s&t kanuni gt250r depo sallanması

arkadaşlar bugün motorumu parkettiğimde birşey farkettim depoyu iki elle üstten yada alttaki boşluktan tutup sağa sola oynatınca, sallayınca depo çok hafifte olsa sağa sola sallanıyo yerinden çıktı çıkıcak gibi bir his veriyor bu normal birşeymi ? bakımdan daha dün çıktı bilen birileri yardımcı olursa sevinirim.
motor: 2012 full siyah efi gt250r

arkadaşlar bugün motorumu parkettiğimde birşey farkettim depoyu iki elle üstten yada alttaki boşluktan tutup sağa sola oynatınca, sallayınca depo çok hafifte olsa sağa sola sallanıyo yerinden çıktı çıkıcak gibi bir his veriyor bu normal birşeymi ? bakımdan daha dün çıktı bilen birileri yardımcı olursa sevinirim.
motor: 2012 full siyah efi gt250r

Hafif sallanması normal. bi nevi motor titreşimi ve sert darbelerden daha az etkilenmesi amacıyla diye düşünebilirsin. bütün hyosungların aynı deposu.

fazla bir sallanma yok ancak çok hafif sağa sola oynuyor depo bende öyle düşündüm titreşimden ve darbelerdendir olmadı yarın birde ustama götürücem bir baksın.

dostum gayet normal bütün hyo'lar öyle, benimki de 2012 gt250r efi, ilk farkettiğimde ben de şaşırmıştım :)

TEK HYOSUNG A ÖZGÜ BİŞEY DEĞİL BU OLAY BİZİM GİBİ DEPOSU AÇIKTA OLAN HER ALETİN DEPOSUNU Bİ DENEYİN OYNATIRSINIZ

Motordaki titreşimden dolayı depo bağlantılarının yerinden kopmaması ve hasar görmemesi için oynama payı bırakılır çok fazla olduğunu düşünüyorsan takozları kontrol etmelisin(Motorun yeni olduğu için eskime durumu olmaz)O yuzden sallanma normaldir.Şayet aşırı oldugunu düşünüyorsan aklına gelmesı gereken :motorun burada( kısmen yada tamamen )birleştiriliyorsa vida'larda gevşeklik hatta düşük bir ihtimal'de olsa takozun,soketlerin(unutulması) takılmaması gibi durumlarla karsılasılabılıyor.

Son düzenleme:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
deponun ön tarafında depoyu gövdeye sabitleyen bir vida vardır, deponun altına ulaşılması gerektiğinde (hava filtresi değişimi gibi) o vida sökülüp depo yukarı kaldırılarak altına ulaşılır. ve o vidanın etrafında da, titreşim durumu için bir lastik takoz vardır. sizin salladığınızda hissettiğiniz o boşluk,bu lastiğin esneme boşluğudur. normal bir durum yani...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar