2100 Km'de 2006 model CBF 250'sini satmak isteyen birisi olarak ben cevap vereyim.
YBR 125'ten sonra CBF 250 aldım ve aradan yaklaşık 3 ay geçtikten sonra kesmemeye başladı artık beni.YBR 125 kullanırken performanstan ziyede ekonomik olmasını dikkate alıyordum.CBF 250'de ise daha ziyede performansa baktım.YBR ile sabit hız olarak 90-100 Km arası seyrederken CBF 250 ile çok rahat 120-130 Km arası bir süratle seyredebiliyorum.Arasırada 145-150 Km sürati görüyorum.Amaaaa....
...Aması insanoğluyuz neticede doymuyoruz lanet olsun.En ufak bi kazada ölümle neticelenebilecek bu süratte yetmemeye başlıyor artık.Şimdi de niye 170-180 Km süratle seyredemiyorum ve arasırada 200 Km'nin üzerine çıkamıyorum diyorum.
İşte bu amaçla Hornet 900 bakıyorum şimdi.10.000 YTL'nin üzerinde fiyatı,çok ama çok pahalı yedek parçası ve edindiğim bilgilere göre çok sert kullanımda 12-13 litrelere varan yakıt tüketimi olduğu halde bu motosikleti almak için CBF'mi satıyorum.
Bazen diyorum,ER 5,GS500 ya da CBF 500 niye almıyorum öncelikle? Diyorum ki sonra ondan da bıkarım bir süre sonra,en iyisi sevdiğim tarz olan nakedin zirvesi sayılabilecek motosikletlerinden olan Hornet 900'ü alayım ve işi kökten halledeyim diyorum.
Olay bundan ibaret benim açımdan...
Ama şunu da unutmamak lazım ki;
İnsanlık halidir ve insan paraya sıkışır,ev,araba ya da başka bir şey almak ister,nişan yapacaktır,evlenecektir,çocuğunu üniversiteye gönderecektir,falan filan...Motosikletini satmak adına bir sürü nedeni olabilir insanın.
Ya da motosikletinde bi arıza vardır da bir an önce başkasına itelemek istiyordur...
Ama şunu da belirtmeden edemeyeceğim;satılan motor temizse,anlayan birisinden ya da direk yetkili servisinden onay alınmışsa,Km'si düşükse,sıfırı ile arasında da dikkate alınacak kadar fiyat farkı varsa,gidipte sıfırını almak çok mantıklı değil bence.Yok arkadaş bende para gani,kaç lira olursa olsun bastırırım parayı alırım sıfırını diyene de saygı duymak lazım tabi...