türk lirasıyla borçlanmak candır can. hele ki aldığınız mala ipotek konmuyorsa yeme de yanında yat. maddi sıkıntıya girer girmez malını satıp borcunu kapatabilirsin veya aynı motora, arabaya binmekten canın mı sıkıldı veya arıza mı çıkarıyor hemen satıp yeni birşeyler bakmaya başlayabilirsin.
TÜRKİYE'DE PARA BİRİKTİREREK BİRŞEY ALINMAZ. Bunu büyük büyük yazıyorum çünkü siz para 5 lira biriktirisiniz alacağınız mala 10 lira zam gelir. 10 lira biriktirirsiniz 20 lira zam gelir. bu böyle devam eder. Giden tek şey sizin hem paranız hem de para biriktirecem diye motora arabaya binmeden geçirdiğiniz ve bir daha geri gelmeyecek olan çok değerli zamanınız olur.
Türkiye'de kredi faizi her zaman enflasyon kaynaklı fiyat artışından çok daha az olur. siz aslında krediyle motoru, faiziyle de bir daha geri gelmeyecek olan zamanınızı satın alıyorsunuz bunu hiç unutmayın.
İşte bu yüzden bu ülkede satan değil alan kazanır her zaman. siz 3 lira zam geldi diye almazsınız ama adamın biri basar parayı alır o 3 lira zamlı fiyata o motoru.
Kullanır kullanır sonra size 10 lira fazla fiyata ikinci elini satar. siz de sıfır motor almak hayal oldu diye dolanır durursunuz.
şu an topladığım bilgisayarımı, fotoğraf makinemi ve motosikletimi hep krediyle veya taksitle aldım. geçen hesap ettim 25-30 bin lira para ediyor. beni öpseler biriktiremem bu kadar parayı. kesin sağda solda yerdim.
sözün özü borcunuzu ödeyebildiğiniz sürece borçtan korkmayın. bu sizden 3 götürse de gün gelir 5 getirir.