Sadece bariyer değil herşeyimiz hatalı...

Çok konuşulan bariyer konusu var. Evet ölümcül, hatalı. Ama ben bariyerden şu anki koşullarda vazgeçtim o yollun hali nedir öyle? Değiştirilmiş yoldan kaynaklanan yerdeki şeritleri silicem diye kazınmış asvaltmı istersin, yolda seni başka yöne çeviren çatlaklar mı istersin delik deşik tarla gibi bir yol. Araçların gittiği yolu metrobüs yoluna uyduracam diye kesilmiş bariyer demirlerinin uçları bile açıkta duruyor. Çukurları akılları sıra dolduruyorlar, bu sefer döktükleri asfaltı fazla koyuyorlar tümsek oluyor. Ne yani şimdi bu onarım mı? O yola ne motor dayanır, ne araba dayanır, ne lastik ne de jant... Yerdeki çukurlardan tümseklerden kaçıcam diye zaten araba çarpmasa da bariyerlere girer insan. Gideceğim yere varınca 10 dakika dinleniyorum ki yolun sarsıntısını üzerimden atayım. Birde bu yol iki kıtayı birbirine bağlayan uluslararası Türkiye'nin en işlek yolu. Rezalet. Bir tümseğe girince motor hafifliyor, yolla teması azalıyor kontrol zorlaşıyor. 100-120 ile giden yolda sanki akrobasi yapıyormuş gibi devamlı yerden kesile kesile gidiyoruz. Sadece bariyerler çözüm değildir bence. Önce tertemiz dümdüz bir asfalt istiyorum ben. Dümdüz çukurlardan kaçmak zorunda olmadığım, fren yaptığım zaman lastiklerin üzerinde buz pisti gibi kaydığı değil durmak için kazıdığı tarzda asfalt istiyorum ben... Sonra bariyerlerde düzeltilirse ne mutlu bizee. Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama o yolu küfür ede ede gidiyorum. Anca içimi dökebildim. Ölen kardeşlerimize de tekrar allahtan rahmet diliyorum.

Son düzenleme:
çok haklısın sadece o yol değil bir çok yolumuz sizin anlattığınız gibi...

Serkancım çok haklısın sanki birileri hizmet için değilde köstek için çalışıyor.
Ödediğimiz onca vergiden sonra çıkan sonucun bu olması gerçekten çok üzücü bir durum. Vergiyi 1 ay geciktirsek hemen tepemize biniyıorlar ve haklarını istiyorlar ancak biz Doğru Dürüst Olması gerektiği gibi YOL ve HİZMET istediğimizde karşımızda hiç bir muhatap bulamadığımız gibi protesto ettiğimizde de müdahaleye uğruyoruz.
Türkiye'nin demokrasi ile yürültüğüne bile inanamıyorum. Bu demokrasi sadece sözde..

O yollar ne zaman yapılır ve bariyerler ne zaman değiştirilir biliyor musun ?

Bir bakanın yada zengin bir işadamanın çocuğu, eşi dostu arkadaşı o yollarda vefat ettiğinde, kafası koptuğunda :(
işte o zaman değiştirilirler biz üvey evladızya..

Son düzenleme:
Hergün ben de Anadolu' dan Avrupa yakasına geçiyorum. Ve sürekli küfür etmekten (yollar ve çalışmalar yüzünden) boğazıma kadar günaha batmış durumdayım. Korkuyorum ki sırada hangimiz var. Ben mi yoksa ....?

İstanbul'un biçok yerinde yollar böyle malasef. bide hesapta Avrupa'nın sayılı metropüllerinden birisi olucak. Genelde yolda giderken çukur varmı diye bakmaktan yola bakamıyo insan. Çünkü bazen öyle çukurlar oluyoki görmeyip girsen kesin düşersin veya motorun hakimiyetini kaybedersin.Yetkililer çok düşüncesiz maalesef. birçok şeyde olduğu gibi bu iştede insan hayatı hiçe sayılıyor.

güzel bir nokraya değinmişsin mecbur kalmadıkça kullanmadığım bir yol ama kullandığımda yoğurt yesem ayran olur her yeri yama yolun çok kötü. ..

Eeee İstanbul Olimpiyatlara ev sahipliği alamadı , Formüla pisti de etkinliğini yitiriyor , ne diye medeni ülkelerdeki gibi kaymak gibi yapsınlar ki yolları, nedir yani 15 milyon İstanbullu eziyet çekiyorsa, biz medeni ülkemiyiz ki ?

Ahmeti Nejat efendi gelir kesin yolları , Tayyip efendi beşiktaştaki çalışma ofisine gidecek kesin yolları.zaten yolların normal hali ortada , beyefendiler bir yerlere gidecekse zaten yollar kesilip vatandaşa extradan eziyet çektiriliyor birde vatandaşa hizmet olsun diye alt yapı mı yapılacak , bırakın beyler hayal kurmayı , olimpiyat gibi bir etkinlik olana kadar bu yönetici dediğimiz şeyler ( hani boynuzu oluyorda , möö möö diye sesler çıkartıyor ) akıl edip , yol mol yapmazzzzzzz.biz meclise adam yerine mööö yollamaya devam edersek hiç ama hiç kimse halinden şikayet etmesin ,hepimize mühtehaktır

Belki Uefa finali hatırına kadıköy civarına , yalandan ince bir tabaka asfalt serpiştirilir sağa sola.

şu yetkililerin wergilerden cebe indirdikleri paranın %1o'unu yol yapımına harcasa avrupa ülkelerini solda 0 bırakır ama dediğiniz gibi ya onlardan birinin çoluu çocuu o yolda ölücek (yinede allah korusun) yada zengin bi iş adamının yakını ölücek anca o zaman görürler yolların hallerini..Sadece seçimlerden önce yollara asfalt döküp yolu daha fazla mafetmekle weya sırf görüntü lsun diye her köprüye asılan pankartla yok şu yol bitti yok bu kavşak bitti..yol kavşak yapıcaqına olanları düzeltinde kimse ölmesin..o yollarda ölen insanlarda bu ülkenin evladı...:pr:

Çok konuşulan bariyer konusu var. Evet ölümcül, hatalı. Ama ben bariyerden şu anki koşullarda vazgeçtim o yollun hali nedir öyle? Değiştirilmiş yoldan kaynaklanan yerdeki şeritleri silicem diye kazınmış asvaltmı istersin, yolda seni başka yöne çeviren çatlaklar mı istersin delik deşik tarla gibi bir yol. Araçların gittiği yolu metrobüs yoluna uyduracam diye kesilmiş bariyer demirlerinin uçları bile açıkta duruyor. Çukurları akılları sıra dolduruyorlar, bu sefer döktükleri asfaltı fazla koyuyorlar tümsek oluyor. Ne yani şimdi bu onarım mı? O yola ne motor dayanır, ne araba dayanır, ne lastik ne de jant... Yerdeki çukurlardan tümseklerden kaçıcam diye zaten araba çarpmasa da bariyerlere girer insan. Gideceğim yere varınca 10 dakika dinleniyorum ki yolun sarsıntısını üzerimden atayım. Birde bu yol iki kıtayı birbirine bağlayan uluslararası Türkiye'nin en işlek yolu. Rezalet. Bir tümseğe girince motor hafifliyor, yolla teması azalıyor kontrol zorlaşıyor. 100-120 ile giden yolda sanki akrobasi yapıyormuş gibi devamlı yerden kesile kesile gidiyoruz. Sadece bariyerler çözüm değildir bence. Önce tertemiz dümdüz bir asfalt istiyorum ben. Dümdüz çukurlardan kaçmak zorunda olmadığım, fren yaptığım zaman lastiklerin üzerinde buz pisti gibi kaydığı değil durmak için kazıdığı tarzda asfalt istiyorum ben... Sonra bariyerlerde düzeltilirse ne mutlu bizee. Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama o yolu küfür ede ede gidiyorum. Anca içimi dökebildim. Ölen kardeşlerimize de tekrar allahtan rahmet diliyorum.

bir ata sözüyle yanıtlayacağım...
deveye sormuşlar neden boynun eğri nerem doğruki demiş.......

Bugün TV ve gazetelerde,kaybettiğimiz canlarımızın haberleri vardı.Sokuşturmalık,kimsenin dikkat edip okumayacağı yerlerde bulunan bu yazılar bile,kendi vicdanlarını rahatlatmak için yazılmış geçiştirmelerdir.Arka arkaya kazalar ve tık yok.Herhangi bir yetkili çıkıp,"Evet,o yolda problem var ve düzelteceğiz!" gibi bir erdemli davranışta bulunmuyor.Sivil toplum kuruluşları veya tüketici dernekleri konudan zaten bi haber.Neden bu kuruluşlar?:Hem insanız hemde verdiğimiz vergi yüzünden müşteriyiz.Ödediğimiz paranın karşılığını canımızı alarak veren yöneticiler istemiyoruz.Bizler bi avuç sevdalı olarak görünmek ve kollanmak istiyoruz.Bide bu işten ekmek kazanan arkadaşlarımız varki onlar hepten muzdarip.Kar demeden,çamur demeden çalışmak zorundalarki ailesine ekmek götürebilsin.Ben anlamıyorum yahu,bu yolları yapan insan müsveddeleri hiçmi üzerinden geçmiyor?Hiçmi rahatsız olmuyor?Aldığın o kadar parayı yerken güzelde yarın bigün hesap sorduklarında ne cevap vereceksiniz bakalım?

ben istanbulda yolların kenarındaki laleleri değil adam gibi yol istiyorum Topbaş efendi oraya harcayacağınız paralarla ardahana kadar otoban olurdu

belki hatırlayanlar olur kozyatağında ptt hastanesinin karşısındaki yanyolun % 80 asfaltlanıp % 20 si tamda yağmurların başladğı sezonda öylece bırakılmıştı doğal olarak orası çamur ve çukurlarla dolu bir yol halini almaya başladı ve 3 4 ay kadar orası asfaltlanmadı hergün geçerken bende çok küfrettim 30 40 cm lik su dolu çukurlar ve kocaman taşlarla dolu biryol orman yolu gibi tamda istanbulun göbeğinde oldu bu yolu 3 4 ay yapmayarak ordan geçen binlerce insana resmen hakaret edildi ama buna rağmen koyun gibi bir millet oldugumuzdan hiçbirşey değişmeyecek ki bu koyunlardan birtanesi benim o yolu şikayet etmek hiç aklıma bile gelmedi daha yeni uyanıyorum.

arkadaşlar e-5 e mümkün olduğunca, başka güzergahı kullanma şansınız varsa girmeyin.

ALLAH korusun ama dün akşam kadıköyden boğaziçi köprüsüne giderken, metrobüs çalışması sebebiyle; yolun mahfolduğunu gördüm.
mümkünse ara yolları kullanın. inşallah buradanda bir kaza haberi gelmez.

boy

Türkiye'de insanlar yol yapmayı bilmiyorlar. Yepyeni dökülen asfaltta birkaç ay sonra çökmeler, çatlamalar oluyor çünkü asfaltı atmadan önce alt zeminin sağlamlığına bakmıyorlar. Onun dışında her yağmur yağdığında otoban dahil tüm yollarda su birikintisi oluyor, yurtdışındaki gibi yola kenarlara doğru eğim verme gibi birşey söz konusu değil, su giderleri yok, olsa da tıkanık olduğundan heryere su basıyor. Bunun nedeni nedir sizce? Çünkü bu işi de her alanda olduğu gibi bilen, bu iş konusunda uzman insanlar yapmıyor. Çevreyolundaki metrobüs çalışmaları bu işin son noktası. Şeridinizde giderken hiçbir uyarı olmadan birden yol bitiyor ve yanınızda seyir eden aracın üstüne çıkmak zorunda kalıyorsunuz, aksi taktirde bariylerlere girip ölebilirsiniz. Hatırlayanınız vardır, bu ülkede arabasıyla çukura düşüp ölen insanlar var. Kısacası Türkiye'de, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde araç kullanıp hayatta kalmak tamamen şanstır.

Ne dersiniz fuar gunu bariyerlere pankart acalimmi????????kuryeci arkadaslar destek bekliyor...onlar eylem yapti ama ses ciliz kaldi saniyorum.bizde fuar gunu bi konusma basin aciklamasi duzenlesek mi forum yetkilileri ne dusunurler acaba????

merhaba arkadaslar, bugün Ortaköy den Gaziosmanpaşa tarafına gitmem gerekti ve çevreyoluna çıkmamak için Beşiktaş-Karaköy-Unkanapanı- Eyüp üzerinden gittim. Sırf çevreyolunun o bozuk asfaltı ve Tel bariyerleri yüzünden ama gördüm ki kullanmış olduğum yol üzerindeki bariyerlerde de TELLER var. Unkapanı - Balat - Eyüp istikameti böyleydi. Anlaşılan bu tel bariyerler heryere hakim olmuş. Serkan arkadaşımın dediği gibi önce yolların yapılması ve sonra tel bariyerlerin kaldırılması ama bu arada lütfen tel bariyerlerin yakınından gitmeyelim lütfen, otokontrol lütfen

Benim bu İstanbul ve orada yaşamanın zorlukları hakkında (Askerliği orada yaptım, 16,5 ay orada kaldım) tek düşüncem var:

İstanbul'da yaşayanların İstanbul'dan ayrılması.

Çok absürd bir fikir ama, uygulanabilir.Ne olur imkanı olanlar memleketine geri dönse, hem istanbul rahatlar hem de İstanbul'un derdini çekenler.

Diyeceksiniz ki:-"Sen neden İzmir'desin, memleketine geri git"
haklısınız, ama, ben işim gereği, belediye'de çalıştığım için izmir'den ayrılamıyorum.Biz belediye memurlarının tayin isteme hakkı yok, anca gitmek istediğimiz belediyeden adam ayarlayacağız, o belediye bizi istek yapacak, o belediyede bizim kadromuza uygun kadro olacak ve o kadro boş olacak,...
Ama, emekli olayım ya da kadro boşalsın hemen izmir'den gideceğim.

Şimdi diyeceksiniz ki:-"E.. istanbul'da kazandığımız parayı memlekette kazanamayız"

Doğrudur, memlektte, istanbul'da kazandığınız paranın 1/4 ü hatta 1/5 ini kazanırsınız, ama, geçinmek için gereken para da bu oranda azalacak.

Bir anımı hiç unutmam;

1995 yılı Temmuz ayı, askerden izne geldim.2 gün sonra bizim orada pazar kuruluyor.Annem domates almış -"12.000 liralık domates aldım" dedi.
Ben -:"Anne, 1 kilo domates bize nasıl yeter?" dedim.
cevap:-"Oğlum, ben 1 Kg domates almadım ki, 4 Kg domates aldım"

Biz istanbul'da, üstelik Alibeyköy'de domatesin kilosunu 12.000 liraya alıyorduk, hem de temmuz ayında, o domates bolluğunda.bizim memlekette ise domatesin kilosu 3.000 Liraydı.

Yani, insan İstanbul'un stresiyle, derdiyle, ölüm korkusuyla yaşayıp ayda 5.000 TL kazanacağına, Anadolu'da ayda 1.000-1.500 TL kazansa, yeter artar bile.

Yapılan asfalt o kadar dandik ki 6 ay sonra çöküyor, Çünkü belediye günü kurtarmak adına ucuz olsun diye ona buna veriyor ihaleyle..
İhaleyi alan dandik iş yapıyor cebe fazla atmak için. Denetleme yok nasıl olsa, hesap soran yok bu asfaltın hali nedir gel bakayım buraya anlat bana nasıl çöktü nasıl bozuldu.
(Bir arkadaşım söylemişti düzgün atılmış kaliteli bir asfaltın ömrü 15 seneyi bulurmuş..Bazı medeni ülkelerde bu asfaltlar kullanılıyormuş)
Zaten ihaleyi alan %99 belediyenin yada yönetimin kayınbiraderi, bizler (motosiklet kullananlar) serseri kendini bilmez insanlarız ya. Ölsek nolucak motorcu kimbilir ne akrobasi yapıyordur diyip vicdanları bile rahatsız olmayacaktır..
Öncelikle ne asfalt, ne bariyer, memlekette araç kullanan herkesin kafa yapısının değişmesi lazım, kanunların değişmesi lazım.
Beni sıkıştırıp ölümüme sebep olanın yada yaralayanın sokakta elini kolunu sallayarak gezmemesi lazım.
Lazım da lazım, sonu gelmez düşüncelerim ve arzularımın. Kelle koltukta geziyoruz güzelim İstanbulda heran bir magandanın hırsına ve sinirine veya bir çelik bariyere kurban gidebiliriz.
Allah bütün motosiklet kullananların yanında olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar