir de o kadar titiz baktım ona.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Ben de zaten doblo niyetine kullanmak için almıştım. ilk motosikletim, istanbulda her gün minibüs+metrobüs+metro ile işe gitmem 2.5 saat sürüyordu toplam 5 saatim yolda geçiyordu, sele altı bagajına laptop çantamı koyar işe giderim bir de acemi halimle arkada çanta ile uğraşmam diyerek almıştım, başka model scooterlara da bakmıştım sele altına laptop çantam sığmamıştı, forza 300 vardı o zaman alternatif olarak o da çok pahalıydı, forza 250 sonradan çıktı, tek seçenek xmax olmuştu.

vstrom alınca xmax'ı satamadım, hem uğraşacak vaktim yoktu hem de satılsın diye İstanbul'da kardeşimin işyerinin kapalı otoparkına bıraktım ama sahibinden ölücüleri ile uğraşamayınca amaan kalsın dedim vazgeçtim. Şimdi bir yıldır yatmaktan aküsü ölmüş, bir ara işleri ayarlayabilirsem istanbula otobüsle gidip yeni akü alıp üzerine takıp buraya getireceğim. Burada çarşı-pazar işleri için kullanacağım artık. Hanım'ın boyu yetse o kullanır diyordum ama 180 boyumla benim ayaklarım yere anca değiyor, o kullanamaz, olur da müşteri çıkar satılırsa yüksek olmayan bir motor alırım onun yerine belki ama çok da aman aman hemen satayım derdim yok, kıyamıyorum bir de o kadar titiz baktım ona.
aklınızdaki fiyat konusunda bilgiyi özelden paylaşırmısınız? bir kardeşime önereyim niyetiniz hala devam ediyorsa ?

Motosikleti
aklınızdaki fiyat konusunda bilgiyi özelden paylaşırmısınız? bir kardeşime önereyim niyetiniz hala devam ediyorsa ?
Özele gerek yok buradan paylaşayım.
175bin TL'den ucuza satarsam üzülürüm deyip satmıyorum. belki 170 olur.
2016 model abs'li versiyonu, 2016 Kasım sonu bayiden çıkma, ehliyetim olmadığı için 2017 Haziranda trafiğe çıkmaya başlamıştım.
16bin km'de, bunun 10bin km'sini bizim köfteci rotalarında yapmıştır. Bütün bakımları yetkili serviste yapıldı, varyator bagaları ve kayışı 12bin km civarında heniz 20bin olmadı ama yılı geçmiştir denip değiştirildi. Kazada kırılan, çatlayan grenaj parçaları yetkili serviste orjinalleri ile değişti, yani tamir edilen bir parçası yok. Her bakımda yetkili servise götürüp iyice kontrol edin ne değişecekse değiştirin demiştim.

Şu an aküsü bitik ama yeni akü alıp takarım. En son geçen sene bu zamanlar istanbula gittiğimde yetkili servise götürüp bütün bakımlarını yaptırıp da bırakmıştım. Lastikleri henüz 7-8bin km'de michelin city grip 2, daha 5-6bin km daha yeni lastik istemez herhalde. Tam benzini koyup süreyim şeklinde masraf çıkarmayacak motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar