savcılığa dillekçe nasıl yazılır. motorum kayıp..

Arada herhangi resmi merci ile alinmis bir karar yada vekalet olmadigini soyluyorsun , savciliga suc duyurusunda bulunmak istiyorsun , yukarida vermis oldugun ornek ile yasal sureci baslata bilirsin , lakin adli tatil ve yasal prosedurlerin isleyisi nedenlerinden dolayi epey bir zaman kaybedebilecegine eminim bizzat buna benzer bir yakin cevremde bir arkadas yasadi ve adli surec inanilmaz uzun surdu.Dogru olan tabiki senin savcilik kanali ile suc duyurusunda bulunmam , ama kimse bu tip bir neden'den dolayi bu yazi motosikletinden ayri kalarak gecirmek istemez diye dusunuyorum.Ara Motosikletini alan sahsi bu gun itibari ile calinti ihbari veriyorum tepkisini ölç ve ona gore onlem al.

Saygilar gecmis olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
offf

Yahu Ferrari!
Sana bunlar az bile ama nedense seviyorum seni.
:)

Başına gelen şeylerin bir çoğunu hak ettiğinin farkındasın umarım.
Neyse.

Hemen güvendiğin bir arkadaşa borç senedi ver.
Arkadaşın icra dairesinden motorunu bağlatsın.
Savcılıkla filan uğraşma.
Motorun bulunduğu adresi icra dairesine versin.
Bir kaç günde alırlar motorunu.
Polisin alamadığını icra memurları alır.:)

Tarafımdan denenmiş ve kesin sonuç alınmış bir yöntemdir....

Tabii inşallah motor senin üzerine kayıtlıdır.
Değilse kayıtlı olan kişi senedi versin....

Geçmiş olsun.
Bi daha da buraya danışmadan kendi başına iş yapmaya kalkışma.
Türkiye'ye gelince ilk işim kulağını çekmek olacak..:wiinkk:

motosikletin bulunduğu adresi bilmiyorum, telefonla konuşuyorum adamla ama adres vermiyor aynı zamanda motosikleti alan kişi polismiş.
ben bugün bu söylediklerini bir uygulayayım, ama adamın adresini bilmediğimiz için bir sorun yaşarmıyız, adamı arıyorum ben paramı almadan motor teslim etmem diyor adres vermiyor, tamirciden parasını alacak, tamirci ise parayı başka biyerde kullanmış elime para bugün geçecek yarın geçecek..
3 haftadır aynı olayı anlatıyor.
bu arada ruhsat benim üstüme.

Arada herhangi resmi merci ile alinmis bir karar yada vekalet olmadigini soyluyorsun , savciliga suc duyurusunda bulunmak istiyorsun , yukarida vermis oldugun ornek ile yasal sureci baslata bilirsin , lakin adli tatil ve yasal prosedurlerin isleyisi nedenlerinden dolayi epey bir zaman kaybedebilecegine eminim bizzat buna benzer bir yakin cevremde bir arkadas yasadi ve adli surec inanilmaz uzun surdu.Dogru olan tabiki senin savcilik kanali ile suc duyurusunda bulunmam , ama kimse bu tip bir neden'den dolayi bu yazi motosikletinden ayri kalarak gecirmek istemez diye dusunuyorum.Ara Motosikletini alan sahsi bu gun itibari ile calinti ihbari veriyorum tepkisini ölç ve ona gore onlem al.

Saygilar gecmis olsun.

yasal süre işte en çok düşündüğüm düşündükçe strese girdiğiö nokta, resmen bu yazı motosikletsiz geçireceğim kesin gibi.
çalıntı ihbarı veremiyorum motor çalınmadı çünki. sadece anlaşmazlık var

Son düzenleme:
ßüyük geçmiş oLsun ama anLamadığım Konu senin buradaki karın ne adam senin motoru satıcak parayı cebe atıcak ?
sana para verdimi veya takasdan bahsetmişsi yerine bir motor vferdimi ?

Abi sakinliğine hayran kaldım bu arada ,tebrik ederimmm,soğuk kanlı olman çok güzel,ben olsam şimdiye çoktan kan beynime sıçramıştı:)İşlenen suç bence gasp kapsamına girer,iyi bi avukatla görüş kardeşim....

Bence çalıntı ihbarı yaparsan polisler hemen bulur diye düşünüyorum, sana burda güzel bir tezgah kurmuşlar, kimsye acıma. Git polise bence:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ßüyük geçmiş oLsun ama anLamadığım Konu senin buradaki karın ne adam senin motoru satıcak parayı cebe atıcak ?
sana para verdimi veya takasdan bahsetmişsi yerine bir motor vferdimi ?

benim kaar'ım bana takasla verilecek olan motosiklet olacaktı, onun kaar'ı ise zaten hem benim motosikletten kaar yapacak hem bana vereceği motordan kaar yapacaktı. bana para tabiki vermedi, bana motor verecekti ama olmadı ne motor ne para gerçi parayı istemiyorum motorumu istiyorum.

Abi sakinliğine hayran kaldım bu arada ,tebrik ederimmm,soğuk kanlı olman çok güzel,ben olsam şimdiye çoktan kan beynime sıçramıştı:)İşlenen suç bence gasp kapsamına girer,iyi bi avukatla görüş kardeşim....

kan beynime geldi gelmesine patlamaya az kaldı zaten.. inan kazanın ardından 1 aydan fazla oldu bu tamircinin dükkanına neredeyse hergün gidiyorum.

Son düzenleme:
Polismiymiş adam. İsmini cismini öğren polis arkadaşlar yardımcı olur sana.

Murat gergerli abimize bi sor o daha iyi bilir,ve elinden geleni yapar emin ol...Geçmiş OLSUN

Forumdan Uzaklaştırıldı
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
dostum adam polisse polis.sen adamı ara ben sana motorumu satmadım kimse benim adıma motorumu satamaz getir motoru de getirmezsede çalıntı ihbarı ver.bak adam dükkanı taşır kaçar o zaman ne yapcaksın.tamam ruhsat senin üstüne ama adam polis diye elin kolun bağlımı oturcaksın.git bi avukatla düşün.

polis bile olsa nedemek ya mazeret mi bu.Direk icra olayına gir daha önceden başıma geldi çokta güzel oluyor o zaman adam paşa paşa motorun devrini alıyor veya geriveriyor.Bnmde arabamla böyle bir olay gelmişti daha beteri durmadan trafik cezası ödedim.Çok paniklemek yersiz ancak icra-haciz bile olsa hemen olmuyor.

dostum motor satışı ruhsat la yapılır, sen çalıntı ihbarını ver çünkü motorun resmen tamirci tarafından çalınıp satılmış, o poliste bile bile çalıntı malı kullanıyor, motorla kaza yapsa ne olacak, nasıl geri alacakasın o zaman ? ruhsat sendeyse, motor senin üzerineyse başka biri senden izinsiz motoruna binemez bence ara uyar güzelce dinlemezse git şikayetini yap, sonra o adamla tamirci uğraşsın para için

Burada gecirdigin her dakika sende islenen suca dahil oluyorsun , motosikletine binen sahsin hangi meslek grubundan oldugu cokda onem tasimiyor ama polis'olusuna istinaden soyluyorum yaptigi dupeduz suc su anda , kendisi yasal prosodurleri bildigi icin sana istersen savcilik kanali ile al motosikleti demis,ama senin adina bulunan bir tasiti x bir kisi kullaniyor bu insan kazaya belaya karisir basinin simdidikden daha da fazla agriyacagini sende biliyorsun onun icin zaman kaybetme ve ver calinti ihbarini bundan sonrasini onlar dusunsun.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kimse sormamış, peki motorun ruhsatı nerde şimdi? Sende mi?

Valla çok üzüldüm inşallah halledersiniz.Babamın bir arkadaşının arabasıyla başka birisi yayaya çarpmış, öldürmüş.Yıllardır mahkemelerle uğraşıyodu.
Çok kötü bi durum:pale:Sizin de başınıza gelmeden biran önce çalıntı ihbarını verip motorunuzu geri alın bence.Parayla falan ikisi uğraşsın:wiinkk:

dostum motor satışı ruhsat la yapılır, sen çalıntı ihbarını ver çünkü motorun resmen tamirci tarafından çalınıp satılmış, o poliste bile bile çalıntı malı kullanıyor, motorla kaza yapsa ne olacak, nasıl geri alacakasın o zaman ? ruhsat sendeyse, motor senin üzerineyse başka biri senden izinsiz motoruna binemez bence ara uyar güzelce dinlemezse git şikayetini yap, sonra o adamla tamirci uğraşsın para için

Aynen katılıyorum:cat:
Senin emaneten bıraktığın malına suistimal etmek ya da gaspederek (senin yazılı bir rızan da yok) motosikleti satmış....Poliste olsa alan daha da büyük bir suç işliyor çünkü kanun ve kuralların nasıl işlediğini senden benden daha iyi biliyor:bounce: bilmek zorunda...
Aç davanı ayıklasınlar pirincin taşını....

Aynen katılıyorum:cat:
Senin emaneten bıraktığın malına suistimal etmek ya da gaspederek (senin yazılı bir rızan da yok) motosikleti satmış....Poliste olsa alan daha da büyük bir suç işliyor çünkü kanun ve kuralların nasıl işlediğini senden benden daha iyi biliyor:bounce: bilmek zorunda...
Aç davanı ayıklasınlar pirincin taşını....

+ ilaveten
az önce arkadaşlarla konuştum senin emniyeti suistimal yoluyla çalıntı ihbarı yapman gerekiyormuş.

Ya abi adam isterse hakim olsun bakan olsun.Ortada ruhsatı senin üzerine olan bir motor var.Polis olsa ne yazar.Git şikayetlerini yap.Hatta şikayet yaptığın yerin yanından da adamı ara.Dinleyip yer tespiti ne bileyim başka bir şey yapsınlar.Böyle saçma şey mi olurmuş canım::rantinp:::rantinp:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar