Motosiklet sezonu açıldı.. Dün Ankara Kızılay'da birçok motosikletliyi çevirdiler. Ehliyet, ruhsat, motosiklet sorgusu yaptılar. Bi 10-15 dk izledim. Bu arada bu işlemlerden polis arkadaşlar performans değerlendirmesi olarak ekstra prim alıyorlarmış..
İş çıkışı eve giderken de beni çevirdiler. Ana yoldan değil boş olan yan yoldan giderken hemi de.. Evraklar, ekipman tamam memur diyecek bişey bulamadı zaten..
Bu kontrollerin sıklaşması hoşuma gitti.. Olası bi çalıntı motosikletin bulunması açısından güzel bi uygulama.. Artı Ankara'da bolca bulunan apaçi motosiklet kullanıcıları kendilerine bi çeki düzen verirler belki..
Bu sabah gelirken de ana yolda 60 km hızla seyir halinde arkamdan bir aracın kornalı ve yakın takipli tacizi ile muhatap oldum. Sağa geçemiyorum araba var.. önüm zaten dolu.. acil bir durum mu var acaba diye düşündüm.. dörtlüler falan açıkta değil..bi 200-300 m sonra yol müsait olunca kenara yanaştım.. bi bayan sürücünün gereksiz bir sıkıştırması ile karşılaştığımı anladım.. yanımdan geçerken el kol işareti de yaptı sağolsun.. 100 m sonra ışık var nereye gidecekse.

yavaşça yanına yaklaştım.. başını çevirmiyor bile.. cama tıklattım.. biraz korktu.. sonra hiddetlendi. Polis çağırırım diyor.. Çıkardım kaskı amaç düzgün konuşmak ama karşıdaki bu tipte bir insan değil.. Bende bağırarak niye beni sıkıştırıyorsun?, şehir içi hız sınırı kaç?, ben düşsen ne olucak? diye sordum.. Çek sağa polis çağıralım dedim.. ışık yeşil olunca kaçtı.. Bende Allah c.c.'ya havale edip yoluma devam ettim. Bu da böyle bir anım..