Bulunduğun il de acilen bir Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni bul ve kapalı alan hakimiyet eğitimi al.Bugün hava yağmurluydu aşağıda kapalı alanda lastik kaymasini denedim 360 attim motor düşmedi ama ayni durumu dışarıda yaşarsam diye korkuyorum on freni sıkınca yere düşersin arka freni sıkarsan kayar falan filan ben nasil duracağım?
Scooterda hafif frenlerde arka fren kullanılır, hızlı fren yapılması gereken durumlarda arka frenin üstüne önden de destek alınır.Bugün hava yağmurluydu aşağıda kapalı alanda lastik kaymasini denedim 360 attim motor düşmedi ama ayni durumu dışarıda yaşarsam diye korkuyorum on freni sıkınca yere düşersin arka freni sıkarsan kayar falan filan ben nasil duracağım?
2 kanallı abs varsa ikisini birden sık. Sadece önde abs varsa önü sık. Abs yoksa kademeli, pompalayarak sadece ön freni sık. Beceremeyeceksen yavaş git.Bugün hava yağmurluydu aşağıda kapalı alanda lastik kaymasini denedim 360 attim motor düşmedi ama ayni durumu dışarıda yaşarsam diye korkuyorum on freni sıkınca yere düşersin arka freni sıkarsan kayar falan filan ben nasil duracağım?
Eğitim kısmı zor scooterda arka frenmi oncelikli on fren mi bilmiyorum onun için sıkıntı benim için CBS var on 2 disk arka kampanaBulunduğun il de acilen bir Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni bul ve kapalı alan hakimiyet eğitimi al.
Panik fren çalışması sonunda hem fren yapmayı öğrenirsin, öğrendikten sonra da görürsün ki fren mesafen belirgin ölçüde kısalmış.
Bursa da eğitim verdiğim öğrencilerim içinde sürüşünde sadece ön freni kullanmamış öğrencilerim bile vardı. Onlara önce sadece arka, sadece ön ve kombin fren yaptırıp, frenleme mesafelerini gösterdiğimde çok şaşırıyorlar. ABS devreye girdiğinde frenlemeyi bırakan vs.vs.
Frenleme hayati bir konudur. Lütfen nasıl frenleme yapacağınızı kapalı bir alanda ilinizdeki eğitmenden öğrenin. Buradaki yorumlar sizi çok ama çok yanlış yere götürebilir ve bunu çok net görüyoruz. Allah korusun hayatınıza mal olabilir.
CST FabrikaLastikleriniz nedir? Nylon lastiklerle olası bir durum, eğer lastikleriniz iyi değilse değişmenizi tavsiye ederim.
TeşekkürlerScooterda hafif frenlerde arka fren kullanılır, hızlı fren yapılması gereken durumlarda arka frenin üstüne önden de destek alınır.
Scooter için bence en önemli etken fren kalitesi, düşük seviye modellerde bildiğimiz bisiklet freni var motor zar zor duruyor ABS falan zaten yok. Bu tip bir motor kullanacaksan ekstra dikkat etmen lazım ama motor frenlerine güvenilebilecek bir motor ise arka + fazlası gerekirse ön kombinasyonu ve frenleri sonuna kadar sıkmamak (ABS varsa bunu o kurtarır ama gerek yok) fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.
Tavsiye için teşekkürler2 kanallı abs varsa ikisini birden sık. Sadece önde abs varsa önü sık. Abs yoksa kademeli, pompalayarak sadece ön freni sık. Beceremeyeceksen yavaş git.
Ancak lastik her şeydir. ABS yoksa hele ki scooterlarda lastik küçük muhakkak michelin ya da metzeler taktır. Cidden kaymıyorlar. Abs ve patinaj önleme bozuk zannediyorum bazen. Kaydırmak için sert fren, sert viraj yapıyorum yağmurda kaymıyor michelin citygrip 2. Metzeleri de Anlas Çapradan sonra 150MR Vultureda denemiştim. Çapra iyi ama Metzeler yanında lastik değilmiş.
Ehliyetim yok eğitim de yok sadece youtube dan izlediklerim ve trafikte dikkatlice sürüyorum her ne kadar dikkatli olsamda olabildiğince herseyi kontrol ediyorum ve o yüzden bu konuyu açtım kaba olmayın kimse motor sürmeyi bilerek doğmadıkim ehliyet veriyor size? kim eğitim veriyor
AnladımKaba olmuyorum git kursa ölürsün abi tavsiyesi. Traifige fren yapmayı bilmeden çıkıyorsun
Scooterdan Scootera değişir benim Vespa GTS Harley gibi. Arkada herşey. Arka fren kullanırım ağırlıklı şehir içinde şehir dışı dengeli iki frende. Acil durumda tabi ön fren arka frenBende scooter varken ön freni daha çok kullanıyordum, aslında iki freni birden kullanıyordum hep ama hafif yavaşlamak için ön fren yetiyordu, arka freni daha az kullanıyordum. Vitesli motora geçince yavaş manevralarda da ön freni kullanıp motoru devirince en azındna yavaş sürüşlerde ön freni kullanmamaya başladım. Yine de motoru durduran ön fren derim, yavaş dönüşler harici ön freni daha çok kullanırım arka fren yalnızca dengelemeye yarıyor.
Ben scooter diye yalnızca xmax 250 sürdüm, onda arka fren iş görüyordu ama ön freni daha çok kullanıyordum, diğer scooterları bilmem.Scooterdan Scootera değişir benim Vespa GTS Harley gibi. Arkada herşey. Arka fren kullanırım ağırlıklı şehir içinde şehir dışı dengeli iki frende. Acil durumda tabi ön fren arka fren