scooter alıcam yardım lütfen

nerden çıkıyor 2zamanlı motorlar çok yakar kanısı,ben 180lik gilera kullanıyorum bir çinli kadar benzin yakıyorum,aynı şekilde 50lik apriliam var onda ise benzin almayı unutuyorum....2zamanlılar çevreye zarar veriyor deniyor,peki çinlilerin bir emisyon standartına uygunluğu varmı?2 zamanlılar zarar veriyorsa avrupa gibi denetimin çok sıkı olduğu ülkelerde arpilia rs 125 veya derbi 125 gpr vs gibi motorlar neden üretiliyor!2zamanlılarda çevreyi kirleten bizleriz,gidip benzinciden açıkta yağ koydurursan tabi arkadan tüterek gidersin,ben şimdiye kadar hep bp,castrol,agip gibi markarın sentetik yağlarını kullandım,yolda giderken benim motorun 2zamanlı olduğunu ancak sesinden anlarsın,egzosdan duman göremezsin

bence bir motoru en iyi sahibi bilir mrsago bu motoru burda övebilirdide ama o motorun kötü olduğunu söyledi.zaten bende rs de fazla ısrarlı değildim mrsago ve diğer arkadaşalr yorum ve uyarılar için sağolun artık bu saatten sonra keeway matrix 150,hussar,zat,bws ve 180 sp den 2.el bulup almaya çalışcam:cat:yakıt önemli değil önemli olan zevktir benim için

Son düzenleme:
arkadaşım sen bugüne kadar istisnalar hariç hangi rs kullanıcısından olumlu bi tepki aldın sorarım sana :rendeer:

Bende 150hs var . 2006mayıs'ta aldım 1500km'de
Bir kere egzozu manifolttan çıktı 250km'deyken

Aküsü orjinal ve kışın ayda bir 10-15 dakka çalıştırıldığı halde,

Benim görüşüm millet motorlarına iyi bakmıyo , çin malına mercedes muamelesi yapıyo ondan sonra devamlı sorunlar yaşıyor.

Hergün kaza yaptıktan sonra , Koli bandı ile toplanmış , birleştirilmiş çin malı motorlar görüyorum . Bunlarda mı çinlilerin suçu ! Motorlar bilgisiz insanların elinde

Çoğu kişi CVT şanzımanın nasıl gaz kolundan kumanda edileceğini bilmiyor bu durum kısa sürede Varyatör kayışının aşınmasına neden oluyor mesela
(150Hs ve benzeri motorlarda tam gaz kalkış yaptıktan sonra 30km hıza gelince gaz keserek vites attırılır sonra gazlamaya devam edilir örneğin ,
bunu yapınca kayışın tam gaz kalkıştan zarar görmesi büyük ölçüde önlenir.)

Istanbul'da oturduğum mahallede RS151 ve benzeri scooterlarla su taşıyanları görüyorum. Çok yokuş olmasına rağmen demekki motorları onlara dayanıyor.
5-6 tane 19lt su taşıyanlar var.

hocam illa teneke (çin) alcaksan ve illa mondial alcaksan 150 zat al

Bende 150hs var . 2006mayıs'ta aldım 1500km'de
Bir kere egzozu manifolttan çıktı 250km'deyken

Aküsü orjinal ve kışın ayda bir 10-15 dakka çalıştırıldığı halde,

Benim görüşüm millet motorlarına iyi bakmıyo , çin malına mercedes muamelesi yapıyo ondan sonra devamlı sorunlar yaşıyor.

Hergün kaza yaptıktan sonra , Koli bandı ile toplanmış , birleştirilmiş çin malı motorlar görüyorum . Bunlarda mı çinlilerin suçu ! Motorlar bilgisiz insanların elinde

Çoğu kişi CVT şanzımanın nasıl gaz kolundan kumanda edileceğini bilmiyor bu durum kısa sürede Varyatör kayışının aşınmasına neden oluyor mesela
(150Hs ve benzeri motorlarda tam gaz kalkış yaptıktan sonra 30km hıza gelince gaz keserek vites attırılır sonra gazlamaya devam edilir örneğin ,
bunu yapınca kayışın tam gaz kalkıştan zarar görmesi büyük ölçüde önlenir.)

Istanbul'da oturduğum mahallede RS151 ve benzeri scooterlarla su taşıyanları görüyorum. Çok yokuş olmasına rağmen demekki motorları onlara dayanıyor.
5-6 tane 19lt su taşıyanlar var.

peki niye beat larda hiçbisorun çıkmıyo bütün beat cılar motorlarına çokmu güzel bakıyo ve nerdeyse bütün dayıtım motorları beattır cevap bekliyorum

arkadaşım bence bırak mondiali. kymco agility 125 al.cok memnun akalcaksın.bu kadar zamandır bu motoru kullanmış ve de şikatçi olmuş hiç kimseyi duymadım.bende kullanıyorum ve cok memnunum.yinede karar senin.

Sıfır km. çin malı alacağına 5-6 yaşında Piaggio al.Bana dua edersin.Daha önce piaggio 50'lik Zip kullandım.Hem de Artvin'de dağda taşta.Böyle sağlam bir makina görmedim.Neyse onu sattıktan sonra sıfır Hussar aldım.Almaz olaydım.Bir yıl içinde motorun kaporta aksamının her tarafı, hatta koltuğu bile çatlamaya patlamaya başladı.Allah'tan müşteri çıktı da verdik.Şimdi de YBR kullanıyorum.Sorun yok.Ama sen skutur istiyorsan gerçekten bu Çinlilerden uzak dur.Honda Aktivya veya Beat al,ikinci elde Piaggio al.Rahat edersin.Çoluğuna çocuğuna miras bile bırakırsın.

arkadaşım elindeki parayla 0 km motor almak gibi bir şansın var ama ben derimki seçimini mümkünse japondan yana kullan eğer ucuz ve 0 km bir motor alacaksanda servis ve dayanıklılık konularını iyi araştır derim hatta bir adım öte git motorunu almadan önce incele ve aradaki farkları gör-sor soruştur aman yanlış yapma

sokağa atacak paran varsa çin al!bu motorların bozulmasının bakımla alakası yok,yolda giderken hangi motorun fren diski vidalarından çıkar,bakımsız motorun mu yoksa kalitesiz motorun mu!ya da çin kullananların %90'I motorlarına bakmıyor mu bence alakası yok,bu motorlar kullanmasanda bozuluyor!ucuz sıfır arıyorsan tek bakacağım yer kymco olurdu,ya da ikinzi el honda,piaggio vs... ama çin alacağıma yayan gezerim daha iyi,çinde işin şansa kalmış...ya düzgünü denk gelir vezir olursun,ya kötüsü gelir rezil olursun...

Astral sana katılmıyorum ben motoruma bakıyorum yagını eksık etmıyorum zamanı geldıgınde degısıtıroyrum perıyodık bakımlarını yaptırıyorum sımdı 13.500 km deyım ve hıc bır sorunum yok bı yerınden takıtrı tukurtu bıle gelmıyor.Mılletın Gilera Aprilla alacak parası olsa zaten sormaz cınlı alıcam mecbur hangısını alayım dıye.Milletin maddı durumunu dusunmeden konusuyorsunuz.Cocuk max 2 - 2,5 var dıyor ne alcak Piaggio beverly 250 mı Gilera Runner 180 mı alacak.

Bence de 2.el al sıfır alma bır sure sonra kı ıcınde vıteslıye gecme ıstegıde var scooter dan bıkacaksın bende ılk aldıgımda bu bana yeter dıyordum uzerınden 1 sene gectı ve sımdı degısıtırmek ıcın hazırlanıyorum maddı olarak.Bence 2.el dedıgım gıbı hem satarken az zarar edersın.

arkadaşlar tabikide yamaha nın ve honda nın mondial karşısında adı yeter
size bikaçtane sorum war
1.yamaha bws sanırım artık üretilmiyor ve 2. eli bulunurmu fiyatları ne gibi
2.Gilera Runner 180 Sp türkiyede 0 ı veya 2.eli bulunurmu onun fiyatlar ne gibi
3.2 zamanlı ile 4 zamanlı arasındaki yakıt farkı çok mu. performası kıyaslandığında bu yakıt parası sizce değermi
4. Keeway Matrix 150 sizce nasıl zat'la boy ölçüşebilirmi

180SP nin sıfırı yok. 2 elleri 3000 ytl civarında internet ilanlarından takip edebilirsin. Keenwey de baya şık bir motosiklet. Ben almadan bu modeli de araştırdım ama bana biraz küçük geldiği için zat aldım. Hem de bildiğim kadarıyla macar malı. servisleri de iyi diye duydum. BWS nin temizini bulmak zor. 2 zamanlı motor 4 zamanlıya göre çok daha seri fakat yakıt sarfiyatı da daha fazla. bence matrix 150 mantıklı bir seçim olabilir hem de tipi fena değil.

Maksimum hızın ne olduğunu değil,konforlu yol şartlarını göz önüne alman sana
uzun süre keyif verecektir,hele de temizinden bir 2. el beverly 250 bulsan ya
tadından doyum olmaz..

Astral sana katılmıyorum ben motoruma bakıyorum yagını eksık etmıyorum zamanı geldıgınde degısıtıroyrum perıyodık bakımlarını yaptırıyorum sımdı 13.500 km deyım ve hıc bır sorunum yok bı yerınden takıtrı tukurtu bıle gelmıyor.Mılletın Gilera Aprilla alacak parası olsa zaten sormaz cınlı alıcam mecbur hangısını alayım dıye.Milletin maddı durumunu dusunmeden konusuyorsunuz.Cocuk max 2 - 2,5 var dıyor ne alcak Piaggio beverly 250 mı Gilera Runner 180 mı alacak.

Bence de 2.el al sıfır alma bır sure sonra kı ıcınde vıteslıye gecme ıstegıde var scooter dan bıkacaksın bende ılk aldıgımda bu bana yeter dıyordum uzerınden 1 sene gectı ve sımdı degısıtırmek ıcın hazırlanıyorum maddı olarak.Bence 2.el dedıgım gıbı hem satarken az zarar edersın.
senin şansına motorun düzgün çıkmış ama forumları okursan senin gibi sorunsuz çin motora sahip olanların azınlıkta olduğunu görürsün,biraz öncede söyledim çin malı şans işi ama sağlamını bulmanın şansı çok düşük...
Bende gidip sıfır gilera veya apriliaya 5-6 milyar bağlamam ki bende öyle yaptım,yaklaşık 1sene önce gilera fxr 180 aldım,99model orjinal kazasız masrafsız 17000km'de ve 2250YTL (insan araştırınca buluyor),şimdi motorum 27000km'de sorunsuz ve hemde istediğim gibi performanslı şekilde geziyorum...benim motorun yaşı ve km'si fazla olmasına rağmen 10 tane çinliye değer! internette satılık alternatifi çok ve çinli fiyatına,örnek istiyorsanız SR125,150 veya 50(ki 150lik çinliden iyi gider hemde su soğutmalı) bulabilirsiniz,gilera 180 için araştırmak lazım 2250'ye benim gibi arkadaşta bulabilir,internetteki fiyatlar aldatıcıdır,ben alırkende sahibi 2750 istiyordu,peşin parayı görünce 2250ye bıraktı.....Sonuç olarak yine söylüyorum o paraya alınacak alternatif çok honda,aprilia,gilera

sıfır kycmo agility 125 al bencede fiyatı 2.400 gibi birşey.Çokda sağlam.japon almazsan bunu al.

bak kimse Honda Activa dan söz etmemiş. Ben bunlardan daha sağlam bir scooter olduğunu düşünmüyorum. Adamlar kaldırımdan zıplaya zıplaya gidiyorlar. benzin ve yağ koy gerisini merak etme scooterlerin tankalrı bunlar.

bildiğim kadarıyla türkiyede üretim yapan 2 motosiklet firması var KANUNİ ve RAMZEY. asla ve asla çin malı motosiklet önermiyorum insan hayatını hiçe sayıyorlar kanuni rokko hiçte fena değil

selam
çin malı sahibiyim..keşke biraz daha araştırsaydımm.. eğer biraz daha arştırsaydım agility alırdımm yada bws... eğer şimdilik bana maksimum 90 - 100 yeter fazlası kasar şimdilik bir başlaylım sonrasında iyiye geçeçem ama bu acemilik dönemimde beni yormasın üzmesin masraf çıkarmasın diyosan yukardakilerr..
Amaaa elimden her iş gelir zaten meraklıyım gerektiğinde sökerim bakarım yaparım zaten motorun teknik yapısınıda öğrenmek istiyorum diyosan, yağmurlu havalarda kullanmam o yüzden lastiğim kaymasından çekinmem, başım ağırsada eğlence olsun diye uğraşırım yapamazsam kasmam götürür servise yaptırırım diyosan al çinliyi :)
bilmem anlatabildimmi
Kalın saalıcakla

bildiğim kadarıyla türkiyede üretim yapan 2 motosiklet firması var KANUNİ ve RAMZEY. asla ve asla çin malı motosiklet önermiyorum insan hayatını hiçe sayıyorlar kanuni rokko hiçte fena değil
kanuni ve ramzey türkiyr'de üretmiyor montaj yapıyor,üzerindeki parçalara bakarsan türkçe birşey bulamazsın,kanuni tayvan,ramzey çin parça alıyor...bir arkadaş honda niye söylenmiyor demiş,ben honda diye yazdım zaten...model olarak beat,agility,bws,aprilia sr serisi ve bulabilirsen runner 180 almanı tavsiye ederim,çinli fiyatına bunların 2.elini bulabilirsin başın ağrımaz,satarkende zararın olmaz!tanıdığımda 2006 10binde ramzey var 900ytl vermiyorlar,bisiklet parası neredeyse ama yok işte

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar