Tek sebebini bu fırsatçı arkadaşlar olduğunu kimse etmiyor.Ekonominin kötü gidişinin üstüne bu adamların yaptıkları 2.el fiyatlara tuz biber oldu.0 km fiyatlar ne kadar yükselirse yükselin 2.el bir aracın fiyatı 0 km den yüksek olmamalı.Yada 0 kmsi 70 bin TL olan motorun ağır hasar kayıtlı 4 yaşındaki 2.eli 50 bin olmamalı.Anlatmaya çalıştığım şey 2.el fiyatları şu ekonomik duruma göre bile abartı derecede şişmiş durumda.
Evet, verdiğiniz örnek saçma. Fakat dediğim gibi kendi malı, kendi düşüncesi. Almayalım, sonuçlarına satamamakla katlansın. Bu ekonomik duruma göre şişmiş fiyatlar var evet, haklısınız ama hepsi şişmiş gibi yazıyorsunuz. Verdiğiniz örnek hangisi bilmiyorum ama her modelde uygun satıcı ve fırsatçı satıcı var.
Bence 2.el fiyatları 0km lere göre mantıklı. Yani 0kmler çok şişmiş durumda,şimdiye kadar hiç görmediğimiz fiyatlar. Araba alınıyordu bu fiyatlara. Gerçekten merak ediyorum düşüncenizi 3-4 yıllık bir mt07 veya mt09 kaç tl olmalı. Mesela 5 yıllık mt09 40binde hasar kayıtsız 52bintl. Africa twin 2 yıllık 8binde 106bintl. Bana bunlar çok mantıklı, uygun geliyor açıkçası. Çünkü mt09 olmuş 84bin tl, africa olmuş 128bin tl.
2 yıllık 2binde 123 bin tl africa da var mesela. Bu satamayacak işte. Demek istediğim böyle aptalları kendi haline bırakmak, sessiz sedasız gidip 106bin tl olanı almak.