Sattığım Motorumun Vergi Borcu Bana çıkıyor??

Mrb arkadaşlar;
yaklaşık 2 ay önce noter satışını yaptığım motorum vergi dairesinde benim üzerimde,3 hafta önce aldığım motorum eski sahibinin üzerinde görünüyor.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa mutlu olurum.teşekkür ederim.

Mrb arkadaşlar;
yaklaşık 2 ay önce noter satışını yaptığım motorum vergi dairesinde benim üzerimde,3 hafta önce aldığım motorum eski sahibinin üzerinde görünüyor.konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa mutlu olurum.teşekkür ederim.

Bilgiler güncel deil sanırsam.. Noter satışından sonra trafiğe gidip ruhsatını almış mıydın? Ya da sattığın kişi almışmıydı??

evet sattığım arkadaş da ben de ruhsatlarımızı aldık,motosikletler istanbul da tescilli,ben istanbul dışındayım,telefonla ulaşmaya çalıştım ama nail olamadım :(

Motorlu taşıtlar vergi dairesi gerekli güncellemeleri yapmadığı için bu şekilde görünebilir

Siz noter satışlarını yapmış,ve ruhsatları çıkartmış ve alan kişide almış olduğuna göre

bu durumda yapacağınız şey su...Noter satış belgelerini alıp bağlı bulunduğunuz motorlu taşıtlar vergi dairesine mevcut durumun düzeltilmesi ni talep eden bir dilekçe ile basvurmak,

Vergi daireleri online sisteme geçtikleri için istanbula gelmenizede gerek yok bulunduğunuz il veya ilçedeki vergi dairesinden de mevcut durumu düzelttirebilirsiniz...

Son düzenleme:
Vergi dairesindeki memurlar ortalama 2-3 ay arasında işliyorlar.Ruhsat çıktı ise Trafik Şubesi satış evrağını vergi dairesine gönderiyor.Ay sonuna kadar bekle olmassa internetten devamlı kontrol et.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40

Düzelince yatırırsın.Gecikme zammı çok düşük 2006 dan sonra ise 69,5 ytl vergi var.git gel çok masraf ve zaman kaybı gecikmeli öde daha ucuza gelir. ve de sinirlerin yıpranmaz

Motoru alan kişi ruhsatı üzerine almadıysa verginin mükellefi sizsinizdir. Ruhsat kimin adınaysa vergi mükellefi odur. O yüzden sattığınız bir motorun alan kişi tarafından ruhsat değişikliğinin yapılmasını takip etmeniz gerekir.

Motoru alan kişi ruhsatı üzerine almadıysa verginin mükellefi sizsinizdir. Ruhsat kimin adınaysa vergi mükellefi odur. O yüzden sattığınız bir motorun alan kişi tarafından ruhsat değişikliğinin yapılmasını takip etmeniz gerekir.

Sevgili PRO ruhsat değişikliğini satıcı nasıl takip edebilir...Noter satışı yaptığınız andan sonra SATICI nın bir bağlayıcılığı yoktur diye biliyorum...noter sözleşmesinde zaten herşeyiylde devrettiğine dair bir anlaşmayı yapıyorsun...tüm sorumluluk ALICI da bence...yanlışmıyım...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sevgili PRO ruhsat değişikliğini satıcı nasıl takip edebilir...Noter satışı yaptığınız andan sonra SATICI nın bir bağlayıcılığı yoktur diye biliyorum...noter sözleşmesinde zaten herşeyiylde devrettiğine dair bir anlaşmayı yapıyorsun...tüm sorumluluk ALICI da bence...yanlışmıyım...

Hayır Mete doğru biliyorsun, Pro yanlış biliyor, yada bilmiyor sallıyor :p

Noterde yapılan araç satış sözleşmesi "Kat i satış" dır.

Noter imzayı basdıktan sonra araçla bir bağlantınız kalmaz.

Hatta ciddi noterler evraklar hazırlandıktan sonra imzayı basmadan kişilere sorar ;

- Sen aracı sattın mı?
- Sattım.
- Paranı aldın mı?
- Aldım.

- Sen aracı aldın mı?
- Aldım.
- Parayı verdin mi?
- Verdim.

:mrgreen:

Daha önce MTV ile ilgili uzunca bir yazım vardı ama bulamadım şimdi. Şuradan bakınız:

MÜKELLEF:

Madde 3 - (Değişik madde: 26/11/1980 - 2348/3 md.)

Motorlu Taşıtlar Vergisinin mükellefi; trafik, belediye veya liman sicili ile Ulaştırma Bakanlığınca tutulan sivil hava vasıtaları sicilinde adlarına motorlu taşıt kayıt ve tescil edilmiş olan gerçek ve tüzelkişilerdir.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/346.html

Eyong, 1 sene boyunca aldığım Türk Vergi Sistemi dersim bana bunu diyor. "Senin" ülkende başka olabilir tabi, arkadaşın motoru senin ülkenden mi yoksa benim ülkemden mi aldığına göre değişir durum :cherry:

ilave yapayım, noterde bir sürü fotokopi çektirirler ya,
o kopiler'in bazıları noter tarafından ilgili vergi dairesine gönderilir, ve yeni durum bildirilir.

Hayır Mete doğru biliyorsun, Pro yanlış biliyor, yada bilmiyor sallıyor :p

Noterde yapılan araç satış sözleşmesi "Kat i satış" dır.

Noter imzayı basdıktan sonra araçla bir bağlantınız kalmaz.

Hatta ciddi noterler evraklar hazırlandıktan sonra imzayı basmadan kişilere sorar ;

- Sen aracı sattın mı?
- Sattım.
- Paranı aldın mı?
- Aldım.

- Sen aracı aldın mı?
- Aldım.
- Parayı verdin mi?
- Verdim.

:mrgreen:

Bizim PRO herzamanki gibi yani...:p...

ilgili arkadaş Noter Satış evrakınla birlikte ilgili Vergi Dairesine gidersen sorun çzöülür...tashih yapılır sistemde...:cat:

Daha önce MTV ile ilgili uzunca bir yazım vardı ama bulamadım şimdi. Şuradan bakınız:

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/346.html

Eyong, 1 sene boyunca aldığım Türk Vergi Sistemi dersim bana bunu diyor. "Senin" ülkende başka olabilir tabi, arkadaşın motoru senin ülkenden mi yoksa benim ülkemden mi aldığına göre değişir durum :cherry:

Kat i noter satışı yapıldığı an ve saatten sonra satıcının o andan sonra araç üzerinde hiç bir hak ve talebi olamaz,

Ben aracın noter satışını verdikten sonra satışı alan kişi ister adına ruhsat çıkartsın ister çıkartmasın bu satıcıyı bağlamaz

Bu yüzdendirki TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletinin Mükelleflerine verdiği araç sahiplik belgesi ( Araç Ruhsatı ) nin bir nüshasının arka yüzünde

N O T E R

Satış tarihi

Numarası

Noterin adı

Mühür-imza

bölümü vardır, örnekle satışını yaptığınız aracın noter satış tarihine kadar olan her türlü vergi,trafik cezası vs vs satıcıya o tarihten sonrakiler alıcıya aittir

Bu noter satış sözleşmesinde de yazar

Noterler Benim Ülkemde adını ve sayısını bilmediğim hangi kanuna göre işlem yapıyorlar bilmem ama,yaptıkları yasal olsa gerek,görevlerini kötüye kullanıp yanlış bir şeyler yapmadıkları sürece...:):)

OKD

Ben motorumun vergisini bir banka şubesine yatırmıştım. Yaklaşık iki ay sonra motorumu bir arkadaşıma sattım. Elimde banka dekontu olmasına rağmen vergi dairesinin bilgisayarında görünmediği için satışının tamamlanması için ikinci kez vergi ödendi. Daha öncekinin nasıl alabileceğimizi sorduğumda astarı yüzünden pahalı bir yol gösterdiler. Biz de vaz geçtik. Devlet, ne yazıkki, alacağında şahin, vereceğinde ise kuzgun

Ben motorumun vergisini bir banka şubesine yatırmıştım. Yaklaşık iki ay sonra motorumu bir arkadaşıma sattım. Elimde banka dekontu olmasına rağmen vergi dairesinin bilgisayarında görünmediği için satışının tamamlanması için ikinci kez vergi ödendi. Daha öncekinin nasıl alabileceğimizi sorduğumda astarı yüzünden pahalı bir yol gösterdiler. Biz de vaz geçtik. Devlet, ne yazıkki, alacağında şahin, vereceğinde ise kuzgun

aynı mevzu benim de başıma geldi, ve vergi dairesi müdürüne dekontu ibraz ettim. Müdür dekontu gördükten sonra kendi PC'sinden ödendi bilgilerini girdi,
ben de tekrar bankodaki memura gidip temiz kağıdını aldım.

sana yardımcı olmamışlar anlaşılan. yokuşa sürmüşler.
ülkenin farklı vergi dairelerinde, farklı uygulamalar yapılıyor. benzer durumu, motosiklet muayene süreleri ile ilgili mevzuda da yaşamıştık. :pr:

Maliyedeki memur görevini yapmıyor siz çatışıyorsunuz

Bekle kardeşim benim başımdan 10 kere geçti.Bir gün düzeltir.Maliye memuru.

Kafan rahat olsun motor senin.

Pro ne demiş: trafik, sicilinde adlarına motorlu taşıt kayıt ve tescil edilmiş olan gerçek ve tüzel kişilerdir.Tescil işlemi trafikte kimin adına ise vergi mükellefi odur.

YANİ Yeni ruhsatı almışsın senin adına tescil olmuş.vergiyi sen ödeyeceksin.

Ne zaman

VERGİ Dairesi memuru evrağı bilgisayar sistemine kayıt ettiği zaman

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Pro ikinci kez yazmıyorum olm :p

bakın unuttugunuz bişi var hatırlatayım noter satışının suresi eger 30 gun içerısın de alıcı ruhsatı uzerine almassa noter satışı iptal oluyor ve eski sahibi yükümlü durumuna düşüyor ve o arada yedigi ceza vergı vs satıcıya yansıtılıyor.. sattıgın adam belkı gecıktırdı ve noterın satısını iptal ettırmiş olabilir eger bole bir durum varsa tekrar satış yapılması gerekır. saygılarımla

bakın unuttugunuz bişi var hatırlatayım noter satışının suresi eger 30 gun içerısın de alıcı ruhsatı uzerine almassa noter satışı iptal oluyor ve eski sahibi yükümlü durumuna düşüyor ve o arada yedigi ceza vergı vs satıcıya yansıtılıyor.. sattıgın adam belkı gecıktırdı ve noterın satısını iptal ettırmiş olabilir eger bole bir durum varsa tekrar satış yapılması gerekır. saygılarımla

İptal olmuyor,sadece süre geçtiği için para cezası uygulanıyor.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar