Şahit olduğum ilginç motosikletler :)

Sevgili arkadaşlar,
Çok geniş bir site olduğundan yazılanların hepsini kontrol edemedim. Umarım biraz eylendirici olabilir.

Tayland da neredeyse otomobil yoktu, her yer motosiklet kaynıyor, çoluk çocuk herkes her çeşit motosiklete biniyor. 2 şeritli bir yolda yanyana 6 motosiklet gidiyor, hele sabah saatleri:mrgreen: 0 Km. son modellerin bile günlük kirası 20 USD zaten özellik sınırı yok sabit fiyat neredeyse, üstelik bir depo benzin onlardan, dolu teslim etmen gerekmiyor. En şaşırtıcısı motosiklet taksiler! Cüzi paralara bir gün gezdiriyorlar sizi (6 USD ye 8 saat gezdik). Üstelik sürücüler bayan, ilk başta ki sırıtarak kıza bakışınız, gezi sonunda dehşetli bir ablak surata dönüşüyor. Kızlar gaz ayarı nedir bilmiyorlar, on-off onlar için gaz kolu.

Filipinlerde, 125 ve 150 cc lik motosiklet taksiler çok meşhur. Mario ile bayaa bir gezmiştik resort ları. Bu özel sepetli motorlara 8 kişi evet 8 kişi biniyorlar:silent: birini kullanmaya kalktığımda fren emniyetinin olmadığını anladım, acaip sağa çekiyor. bir gecelik kirası 5 USD idi, bir de siz bir bar da eylenirken sürücü motor sepetinde uyuyarak sizi bekliyor:silent:

Ukrayna' da efsanevi URAL marka motor yarışları var. Sepetli motorlar, iki zamanlı, ama en önemli özelliği sepet tarafındaki tekerlekte de bir şaft yardımıyla çekiş var. Çok hantal devasa makineler. Bunları gözü gibi bakan gençler tamamen arazi şartlarında inanılmaz zorlu pistlerde kapıştırıyorlar. En tuhaf yanı, sağa virajlarda, hele yokuş aşağı olursa ve ya frenle karışık girilirse yuvarlanma yapabiliyor, ölümcül kazaları var takla attığında.

Hindistan da ise, sepetli motorlar ki dizayn olarak yük taşımaya yönelik yapılmışlar, bildiğimiz tek silindir DİZEL makine ile çalışıyor, hani pancar motor dediğimizden. İnanılmaz yükleri bu motorlarla taşıyorlar. Hindistan yolları ise Allahlık, yollar fena değil ama ne çizgi ne bir işaret hiçbirşey yok. Saldım çayıra mevlam kayıra. Gece yolu bilmiyorsanız gerçekten inanılmaz bir macera. Bu motorların sürücüleri en çok parayı MUSON lar yağıpta her yeri sel gibi sular kaplayınca kazanıyorlar. Sadece onları görüyorsunuz dere gibi akan yollarda.

Amerika Mobile şehrinde ve eyalette, kask takmasanız oluyor ama devletçe onaylanmış bir mont giymeden otoyola çıkartmıyorlar. 'Hey Dostum Ne Oldu ki' diyerek sizi durduran polise doğru Türk usulü bir yürüyüşe girişmeyin, adam direkt silah çekip yere yatırıyor:silent: neyse ki yabancı olmamıza verdi de ceza yazmadı. He bir de, Amerikanın bir çok eyaletinde motoru kiralayan kişi sürebiliyor sadec, arkasındakinin ehliyeti olsa bile süremiyor. Ayrıca bizim ehliyetleri tanımıyorlar ama ingilizce yazdığından önemsemiyorlar, ne polis ne de kiralayan firma dert etmediydi:cat:

Daha bissürü var ama umarım şimdilik bu kadar yazmam yeterli olur, daha Nijerya da lastikleri kabak olmayan motor görmediğimden bahsedecektim:queen: Petrol üreten bir ülke ama..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
paylasım için teşekkürler

thai isimli üyedende bi ara taylanddaki motosiklet kültürünü biraz dinleme sansım olmustu şile gezisinde

biz yurt dısına cıkamadık salmıyorlar

Walla nesem yerine geldi okuyunca , eline saglik

bende bir ek yapiyim Cin de 125 cc ybr tipi motorlar taksi goreveni cok goruyor. Eskiden bisikletlerin devleti olan Cin kalkinmanin hizi ile yerini arabalara ve scooter lara birakmis ama 125 cc taksiler super cunku size kask diye insaat iscilerinin kulandigi baret denen plastik korumayi veriyorlar , ne ise yariyor ise baglamadan oyle kafada yumurta hesabi:p birde yan oturuyorusunuz bayanlarin ata bindigi gibi sonra gosleri kapatin adamlarin tek bildigi kaldirim ustunden kamyon arasindan bulduklari her bosluktan gecerek sizi ulastirmak.

Zeda arkadaş bak onu eklemeyi unuttum:mrgreen:
Adamlar hakket bildiğimiz inşaat kasklarını takıyorlar, sarı olanları. At Pohu gibi geziniyolar:queen:
Amma önemli bir bölümü ev yapımı bambu kasklar giyiyorlar ki alay etmiştim biri ile, kaskı denedi önümde, çekiç yardımıyla falan, inanılmaz:silent: çoğu sanayida bu tip kaskları takıyor zaten:cat: teşekkürler hafızamı gıdıkladığın için, çin çok eskide kalmış yavv :silent:

bu konuda biraz sizi bilgilendirmek istedim

Sevgili arkadaşlar,

Filipinlerde, 125 ve 150 cc lik motosiklet taksiler çok meşhur. Mario ile bayaa bir gezmiştik resort ları. Bu özel sepetli motorlara 8 kişi evet 8 kişi biniyorlar:silent: birini kullanmaya kalktığımda fren emniyetinin olmadığını anladım, acaip sağa çekiyor. bir gecelik kirası 5 USD idi, bir de siz bir bar da eylenirken sürücü motor sepetinde uyuyarak sizi bekliyor:silent:
.

evet arkadaşlar benimde çorbada tuzum olması için bu konuda bir kaç resim ekleyerek sizleri bilgilendirmek isterim. filipinlerde de denizcimuzaffer arkadaşımızında yazdıgı gibi en çok tercih edilen araçlar motosikletler. çünkü malum hava sıcak.. özellikle kısa mesafelerde 3 cycle yani sepetli moto taxiler kullanılmakta hatta bazı bölgelerde Pot Pot ismi verilen sepetli bisikletlerle ulaşım sağlanmakta. neyse lafi fazla uzatip sizleri sıkmadan resimlere geçeyim..

Sanirim muzaffer arkadaşımızın bahsettigi taşıt
DSC00108.JPG

DSC00107.JPG

bu taşıtda başka şehirdeki aynı tipteki moto taxi (şehirden şehire kültür gibi motosikletlerin tipleride değişmekte)
206-12-general-santos-philippines-taxi.jpg

red_tricycle.jpg

filipinlerde bu manzaraya rastlamamanız kaçınılmaz hatta motosiklete bu şekilde binip sağ ve sol kısımlarına dengeli şekilde yerleştirilmiş LPG tüpleri yada pirinç çuvalları görürsünüz. İsmi HABAL-HABAL

habal%20habal.jpg

buda sepetli bisikletler Pot-Pot denilen taşıtlar. İsmi taşıtın üzerindeki vık vık lı elle sıktıkları kornadan geliyor. hatta bu taşıtta 4 kişi bile seyahat edebiliyor
pedicabs.JPG

philippines_flag.gif

Son düzenleme:
yanii iyi guzel gezmissinde...niye fotograf cekmedin..:) daha gercekci olurdu..gormek daha guzel..

:p
Kmete kardeşim sağolasın,
senin gösterdiğin fotolardan değildi benim anlattıklarım, çok daha basit, iptidai şeyler:queen: baya olmuş demek ki ben görmeyeli. Senin foto ya hakket rastlamamıştım.:queen:
keşke foto çekeydin diye sitem eden kardeşim heklı aslında. O kadar çok foto var ama DUK-DUk fotolarını taratıp da buraya aktaramadım. Sanırım inandırıcılık sorunu yaratmış:queen: Gezip görmedim oraları aslında, vardiya, tamir ve bakımdan fırsat buldukça çıkıp dışarı, barlardan arta kala zamanlarda bir turlayabildim diyelim. Keşke param olsada Brezilyayı gezdiğim kadar enine boyuna gezebileydim. tropikler çok güzel. Haa bir de, Filipinlilere uzakdoğulu demezler, pasific latin leridir isimleri:queen:
daha bissürü var ama, foto yüklemeden yazmamalı demek ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar