Scooter alacakların DİKKATİNE!

Arkadaşlar , scooter konusunda bazı tavsiyelerim olacak!

Scooter alırken kesinlikle , markalı birşey alın ; herkes tarafından tanınmış olsun ve de tavsiyeli olsun!!Mümkünse çin olmasın...

Kesinlikle 2 zamanlı bişey alın!
4 zamanlı scooterın hiçbir zaman faydası olmuyo , ben göremedim!!!

Unutmayın ki , scooter şehir içinde kullanımlıktır.Uzun yolda asla gitmez.Tamam gidiyo , ama siz bi de bana sorun :cyclopsan

Bir de şunu hatırlatıyım , rodaj süresi , size ileride en az 15 km/sa hız kazandırır ya da kaybettirir!

Ben sadece alacak arkadaşlara ön ayak olmak istedim.Siz devam edin!!

Eksiğim varsa ekleyin!
Hatam varsa düzeltin!
Bildiklerinizi esirgemeyin!

Eksiğim varsa ekleyin!
Hatam varsa düzeltin!

Eh sen anlatmışsın gerekli herşeyi :) Bari bende gidiyim yarın hemen iki zamanlı bir tane alıyim, gerçi nesilleri de tükendi ama....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
katılmıyorum kesinlikleeeee 4 zamanlı yeni bir teknolojidir mühendisler daha ii biliyo sanırım.. artı scooterle dünyayı gezen var be dostum yapma allahını seversen

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çok gereksiz ve yanlışlarla dolu bir yazı olmuş. Scooterların marka ve modelleri arasında dünya kadar fark var. Şehiriçinden çıkamayacak olanlar var, dünyayı gezebilecek olanlar var. Ayrıca nesli tükenmekte olan 2 zamanlıyı alın deyip 4 zamanlıyı kötülemek diğer motorları asla bağlamaz, belki senin motorunda sorun vardır, genelleyip insanları yanıltma lütfen.

hakkaten 2 zamanlı tavsiye edeni ilk gördüm
la bitirir 2 zamanlı seni:wiinkk:
millete ön olmuşsun harbi:p

yapma be dostum , 2 zamanlı bitirir alacak olanı gel şunu yeni teknoloji yapalım verelimn sana 4 zamanlı

2 zamanlı Yamaha bws 100 100 kmde 5 lt benzin yakıyor.
4 zamanlı scooterlar 2,5 - 3 lt arası benzin yakıyor.
Fark çok büyük !

Arkadaşlar , kimse gidip GİLERA NEXUS almadıkça sorun yok...
Vatandaş , scooterı iş için alıyo , elektrikçi , tornacı ...

Bu yazıları bir abimin isteği üzerine yazdım.
Ben de sonuna kadar destekliyorum !!

Mengu16' Alıntı:
2 zamanlı Yamaha bws 100 100 kmde 5 lt benzin yakıyor.
4 zamanlı scooterlar 2,5 - 3 lt arası benzin yakıyor.
Fark çok büyük !

+1 Mengu16
ayrıca 2 zamanlıların dumanını ve çevreye verdiği zararı da unutmayalım.

ya ama kafam karıştı iice kanuni deer152 alcam 4 zamanlı :silent:
üüfffffffffffffffffffff kötü müüüüü :silent:
çok istiyorum ama :salut:

4 zamanlı iyi 2 zamanlı kötü yaşasın 4 zaman :flower: yaşasın çevre :flower: yaşasın ekonemik motor :flower:

dishy' Alıntı:
ya ama kafam karıştı iice kanuni deer152 alcam 4 zamanlı :silent:
üüfffffffffffffffffffff kötü müüüüü :silent:
çok istiyorum ama :salut:
4 Zamanlı motor kötü olur mu yaw:cyclopsan.Dünyanın önde giden markalarının ürettiği motorların çoğu niçin 4 zamanlı:silent: race mace scooter kros hepsi iki zamanlı olsun:) bunu yapabilecek teknolojileri mi yok yani:silent:

4 zamanlı motor en az yakıtla en fazla gücü üreten ve en fazla km yaptıran motordur.

2 zamanlının tek iyi yönü mesela 125cc de beygiri daha fazladır. aprilla 125rs gibi. bu da 125 kategorisinde en iyi olmak içindir. yoksa 125cc aprilla 4 zamanlı 250cc den fazla yakar.

yaşasın 4 zamanlı motorlar :p

viper_1' Alıntı:
Arkadaşlar , scooter konusunda bazı tavsiyelerim olacak!

Scooter alırken kesinlikle , markalı birşey alın ; herkes tarafından tanınmış olsun ve de tavsiyeli olsun!!Mümkünse çin olmasın...

Kesinlikle 2 zamanlı bişey alın!
4 zamanlı scooterın hiçbir zaman faydası olmuyo , ben göremedim!!!

Unutmayın ki , scooter şehir içinde kullanımlıktır.Uzun yolda asla gitmez.Tamam gidiyo , ama siz bi de bana sorun :cyclopsan

Bir de şunu hatırlatıyım , rodaj süresi , size ileride en az 15 km/sa hız kazandırır ya da kaybettirir!

Ben sadece alacak arkadaşlara ön ayak olmak istedim.Siz devam edin!!

Eksiğim varsa ekleyin!
Hatam varsa düzeltin!

kardeş

bu yazı tamamen baştan sona yanlış bilgilerle dolu. dandik çin malları bile iyi kullandıktan sonra önemli sorun çıkarmaz. 2 zamanlıyı tavsiye edeni de ilk defa görüyorum. 2 zamanlı motor daha güçlüdür ama daha iyi değildir. piyasayı araştırmadan balıklama atlamışsın gibime geliyor. Ayrıca kaliteli bir scooter la dünya turuna bile çıkarsın rahatça. Birde rodaj süresi gerektiği gibi kullanıldığında performans artar,sarfiyat düşer, aksi bir durum olmaz.

2 zamanlı motor .

1. çok benzin tükedir
2. gürültülüdür.
3. çevreyi kirletir.
4. daha fazla titreşimlidir
5. benzinle birlikte yağda almak zorundasın çünkü ilkel teknolojidir.
6. çabuk ısınır. 4 zamanlı kadar uzun ömürlü değildir.
7. piyasadan kalkmıştır. bir iki model kaldı kalkmayan
8. ..... dahada fazla yazılabilir.Bunlar geldi aklıma şimdilik

yaw Viper,hem4 zamanlı motorları kötülüyorsun hem de sahibi olduğunu yazdığın 2 motorda büyük hacimli 4 zamanlı...neiş???? Scooterler ile uzun yolagidilmez şehir motoru demişsin,,sen hiç honda silverwing,burgman400-650,yamaha t-max vb.kullanan pizzacı falan gördünmü...Bir yorum getirirken biraz mekanik ve teknik bilgiyle desteklenecek birşey yazda mekaniğe uzak arkadaşlarında boşyere kafasını karıştırma..4 zamanlı motorla 2 zamanlı ne motor ömrü,ne de yakıt yönünden kıyaslanabilir.Kendini yağlasın diye benzinine yağ konan bir motordan ne bekliyorsun anlamadım.Ha onlardada yağ pompası var dersen o da sadece piston kolu ve sekmanları yağlar ya diğer parçalar nolcak:queen: :queen: :queen:

orcunemre' Alıntı:
Bir yorum getirirken biraz mekanik ve teknik bilgiyle desteklenecek birşey yazda mekaniğe uzak arkadaşlarında boşyere kafasını karıştırma..

+10 kesinlikle yok yere kafam karıştı!!!!!!
Dün kursta motor hocamla da konuştum 2 zamanlılar çok yakında kalkıo dedi.Adam 25 yıllık galerici,,deer152 ye de tam not verdi :bounce: :bounce:
Avrupa da kalkmış bile 2 zamanlılar..............................

alacak olsam bws 100 herkonuda iyi benzinde ve kalkısta üstüne tanımam..:cat:

bws çokk küçük deer la kıyaslayamazsın bile
+ benim tarzım değil :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar