Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

benim wolf mobiletin yakışı eskiye geri döndü. Ayarı kaçtı gene. 405 km önce fulledim, şuan sıfırı gösteriyor. 15-20 km daha gidermi bilmem. Gene 100 km de 2.9 larda. Sübap ayarı yaptim olmadı, hava filtresi buji yeniledim olmadı. Tın tın 4-5 bin devirlerde gezdim olmadı, ne yaptımsa olmadı. Karburatörün memesini tıkadım 471 km yaptı ama oda gene açıldı. Yapacak bişey kalmadı. Herdaim 100km de 2.9 litre. Kabullendim artık. Karburatörü değiştirirsem belki düşer. Onada uğraşasım yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tahsin gezi fotoğraflarını yüklerken karışmasın diye sildim tekrar yüklerim .Bende bu gün küçük bir gezi yaptım paylaştım

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/115877-ucmakdere-gezisi.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------

Yanlışlıkla sildiğim resimleri tekrar yükledim:)
fotoraf0011m.jpg
[/IMG]
fotoraf0008bcu.jpg
[/IMG]
fotoraf0006x.jpg
[/IMG]

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

benim wolf mobiletin yakışı eskiye geri döndü. Ayarı kaçtı gene. 405 km önce fulledim, şuan sıfırı gösteriyor. 15-20 km daha gidermi bilmem. Gene 100 km de 2.9 larda. Sübap ayarı yaptim olmadı, hava filtresi buji yeniledim olmadı. Tın tın 4-5 bin devirlerde gezdim olmadı, ne yaptımsa olmadı. Karburatörün memesini tıkadım 471 km yaptı ama oda gene açıldı. Yapacak bişey kalmadı. Herdaim 100km de 2.9 litre. Kabullendim artık. Karburatörü değiştirirsem belki düşer. Onada uğraşasım yok.

Adem Muratın karbüratörü takıp denesene hiç olmazsa % 100 emin olursun karbüratördense...

Tahsin gezi fotoğraflarını yüklerken karışmasın diye sildim tekrar yüklerim .Bende bu gün küçük bir gezi yaptım paylaştım

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/115877-ucmakdere-gezisi.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------

[url]http://imageshack.us/a/img708/936/fotoraf0011m.jpg[/url]
[url]http://imageshack.us/a/img705/9946/fotoraf0008bcu.jpg[/url]
[url]http://imageshack.us/a/img824/9523/fotoraf0006x.jpg[/url]

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

Adem Muratın karbüratörü takıp denesene hiç olmazsa % 100 emin olursun karbüratördense...

oooo pirelli lastik, öncam, full koruma süper durmuş. abi sele kılıfını sökseydin bari :) nazar deyecek
maşallah diyeyim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:32 ----------

gerek yok. Sadece yakıyor. Başka derdi yok.

abi görende diyecek 100/4lt yakıyor :)
bişey olmaz okadar fazla yakmasından. takma kafana :cat:

oooo pirelli lastik, öncam, full koruma süper durmuş. abi sele kılıfını sökseydin bari :) nazar deyecek
maşallah diyeyim
Eyvallah Tahsinim sanada ufaklığada motorunada(sana dayanabildiği için:) ) maaşallah.

yaktığı kadar gitmesi lazım tahsin. Muratınki benim motorla aşa yukarı düzde aynı gidiyor ama adam bi depoyla benden 100 km daha fazla yol yapıyor. Mesele bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

[url]http://imageshack.us/a/img708/936/fotoraf0011m.jpg[/url]
[url]http://imageshack.us/a/img705/9946/fotoraf0008bcu.jpg[/url]
[url]http://imageshack.us/a/img824/9523/fotoraf0006x.jpg[/url]

abi cepten giriyorum. Akşam raporları inceliyecem. :)

Herkese merhaba,

Yardım adına yapılan yorumlara teşekkürler,

Fatih kardeşim hayırlı teskereler,

Adem Abi 4 litre sana koymaz :mrgreen:

Adil Abi sakal motordan daha yakışıklı duruyor :)

Ahmet abi çanta fiyatı bana çok iyi geldi demirleriyle, eğer uzun geziler yapabilsem hemen alırdım.Şimdilik heybe bize yetiyor çok şükür:cat:

Dün iptal ettiğimiz Kuşadası gezisini son bir kararla gerçekleştirdik müsayit bir zamanda şahane resimler geliyor.

Bu sabah sınavıma girdim, sonrasında kız arkadaşım geldi buluştuk bir parka gittik oturduk.Sonra çalıştırdım motoru değişik bir ses geldi, baktım şansımannın oralardan geliyor sanki.Deli gibi akıtmaya başladı yağı, ekledim olmadı.Allahtan çok yüksek bir yerdeydik saldım sanayiye kadar 3 km boşta gittim.Tüm dükkanlar pazar diye kapalı sadece bir oto elektrikçi açıktı, o bir tarif verdi acele gittim çalıştırıp, adam tam dükkanı kapatmış arabayla kalkıyordu durdurdum.Akşam yola gidicem dedim sağolsun dükkanı açtı motora baktı.Vites mili değil dişli keçesi bu dedi.Açtı harbiden düşli keçesindenmiş.

Numarasına baktı ama keçe söylediğine göre çok adi imiş numarası dahi yazmıyormuş.Kaçırma sebebi keçenin bozulması değil, keçe normalden ufak uydurulmuş dedi.Muhtemelen sıcağı görünce salmış dedi.Elinde keçe yoktu heryerde kapalı olduğundan güzelce yapıştırdı iadereten.Ama en azından hem motoru yakmadık hemde keçe değiştirmeyide öğrendim.Hemde yağ eksilince çıkan sesi öğrenmiş olduk.

2 liralık ufak bir parçanın açabileceği masraf karşısında dehşete düşmedim desem yalan olur.19:00 da Bodrum'a yola çıkacağım.Yağım hazır 50 km de dinlene dinlene gideceğim.

Herkese selam olsun

Murat hayırlı yolculuklar yalnız o keçeye güvenme ara sıra kontrol et dediğin gibi 2 paralık parça ama motoru bitirmeye yetiyor...

Arkadaşlar yol güzergahımda 3 km'lik bir iniş var. nasıl olsa her gün burdan indiğimden dolayı artık aşağı doğru motoru stop edip boşta gideyim dedim. 35 - 40 km ile salına salına inerken inişin sonuna doğru hani motor soğukken otomobillerin yaptığı kayış sesine benzer bi ses geldi. kenara çekip bi süre bekledikten sonra çalıştırıp yoluma devam ettim şu ana kadar da bi sıkıntı olmadı. neden böyle yaptı ki ? stop edip boşta gitmenin bi sakıncası var mı ?

bende arada çalıştırmadan boşta gidiyorum ama öyle bi ses duymadım hiç.

Arkadaşlar yol güzergahımda 3 km'lik bir iniş var. nasıl olsa her gün burdan indiğimden dolayı artık aşağı doğru motoru stop edip boşta gideyim dedim. 35 - 40 km ile salına salına inerken inişin sonuna doğru hani motor soğukken otomobillerin yaptığı kayış sesine benzer bi ses geldi. kenara çekip bi süre bekledikten sonra çalıştırıp yoluma devam ettim şu ana kadar da bi sıkıntı olmadı. neden böyle yaptı ki ? stop edip boşta gitmenin bi sakıncası var mı ?

ilginç.
bende boşvites 1km kadar devamlı iniyorum. hiç öyle bi ses duymadım

Bende toplam 500 km civarı yol yaptım aldığımdan beri
Ne çekmeme ne herhangi bir ses hiç bi sorun yapmadı

Herkese merhaba,

Yardım adına yapılan yorumlara teşekkürler,

Fatih kardeşim hayırlı teskereler,

Adem Abi 4 litre sana koymaz :mrgreen:

Adil Abi sakal motordan daha yakışıklı duruyor :)

Ahmet abi çanta fiyatı bana çok iyi geldi demirleriyle, eğer uzun geziler yapabilsem hemen alırdım.Şimdilik heybe bize yetiyor çok şükür:cat:

Dün iptal ettiğimiz Kuşadası gezisini son bir kararla gerçekleştirdik müsayit bir zamanda şahane resimler geliyor.

Bu sabah sınavıma girdim, sonrasında kız arkadaşım geldi buluştuk bir parka gittik oturduk.Sonra çalıştırdım motoru değişik bir ses geldi, baktım şansımannın oralardan geliyor sanki.Deli gibi akıtmaya başladı yağı, ekledim olmadı.Allahtan çok yüksek bir yerdeydik saldım sanayiye kadar 3 km boşta gittim.Tüm dükkanlar pazar diye kapalı sadece bir oto elektrikçi açıktı, o bir tarif verdi acele gittim çalıştırıp, adam tam dükkanı kapatmış arabayla kalkıyordu durdurdum.Akşam yola gidicem dedim sağolsun dükkanı açtı motora baktı.Vites mili değil dişli keçesi bu dedi.Açtı harbiden düşli keçesindenmiş.

Numarasına baktı ama keçe söylediğine göre çok adi imiş numarası dahi yazmıyormuş.Kaçırma sebebi keçenin bozulması değil, keçe normalden ufak uydurulmuş dedi.Muhtemelen sıcağı görünce salmış dedi.Elinde keçe yoktu heryerde kapalı olduğundan güzelce yapıştırdı iadereten.Ama en azından hem motoru yakmadık hemde keçe değiştirmeyide öğrendim.Hemde yağ eksilince çıkan sesi öğrenmiş olduk.

2 liralık ufak bir parçanın açabileceği masraf karşısında dehşete düşmedim desem yalan olur.19:00 da Bodrum'a yola çıkacağım.Yağım hazır 50 km de dinlene dinlene gideceğim.

Herkese selam olsun

Murat abi bi usta kurbanı olma yolundada tam gaz devam ediyorsun,Yapma gözünü seveyim ufak kece nasıl giricek oraya ya günde 10 tane kece degiştiriyorum en adi kecede bile numara vardır + Yoksa Bile Ufak kece cok zor takılır hatta imkansız..

daha öncede yazmıştım. bizim motorların kronik sorunudur keçe patlatma.
km yapan tüm wolfşerdede patladı.
10tl birşey. kalitelisiyle değişmekte fayda var.

İyi geceler arkadaşlar :rendeer: piknikteydik bu gün olta balık mangal pozisyonundaydık yani akşama kadar :) bi selam vereyim dedim :king:

@Adil abi ihtiyaç yoksa scoterı satmasaydın keşke vites derdi olmadığı için çok pratik oluyor ş.içinde hem wolf daha az üzülüyor daha az km yapıyor :cat:

@Murat kardeş herkez usta olamadığı gibi her ustanın her dediğinede inanma :cat: bir kere akıl var mantık var oradaki keçenin görevi yağı izole etmek yani dışarıya sızmasını önlemek bu sebeple o usta müsbettesinin söylediği gibi küçük olsa zaten yerine oturmaz boşluk kalır devamlı yağ sızdırır hadi diyelim (mümkün değil ama) fabrikasyon hata vardı küçük keçe takıldı ve yerine sorunsuz oldu demişki o zatı muhterem ısınınca salmış maddenin tabiatına göre ısınan malzeme genleşir genleşen malzeme ise uzar yani keçe küçük olsa ısındığı zaman genleşecek ve yerine daha iyi oturarak bırak sızdırma yapmayı var olan sızdırmayı bile kesecektir :bounce:
İŞKEMBE-İ KÜBRADAN SALLAMAYI ÇOK SEVİYO BAZI USTA GEÇİNEN HÖDÜKLER :pr: Geçende benim başıma geldi (yabancı değil benim motoru devamlı götürdüğüm usta ) scoterla gittim Salcano için buji istedim (malum yola çıkacağım için yedek bulunsun dedim) çıkardı bana kısa paso NGK CRh bilmem kaç buji verdi dedim bu değil Salcanonun bujisi uzun paso NGK CR7 HSA ısrarla inat ediyor benle bu diye :pr: hiç üşenmedim çıktım ordan Salcanoyu çıkardım dedim bak neymiş bunun bujisi (benden ufak olsa kulağından tutcam burnunu değircem bujiye) :p baktı sonra tepkisi şöyle oldu "heeeeeeee uzunmuymuş bu" :pr: ananın....mı tövbeler tövbesi :pr: bunun gibi yani :santa:

Keçe ise sarf malzemesidir kardeş aynı lastik gibi bujı gibi yağ gibi vakti zamanı gelince değişir :cat: keşke o ustamsı sana yalan yanlış felsefe yapacağı yerde eskimiş bu kardeşim değiştirmek gerekir deseydi :pale:

merhabalar,

Çine de bir çay keyfi, yatağanda şeytan çıkarttıktan sonra Milasta celal abi ile buluştuk.Anca eve girdim.Dinlenmiş olmanın verdiği rahatlık ve havanın güzelliğinden olsa gerek çok keyif aldım.Toplamda 500 civarı yol yaptım inerken tam bakmadım.

İzzet sen canını sıkma dostum 2 tl lik parça yüzünden kimseye bir şey demek istemiyorum, bilgilendirme amaçlı paylaşım benimkisi.Küçük keçe derken ortadaki delik değil çapı küçük.Dolayısı ile tam oturmadığından elle çıkarttı adam normalde zor çıkması gerekirmiş.Sonuç olarak yapıştırarak yandaki milim boşluğu kapatınca Sızıntı kesildi.Orjinal keçe ile değişecek en kısa zamanda.Bu arada keçede çatlık yırtık yoktu, sıfır gibi idi.Birde üzerinde numara yoktu bend elime alıp baktım, sanırım ybr tam oturur.İyiki Yamaha bayinin eline verip mooru söktürmedik millet para için masraf çıkartacak yahu.

Dünya fotoğraf çektim ama pek başlık açasım yok hep yalan oluyor.:mrgreen:

murat yemişim keçesini :) benim son muhteşem 573 km gezi bile yalan olu. 3-5 dost yazdı o kadar. Benimde inan gezi raporu düzenleyesim gelmiyor. O kadar zahmete 5 kişi. Ama saçma bi başlık atarsan mesela bulutlarla ko gibi millet sırf meraktan girip bakıyor. Paylaşıp paylaşmama işide sana kalmış artık.

Adem sendede baya cevherler varmış be :cherry: neden öle bi başlık açmadın ki gezine "mesela Bodrumdan Bulutlara yolculuk" falan :cherry:

doğal insan doğal başlık açar abi. :) anormal başlıklar bana göre değil. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar