şakırtı sesi ve stop etme

s.a arkadaşlar motorumu yeni aldım daha 315 km de bugün bindim 5 dakka falan gezdikten sonra 7-8 bin devire yaklasınca ön taraflardan şakırtı şukurtu sesleri başladı gaza bastıkça sesler devam ediyo ve motor bayılıp stop ediyo,biraz bekliyorum 2-3 dakıka,tekrar calıstırıyorum normal çalısıyo biraz gidiyorum gene şakırtı sesleri vede sürtünme sesleri hemen bayılıyo kalıyorum kafayı yiyecem bi fikri olan yazsın nolur delirecem.bu motor böyle servisede gitmez ne yapmam lazım motor kanuni racer 200s

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
annah piston mistonda falan sorun yoktur inş. benim ole bi sorunum olmuştu içi full deişti motorun

akşam 8 de oldu bugün servisi aradım kapanmıştı

ben subaplardan şüpheleniyorum sanki boştalar

Son düzenleme:
Motorunda yağlama sorunu var ve büyük ihtimalle silindir üst kafaya yağ gitmiyor.Motor yağ seviyesisi kontrol et.Yağ seviyesi normalse kesinlike çalıştırmadan servise götür.

Son düzenleme:
motor bloğunun yanında yağ göstergesi var orda hiç yağ gözükmüyor,motoru aldığımdan beri de öyle bende şüphelendim zaten ilk aklıma gelen o oldu ama yağlama olmayınca şakırtı sesi neden geliyo ve kompresyon oluşmuyo

motor bloğunun yanında yağ göstergesi var orda hiç yağ gözükmüyor,motoru aldığımdan beri de öyle bende şüphelendim zaten ilk aklıma gelen o oldu ama yağlama olmayınca şakırtı sesi neden geliyo ve kompresyon oluşmuyo

Arkadaşım motorunda yağ yoksa kesinlikle yağ koymadan hiçbiryerine ellemeden ve çalıştırmadan direk servise götür motorunu.Herhangi bişeye müdahele edersen garanti konusunda takla atmanın yollarını aramaya başlar servistekiler haberin olsun.Hiçbişey yapmadna ve çalıştırmadan servise götür direk

başka bir racer modeline baktığımda onun yağ göstergeside boş gösteriyordu ama alt tıpayı açtığında 1 lt den fazla yağ çıktı benımkıde oyledir diye onemsemedim ve motor 315 kmde neden yağ istesin fabrikada koymuslardır,acaba şimdi gidip yağ koysam bide öylemi denesem ne dersiniz yoksa uyuyamam ben,

egzantrik gergisinin civata gevsemedi insallah:s endise ediyorum.....:silent:

emre kardeşim,
düz bir zemine çek motorunu al 1 lt yağ ve motor kısmının sol kenarındakı yag gosterge camının H yazısının oldugu kısıma kadar yağ ekle,
fabrıkada yağ koymazlar motora,
motora yağı serviste koyarlar ve racer'larda 1000,1500 km zarfında 250gr yağ yakışı vardır zaten,

ama senın motor 500 km dahi olmamış ve hiç gözükmüyor diyorsun,
racer'lar 1.5 lt yağ alıyorlar,
yanı görünmesi gerekiyor görünmüyor ise sorun var eksık yağ var,
ama yınede o kadar ses yapmaması gerekıyor,

servis yağ koymamış diyeceğım ama o kadar km yapamazdım,
çoktan problem cıkartırdır,
sen en kısa sürede servısıne gıt istersen...

belkide hatalı parça veya ürün kullanılmış olabilir,
sen elını sürersen senin üzerine kalır ve garanti dışı bırakırlar...

Geçmiş Olsun...

arkadaşlar uyku tutmadı ve aklımda kesin yağsızlıktan dürtülerine dayanamayıp kalktım biraz önce arabaya atlayıp benzin istasyonuna yağ almaya gittim.1 lt motosikletlere özel castrol 15 40 yağ aldım.geldim motora doldurdum.bismillah deyip marşa bastım ve 2-3 dakika rölanti civarlarında çalıştırdım ve yola çıktım yağmurda yağıyor bi taraftan=) motoru zorladım ne olursa olsun dermişcesine 7-8 bine kadar getirdim bıraktım ve motor köpek gibi oldu.mahallede vurmadığım rampa kalmadı köpek gibi tırmanıyo ve gram ses yok,motorum düzeldi=)yaptığınız yorumlar verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum özellikle road kardeşim sana

serkancım sağol bilgiler için,ben motoru aldığım gün bile baktım hiç yağ yoktu anca motoru eğdiğin zaman oda yıkılacak gibi olana kadar az bişey gözüküyodu,aklım takılıyodu aslında ona ama sıfır motor koymuslardır diye önemsemedim,motor 10 gün serviste kaldı bi yağını değiştirmemişler bakmamışlar bile 315 km de olduğu için,halbuki bırakırken yağını değiştirin demiştim ama neyse ,

Son düzenleme:
ulan emre ne adamsın yaa:):) hallettin ise sorun yok ama sen yinede servise göster sonra başın ağrımasın, 1lt yağın hepsini doldurdunmu acaba

vay sado kardeşim sorma varya deli olacaktım az kalsın,1 lt yağın hepsini koydum dahada dolmadı biraz daha istiyo motor,yağıda 10 ytl ye aldım hayret ettim çok ucuz,

birde arkadaşlar bu başıma gelen olayları sizce servise anlatmalımıyım belki beni hatalı bulup neden yağını kontrol etmıyosun gibisinden ilerde çıkacak arızalara benı mesul tutabilirler,en iyisi hiç bahsetmeyeyim bu olaydan ne dersiniz

Son düzenleme:
emre kardeşim,
düz bir zemine çek motorunu al 1 lt yağ ve motor kısmının sol kenarındakı yag gosterge camının H yazısının oldugu kısıma kadar yağ ekle,
fabrıkada yağ koymazlar motora,
motora yağı serviste koyarlar ve racer'larda 1000,1500 km zarfında 250gr yağ yakışı vardır zaten,

ama senın motor 500 km dahi olmamış ve hiç gözükmüyor diyorsun,
racer'lar 1.5 lt yağ alıyorlar,
yanı görünmesi gerekiyor görünmüyor ise sorun var eksık yağ var,
ama yınede o kadar ses yapmaması gerekıyor,

servis yağ koymamış diyeceğım ama o kadar km yapamazdım,
çoktan problem cıkartırdır,
sen en kısa sürede servısıne gıt istersen...

belkide hatalı parça veya ürün kullanılmış olabilir,
sen elını sürersen senin üzerine kalır ve garanti dışı bırakırlar...

Geçmiş Olsun...

serkan motorlarımız aynı 1.5 lt yağ çok değilmi ona

vay sado kardeşim sorma varya deli olacaktım az kalsın,1 lt yağın hepsini koydum dahada dolmadı biraz daha istiyo motor,yağıda 10 ytl ye aldım hayret ettim çok ucuz,

birde arkadaşlar bu başıma gelen olayları sizce servise anlatmalımıyım belki beni hatalı bulup neden yağını kontrol etmıyosun gibisinden ilerde çıkacak arızalara benı mesul tutabilirler,en iyisi hiç bahsetmeyeyim bu olaydan ne dersiniz

keşke koymadan önce , karterden yağı indirseydin . Eğer dibinde varsa yağ yağ normal seviyeyi geçecek ve fazla yağın basıncı keçelere zarar verecektir .

Son düzenleme:
yağ zaten motorda kalmamışki ondan hepsini koydum hatta motor düz durduğunda bile low yani düşük seviyesinde gösteriyor,serkanın dediği doğru 1 lt reden fazla alıyor bunlar,bide şaşırdığım nokta yağın fiyatı castrol power 15 40 10 lira verdim ama internette 22 milyondan aşağı yok neysssee=)

sen yinede baktır istersen,o kadar ses çıktıgına göre içeride neler oldu kim bilir..

Son düzenleme:
Hallettiğine sevindim motorun hiç kısmında inşallah zarar olmamıştır ..

Moto sahibi degilim ama daha çnceki yorumlardan anladığım kadarı ile kas yapacam derken goz cikarır kanuni servisleri ustunede seni suclu cikarirlar sorun hisetmiyorsan surerken bence goturme. sorunu cözdüğünede kendim çozmüş kadar sevindim iyi günlerde kullan ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar