Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

daha 950 km de. O motorla uzun yolda açılması lazım. Şu an kasar. 4-5 bini bi bulsun bakalım. Motoru şu an sıkıştırıpta eziyet etme. Zaten düzde max 110, rampa aşa 125 tir. Benimki 32 binde düzde artçımla toplamda 140 kg, 105 cıvarı sabit hızla gidebiliyor. Ama yormamak maksatı ile 90 km/h :cat: zaten 99 u geçtinmi radar cezasıda uçarak geliyo.

bu motor açma işinden hiç bişey anlamadım valla. neyse canım isterse basar yoksa 70-90 arası giderim. yağ değişimi haricinde yapmam gereken başka bişey var mı motorla ilgili ?

şu anda yok. Benzin koy yeter. Zinciri bi kontrol et uzama varmı? Uzamışsa biraz geriver.950 km de daha açılmaz motor. 4-5 binde açılmaya başlar. 20 binde max seviyeye ulaşır. 40-50 binden sonra zayıflamaya başlar. Düzgün kullanımda.

evet zinciri yağladım. Zaten zincir biraz bol duruyor gibi geldi. Yarın bi ayar çekem ben ona. Ön balatalar banada sert hissi verdi ama frenleme fena değil. Bitince ybr balatasıyla değiştiririm.benzin hortumuda taşlaşmış ve çatlak çatlak olmuş. Onuda yeniledim zaten.

ybr balatası olmaz buna abi diyeyim lşimdiden scoter balatası olur 150cc lik hortumu değiştirdiğin iyi olmuş zinciride gerdiğin zaman olay tamamdır

Bu YBR stıcerini nereden bulabiliriz acaba fikri olan var mı ? bu arada benim motor 950 km ' ye ulaştı. söylediğiniz gibi rodajını yaptım bu gun yağını da değiştirdim.artık bi yoklayayım motoru dedim bastım yokuş aşağı 110 dedi düz yolda 100'de sabitlendi. öyle uzun süreli basmadım gerçi. bu arada 98 kiloyum ve 1,84 boyum var. sizce daha hızlı olması gerek değil mi bu motorun ?

abi inişte 110 düzde 100 yapıyorsa o kiloya göre bence iyi benimkisi ikk zamanlar 95 i geçmiyordu 60 kilo civarıyken o zamanlar motorunda sorun yok

şu anda yok. Benzin koy yeter. Zinciri bi kontrol et uzama varmı? Uzamışsa biraz geriver.950 km de daha açılmaz motor. 4-5 binde açılmaya başlar. 20 binde max seviyeye ulaşır. 40-50 binden sonra zayıflamaya başlar. Düzgün kullanımda.
daha önce 2 kere gerdim şimdi yine bollaşmış. ben de iyi sıkamıyom zannediyordum demekki uzuyomuş zincir. daha neler öğneceez bakalım : )

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------

abi inişte 110 düzde 100 yapıyorsa o kiloya göre bence iyi benimkisi ikk zamanlar 95 i geçmiyordu 60 kilo civarıyken o zamanlar motorunda sorun yok[/QUOTE]
Şimdi moralim yerine geldi işte :)))

ne tünaydını len? Sabah olacak:santa: motoru olmayan ama çok konuşan adam :sunny:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...93044587/detay

benım arkadaş tornacı... bu ılandakı km saatı oynanmış dıyor ben anlarım dıyor... son rakamlar duzgun durmuyormuş öyle bır şey olsa anlayabılırmı fıkrı olan varmı

sanmıyorum ama doğruluk payı da olabılır.bu sayıların atmasını sağlayan hassas bır mekanızma söz konusu.Bir de motosiklet yan yatmıs bır kez.Yere dusunce olan sarsıntıdan dolayı olmus olabılır.Çünkü benım 42.971km deki ybr'minde km sayacı aynı bu şekildeydi.O da benden once bır kac kez dusmustu.Ustaya sordugumda 'sarsıntıdan o rakamları donduruyen dıslıler atlamıstır' dedi.

nasıl olsa ybr degılmı motorun aslı ... yukardakı soruya cevap verecek tecrubelı salco cular aranıyor
Ramazan bahsettiğin motor gayet temize benziyor vatandaşın söylediği gibi sağına yatmış sanırım sadece (sağ ayna kırık) yanına gittiğinde çalıştır sesini bi dinle anormal derece şakırtı şukurtu vuruntu sesi gelmesin birde motor soğukken baya bi yüksek devir gaz ver eksoza bak (mavi duman atmasın yağ yaktığını gösterir mavi duman) üstüne bin dolaş 40-45 km süratteyken temiz ve düz bi yolda ellerini bırak (sağa yattığı için sola çekebilir hafiften direksiyon) aşırı bi çekme olmasın sağa yada sola motoru düz bi yere park et ön tekerleğin önünde diz çök tek gözünü kısarak (nişan alır gibi) şöyle bi gönyesine bak motorun şasede yamukluk v.s varmı? mümkünse ıslak bi yerden su birikintisinden geçir motoru elinde düz(ama direksiyon tam düz olacak) yürüt ön teker iziyle arka teker izinin birbiri üzerinden geçmesi lazım sonrada içine sinerse al geç hayırlı olsun :cat:
(Hoş sana bunları anlatıyom ama benim salcoyu alırken ben bunları yaptımmı yapmadım ) :) sadece satıcıya itimat ettim sesini dinledim birde binip ellerimi bıraktım tamam :cherry:
@Adem- Ne istiyon len benim kilocuklarımdan barış ve huzur içinde mutlu mesut yaşayıp gidiyos biz :p nasıl kara fırtına 120 mil vuruyomu hala :mrgreen:
BU ARADA 100. SAYFAMIZA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ HAYIRLI OLSUN NİCE 100. SAYFALARA İNŞ.:rendeer:

abi hem mil, hem km yazıyo bende. Arada karıştırıyom rakamları, kendimi uçuyom zandediyom :sunny:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar