sanel titreyen korna rölesi montajı

çoğumuz farkedilebilmek için kornayı kullanma ihtiyacı duyarız ama bazen o ince diit sesi yeterli olamıyor.orjinal kornanın kablo papuçları oksit yaptığında kornayı komple değiştirmeye karar verdim.7 liraya 2 adet 510hz korna aldım.bunlara birde 8 liraya sanel in titreyen korna rölesini ekledim.ilk montajda bi sorun yoktu fakat iş bitip motoru çalıştırdıktan sonra yükselen voltajdan dolayı röle çok hızlı çalışmaya başladı.bende röleyi bugün modifiye edip sizle paylaşmak istedim.
rölenin buton girişine 14 Volta yükselen gerilimi düşürmek için 7812 ve ardına kondansatör ekledim.sorun çözüldü.
motosiklete montajı basit.kornanın (+) ucunu söküp (85) e girdim.(85) le (30) u kısadevre yaptım.(86) ya şaseden (-) girdim.korna çıkışları olan (87) ler kendi içinde zaten kısadevre,boşta kalan korna (+) uçlarını buraya girdim.
NOT:hava basınçlı gibi yüksek akım çeken kornalarla kullanılacaksa (85) e mevcut korna tesisatının (+) ucu girilip (30) a biraz daha kalın kabloyla sigorta aracılığı ile aküden (+) girilmelidir.bazı forumlarda arkadaşlar sıkıntı yaşamışlar,umarım burdan yardımcı olabilmişimdir.kolaygele.

video

Son düzenleme:
Moderatör
Güzel çalışma, fakat bilgisi olmayan arkadaşlar denerse kötü sonuçlar ortaya çıkabilir :)

Güzel çalışma, fakat bilgisi olmayan arkadaşlar denerse kötü sonuçlar ortaya çıkabilir :)
ewet bu konuda haklısınız.mesela bazı açtığım konulara benim gibi teknik yaklaşanların yanında 'ben muhasebeciyim anlamam kardeş'diyenlerde oluyor haliyle.ben istiyorum ki muhasebeci de bilsin böyle bişey olduğunu,anlayan kişide geliştirsin,eklesin.mesela bu röleyi sellektör sisteminde kullanırsak nasıl verim alırız paylaşsın:wiinkk:

Motosikleti
ZX12R
röleyi bende monte ettim aynı sorunu bende yaşadım..

röleye elektirik fazla gelio ve düzenli çalmıyor bende hafifce

fren yapıyorum arka freen lambası yanınca rölenin elektiriği azalıyor ve

düzgün çalıyor..

konu çok işime yarıcek..paylaşım için teşekkür ederim..di di dit.:mrgreen:

bende arabamın HELLA kornalarından birini kullanıyorum,
araçlar ister istemez duymak zorunda kalıyorlar,
ve o kalın sesten sonrada yanlarına araba gırmış gibi ters istikamete kırıyorlar dıreksıyonları :)

Konuyu hortlatacağım ama bende röleyi taktım çalışıyor fakat dediğiniz gibi motor çalışınca voltaj artıyor ve röle çok hızlı kesiyor kornayı nasıl yapıcaz ? Bu kondansatörü nerden bulcaz oto elektrikcisi yapar mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Konuyu hortlatacağım ama bende röleyi taktım çalışıyor fakat dediğiniz gibi motor çalışınca voltaj artıyor ve röle çok hızlı kesiyor kornayı nasıl yapıcaz ? Bu kondansatörü nerden bulcaz oto elektrikcisi yapar mı ?

Konuyu açan kişi forumu bırakmış herhalde elektronikten anlayan varsa yardımcı olabilir mi sağolun şimdiden

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar