scooter-cross

size bir şey sormak istiyorum.
aynı koşullarda olan scooterin mi motor ömrü daha uzun olur yoksa crossların mı?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Markasına bağlı....Tek söyleyebilceğim bu....

arkadasın da dedgi gibi markaya bağlı ama türkiye yollarında ve kosullarında bence cross daha dayanıklı cünki cross un yapilis mantığı arazi yolları zaten türkiyedede tüm yollar arazi gibi....:cherry:

koşulların aynılığından kastım aynı fiyatta alınan
mesela as200gy var birde mondial 150zat var bunlar hemen hemen aynı fiyat ama hangisinin motor ömrü daha uzun olur?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
koşulların aynılığından kastım aynı fiyatta alınan
mesela as200gy var birde mondial 150zat var bunlar hemen hemen aynı fiyat ama hangisinin motor ömrü daha uzun olur?

Tabiiki 200gy...Zatla şöyle bir kez taşlı yoldan gitsen her tarafı tıngırdar...Otobana da çıksan tıngırtısını kesemessin....

aragon kardeş,AS200GY ile Mondial 150ZAT arasında neredeyse 1000ytl fark var! ZAT daha pahalı benim bildiğim.

aragon kardeşim bu tür bir kıyaslama yapmak bile hata,tartışılmaz bile; cross la gidemiyeceğin,giremiyeceğin yol yoktur.Dayanma bakımından da cross 150 cc lik cros bile 200 cc lik scooteri her türlü yolda ve şartta geride bırakır.Fakat yakıt tasarrufu dersen o zaman işler değişir.Scooter derim bilmem anlatabildimmi sağlıcakla kal cross al

size bir şey sormak istiyorum.
aynı koşullarda olan scooterin mi motor ömrü daha uzun olur yoksa crossların mı?

Bu sorunun cevabı yol koşullarına, marka ve modele göre değişir olabilir. Ancak benim tecrübelerim en kötü koşullarda kullanılacak her iki motordan ancak krosların hayatta kalabileceği yönünde. Yani arazideysen krostan başka seçeneğin yok. Bu arada Asaya AS200GY-2 kullanıyorum. 7000km' deyim ve çok memnunum. Ufak tefek sorunları oldu ama her Çin' li gibi bu da biraz ilgi bekliyor. Çevremde bu motoru kullanan arkadaşlardan ve ustalardan motorun çatladığına dair bir bilgi almadım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çin malı scooterların crosslardan daha az yaktığını sanmıyorum.
fakat 2 tane alakasız motor bunlar neden karşılaştırma gereği duydun. sanırım scooter tarzı bir motor işine uygun geliyor fakat gönlün cross'tan yana.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sefil scooterden crosa dönmeyi düşünüyorum. :cat:

hiç cross kullanmadım bende merakettim crossta titreşim vibrasyan nasıl
zangır zangır titriyormu motor yada belli sürate çıkınca titreme başlıyormu ??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar