Safranbolu,Karabük,Eflani,Demirli Köyü Gezisi

Katılım
23 Nis 2009
Mesajlar
90
29 Temmuz Çarşamba günü Karadeniz Ereğli'den sitemizin değerli üyesi mertyagci kardeşimle gezimize başladık.Güzergahımız Zonguldak,Gökçebey,Yenice,Karabük,Safranbolu,Çevrikköprü,Kayaboğazı, Demirli Köyü.Hava şartları gidiş ve dönüştede gayet güzeldi.Hoş bir gezi oldu.Bu gezinin fotoğraflarında sizlerle paylaşmak istedik.

Zonguldak yolu üstünde su ve sigara molası verdik.



Zonguldak'ın 10 km çıkışında yer alan Gökgöl Mağarasını ziyaret ettik.










Sonunda yemek molası verdik.Kastamonu Araç yolu üzerindeki meşhur Çevrikköprü tesislerinde kuyu kebabı yedik.Kuyu kebabının yanında nefis köy tereyağı ve balı vardı.Kurt gibi acıktığımız için bir anda yemeklere başladık.O yüzden masanın resmini çekmeyi unuttuk.Yemekten sonra çektiğimiz fotoğraf.


Yemeğimizi yedikten sonra ilerde bir köy kahvesinde meşhur safranbolu bağlar gazozu içerken bazı amcalarla muhabbet ettik.Bunun sonucu gideceğimiz köye daha yakın bir yolu tarif ettiler,fakat yolunda bozuk olduğunu söylemediler.Yola girdikten 5 km sonra yol iyice bozuldu fakat geri dönmek açıkçası çok daha zahmet isteyecekti.



Köye daha 8 km varken yol iyice bozuldu ve artık yol bitmeye yüz tuttu.Tamamen taşların üstünde hoplaya zıplaya gitmeye başladık.İşte size o lanet yolun fotoğrafları.



Bozuk yolun kenarlarından çok güzel manzaralar yakaladık.




Sonunda köye vardık.Ertesi gün Eflani'ye gittik ve kahvedeki amcaların şaşkın bakışlarından sonra kahveye uğrayalım dedik ve hemen bize meşhur safranbolu bağlar gazozu ısmarladılar.Bu gazozu Safranbolu'ya gelen herkesin tatmasını tavsiye ederim.Gerçekten piyasadaki gazozlardan çok daha lezzetli.


Akşam tekrar köye geldik ve biraz demlenelim dedik.Rakı mangal keyfimize diyecek yoktu.



Küçük rakı bitti ve büyük İzmir rakısına geçtik.


Köyde hasat zamanı.Biraz çalışalım dedik.





Eflani'nin baraj göllerinden bir tanesi olan Kadıköy Göletinin mükemmel manzarasında balık tutan insanları izledik.




Köydeki son gecemizde ava gidelim dedik.Şansımıza mertyagci kardeşimiz 2 tane tavşan vurdu.Afiyetle oturup yedik.Tavşanın eti çok lezzetliydi.





Ereğli'ye dönüş yolunda Safranbolu tabelası önünde fotoğraf çektirelim dedik.

 
Son düzenleme:
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
1,025
Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Mesut kardeşimle çok hoş bir gezi oldu.Türkiye'nin bu doğal güzelliklerini herkesin özellikle her motosiklet severin görmesi gerekir diye düşünüyorum.
 
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
4,029
güzel yerler güzel gezi köfte ekmek yeseydınız be kardeşim tavşan yok be abi :rendeer:
 
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
1,025
Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Tavşan eti varken köfte ekmeği ne yapacaz bea kardeş.Her zaman yediğimiz şey köfte ekmek.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst