sarhoş mu, ehliyetsiz mi?

bir kaza oluyor. otomobil ile motor çarpışıyorlar.

oto sürücüsü zil zurna sarhoş, motoru kullanan kişi ise ehliyetsiz.

yada tam tersi bi durum. motor sürücüsü sarhoş, araç sürücüsü ehliyetsiz.

bu durumda kim hatalı, hata oranları nedir? tabii ki ikisi de hatalı ama sekizde kaç oranında ve kim?

:flower:

herkesin yorumlarını bekliyorum...

ylmzzz baktım mesaj yazmışsın. daha mesajı okumadan gülmeye başladım. aha dedim bakalım ne patlakcak gene diye :)))

gülelim işte ne güzel :queen: nietzsche ağladığında diye kitap var. ağlamayalalım yav gülelim işte.
nietzsche güldüğünde :queen:

sen çok yaşa emi :)

bu dünyaya senin gibi adamlar lasım. ömür uzatan adamlar.

umarım bi organizasyon olur da tanırız seni. harbi merak ediyorum

saolasın bilader :) inaşşah tanışırız. bu arada topic ten dışarı çıktım.
benim mesajları dikkate almayın bu topicte yav. ben de merak ettim kim haklı kim haksız:mrgreen:

salla yawwwwwwwww biri ehliyetsiz biri sarhoş olduktan sonra her şekilde orta yolu bulurlar. polis çağırmadan anlaşır giderler:queen:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
xxxxx' Alıntı:
salla yawwwwwwwww biri ehliyetsiz biri sarhoş olduktan sonra her şekilde orta yolu bulurlar. polis çağırmadan anlaşır giderler:queen:
muhahahaaaa:queen:
tecrübe konuşuyo dikkat :cat:

Arkadaşlar Günaydın,

Bir hukukcu olarak yorumda bulunayım
Yargıtay geçtiğimiz yıl bir sürücünün salt alkollü olmasının kazada suçlu olarak gösterilmesine yetmeyeceği, kazada diğer etkenlere de bakılması gerektiği şeklinde bir karar vermiştir.Hal böyle iken bana göre burada kazanın alkolün etkisiyle mi olup olmadığına bakılacak ve diğer tarafında ehliyetsiz olması nedeniyle de her iki tarafa da kusur yüklenecektir ve bu sonuç mahkemeye taşınacaktır ve Yargıtay yeni bir içtihat (karar) oluşturmak zorunda kalacaktır.

Ama bana göre de xxxxxx in dediği gibi bunlar buna gerek kalmadan orta yolu bulurlar.

xxxxx' Alıntı:

5X yine potansiyel bir yorum yaparak son noktayı koymuş...:queen: :queen:

Zaten yöneticiye söyleyecem. 5X yorumundan sonra başlık kilitlensin.:queen: :queen: :cat:

saolun dostlarım şımartıyosunuz beni::utangac: ::utangac: :joker:

5x böyle durumlarda çok bulunmuştur ne de olsa. sarhoş olan ötekine gel kardeş, gidelim, demlenelim ve unutalım der. başka kimseye söz düşmez :)

bir alkollü sürücüyle bir ehliyetsiz kaza yapsalar kim suçlu olur?

arkadaşlar merak ettim.diyelim ki kaza şekli olarak iki tarafta eşit kabahatte olsun.
şimdi alkollü ve ehliyetli bir vatandaş aklı başında ancak henüz ehliyeti almamış(yada ehliyeti var da o an üstünde yok).alkollü olmak da ehliyetsiz yada yanlış ehliyetle sürmek de asli kusur.
suçlu kim olur.

Bu konuda hemen hemen aynı soruyu Antalya'dan İzmir'e giderken arabama aldığım bir kıdemli polis memuruna sormuştum. Dediği şuydu ikiside ayrı ayrı sebeplerden suçlu bulunur. Enteresan gibi ama çok basit çünkü ikiside suçlu... Ben de başta garipsemiştim ama ehliyetsiz adam her şekil orda bulunmamalı tamamen o suçlu değil mi demiştim. Alkollü araç kullananı suçsuz mu yapıyor bu demişti. Mantık basit ikiside suçlu. He kim haklı dersen ikiside haksız... Şahsi fikrimi de merak edersen Alkollü araç kullan herkese....... Allah akıl fikir versin. Bence en kötüsü limitlerin üzerinde alkollü araç kullanmak. Tabi bu ehliyetsiz kullanımı haklı çıkarmaz...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hem kel hem fodul :mrgreen: ikiside suçlu olacaktır ha bide alkollü olan hem ehliyetsizi hem polisi hem devleti suçlayacaktır:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar