Bende scooter varken ön freni daha çok kullanıyordum, aslında iki freni birden kullanıyordum hep ama hafif yavaşlamak için ön fren yetiyordu, arka freni daha az kullanıyordum. Vitesli motora geçince yavaş manevralarda da ön freni kullanıp motoru devirince en azındna yavaş sürüşlerde ön freni kullanmamaya başladım. Yine de motoru durduran ön fren derim, yavaş dönüşler harici ön freni daha çok kullanırım arka fren yalnızca dengelemeye yarıyor.
Bende de o alışkanlık kalmış, başıma bela açtı. Arkamda kardeşimle giderken sokak arasında dar bir dönüş vardı. Dönüşün köşesinde de park halinde bir araba, araba yanlış park etmedi onda sorun yok. Debriyajı sıkınca gelen ivmeyle dönerim dedim, arabaya yaklaştım. 2 kişi olduğumuz için ivme fazla geldi, frenle yavaşlarım dedim önü fazla sıktığım için fazla yavaşladım, fazla yavaşlayınca motor durdu, durunca sağa yatmaya başladı. Kardeşim arada ezilmesin diye var gücümle tuttum. O köşedeki arabadan da destek alıp kardeşimi sağlama aldım, ufak tefek bir şey zaten. Arada kaldı usul usul beni bekliyor kaldırayım

. Motoru daha fazla tutamayınca arabaya yasladım. Gidonla aynayı lastiğe, sepeti de arabanın ön kapısına yasladım. Tabi bilmiyorum nasıl kaldırayım mereti. İtebilecek yerim yok sağ araya sığmıyorum, soldan çekince gelmiyor fazla çeksem yıkılacak diye korktum. O sırada araç geçiyordu yardıma çağırdım onlar geldi kaldırdı motoru öyle kurtulduk. Arabaya çok yavaş değdiğim için arabaya da, motora da bize de bir şey olmadı.