Rüzgarlı Şehirler Arası Yollar İçin ideal CC Motor Seçimi

Selamlar,

22 beygir 200cc Cruiser Bobber bir motorum var şehirler arası yollarda güzelce 115 120 ile gidebiliyorum çok yormadan ama önden rüzgar alıyorsam motor çok etkileniyor ve 105 106 gibi hızları o anlarda aşamıyor gitmiyor makina. Benim niyetim önden güzel rüzgar bile yesem rahatça 130 140 arası gidebilmek optimal hedefim bu ama bunu yaparken de çok büyük CC ve çok yakan motor istemiyorum. Yani sürdüğüm motor araba ile aynı yaksında istemiyorum. Az yakan bir motor olmaktanda çıkmasın beklentim bu. Sizce ilerde bu hedefim için 350cc mi yoksa 450cc gibi motorlar mı bana uygun olur. Bir vizyon olarak bunu netleştirmeye çalışıyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hem 130 140 gideceksin hem az yakıcak hem de çok cc olmayacak öyle bi motor yok maalesef 130 140 gidip az yaktırmak istiyorsanız o motorun 1200 klasmanında olması gerekiyor africa twin 1200gs vs bakmalısınız 350 450cc motorlar sizin amacınıza uygun değil

hem 130 140 gideceksin hem az yakıcak hem de çok cc olmayacak öyle bi motor yok maalesef 130 140 gidip az yaktırmak istiyorsanız o motorun 1200 klasmanında olması gerekiyor africa twin 1200gs vs bakmalısınız 350 450cc motorlar sizin amacınıza uygun değil
Beklentimi tarif eden hacim ve tür hangisi diyebilir. Aslında şöyle tanımlıyorum ben beklentimi 1.4 veya 1.6 dizel bir araba gibi rüzgarlı yolda dahi yapıştırıp hızı etkilenmeden gidebilen bir makina.

Eğer çift silindirli ise rüzgara karşı 130 - 140 rahat giden bir makine 500cc den aşağı olmayacaktır.

130-140 ile zorlanmadan giden motorlar min 600 cc dir..
400 lük bir motor 180 hatta 200 bile yapabilir ama 10.000 civarı çok yüksek devirde o hızlara çıkar ve bunu yaparken 1000 cc bir motordan bile daha çok tüketebilir..

Düşük hacimli motorlar şehir içi günlük kullanımda avantajlıdır , uzun süre yüksek hızlarda gitmek hem motorun ömründen yer hemde kafanızı ütüler , titreşimde yorar..
Uzun bir seyehate de çıkılır elbette ama hacmine uygun hızlarda sürmelisiniz..
Sitede 100 cc motorla Avrupa'yı dolaşanlar var , kendim 125 ve 150 cc sukuterle defalarca günlük 700 km civarı yol yaptım , genelde 70 ila 90 arası sürdüm , sollamalarda yada yokuş aşağı 100-110 lara nadirende olsa çıktım..
Bu hızlarda ortalama 2 lt tükettim , etrafı seyrede seyrede gittim geldim ;)
Bu seyahatlerimde tek kişiydim ve zaman sorunum yoktu..
Yolcunuzda varsa ve zaman kısıtlıysa 600 cc den küçük motorla seyehat size eziyet olur..

Selamlar,

22 beygir 200cc Cruiser Bobber bir motorum var şehirler arası yollarda güzelce 115 120 ile gidebiliyorum çok yormadan ama önden rüzgar alıyorsam motor çok etkileniyor ve 105 106 gibi hızları o anlarda aşamıyor gitmiyor makina. Benim niyetim önden güzel rüzgar bile yesem rahatça 130 140 arası gidebilmek optimal hedefim bu ama bunu yaparken de çok büyük CC ve çok yakan motor istemiyorum. Yani sürdüğüm motor araba ile aynı yaksında istemiyorum. Az yakan bir motor olmaktanda çıkmasın beklentim bu. Sizce ilerde bu hedefim için 350cc mi yoksa 450cc gibi motorlar mı bana uygun olur. Bir vizyon olarak bunu netleştirmeye çalışıyorum.
HOCAM BENCE ÇOK ZOR BIR İSTEKLER BİRLEŞMİŞ GİBİ.
TORKLU MAKINE ISTIYORSUNUZ 900 CC MAKINEM VAR 5 6 BIN DEVIRLERDE O HIZLARA ULASABILIYORUM ANCAK 150 KMH ORTLAMA OTOBAN SURATLARIM VAR. . 5,3 LİTRE YAKIYORUM.

DÜŞÜK CCLER İLE ÇOK MUMKUN DEĞİL GİBİ BU DUSUNCELER. 500CC LERDEN BASLAR GİBİ

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cc'den ziyade aerodinami de çok önemli. Tur camı arkasına saklanmış bir oturuş pozisyonuna imkan veren karenajlı bir motor rüzgardan daha az etkilenmenizi sağlayacak ve de motosikletinizin gücü sınırları içinde daha yüksek hızlara erişeceksiniz. Bu arada topcase ve yan çantaları unutalım.

Cc'den ziyade aerodinami de çok önemli. Tur camı arkasına saklanmış bir oturuş pozisyonuna imkan veren karenajlı bir motor rüzgardan daha az etkilenmenizi sağlayacak ve de motosikletinizin gücü sınırları içinde daha yüksek hızlara erişeceksiniz. Bu arada topcase ve yan çantaları unutalım.
Aslında bende benim motorun aerodinamik olayında zayıf kaldığını düşünüyorum zaten. Motor yanlardan sert rüzgar yerken de 115 gibi hızlarda 8 bin devirde rahat gidebiliyor. Ama önden almaya geldi mi sert rüzgarı cin görmüş gibi oluyor 😁
HOCAM BENCE ÇOK ZOR BIR İSTEKLER BİRLEŞMİŞ GİBİ.
TORKLU MAKINE ISTIYORSUNUZ 900 CC MAKINEM VAR 5 6 BIN DEVIRLERDE O HIZLARA ULASABILIYORUM ANCAK 150 KMH ORTLAMA OTOBAN SURATLARIM VAR. . 5,3 LİTRE YAKIYORUM.

DÜŞÜK CCLER İLE ÇOK MUMKUN DEĞİL GİBİ BU DUSUNCELER. 500CC LERDEN BASLAR GİBİ
Ben bir ara şunu da düşündüm acaba bana
kodoman Maxi bir scooter mı lazım dedim. Çünkü hem camları var hem grenajları özellikle ön tarafta tombik tombik ve kalın hemde çoğu Maxi yüksek CC Scooter güzel yapıştırıyor hız olarak. Bi ara düşündüm yani yanlış dere de mi balık tutmak istiyoruz direkt scooter mı düşünsem mi diye ?
Eğer çift silindirli ise rüzgara karşı 130 - 140 rahat giden bir makine 500cc den aşağı olmayacaktır.
O zaman benim anladığım ben 500cc altında tam beklentimi bulamayacağım gibi herkes çünkü hemen hemen aynı şeyi yazmış

50 hp nc 750 zaten 6bin devir çeviriyor 130 140ı düşük devirde gidecek bi de az yakacak :ROFLMAO:
Sana komik gelebilir yada inanmaya bilirsin sorun yok.
2025 model NC 750x dct kullanıyorum. 5.000 km oldu. Yakıt ortalamam 3.8 Litre. Genelde uzun yolda kullanıyorum gezi için.
Otoban hızlarım 120- 160 arası oluyor.

Motosikleti
Honda CBR500R
CBR500R da 130-150 otoban sürüşünde 3,8 litre yakıyor. Devri 6 bin civarına denk geliyor.

reo

Merhaba.
Yukarıda adı geçen motorların hepsi bahsettiğiniz koşullarda iş görür diye düşünüyorum. Çünkü aşırı rüzgarlı bir havadan bahsetmiyorsunuz.
Ben de 200cc TVS Apache kullanıyorum, 150-160 kilo civarında. İskenderun Anyakya arasında ve G.Antep- Osmaniye arasındaki yollarda malesef 1. Vitese kadar düşürecek ölçüde rüzgara maruz kaldığım seyahatler oldu.
Bölgenizdeki rüzgarın şiddetine göre alacağınız motora ağırlık ve güç olarak karar verebilirsiniz. Eğer ekonomik olsun diyorsanız 500cc Honda serilerinden birini tavsiye ederim.
Kolay gelsin.

Ustteki entryler de arkadaslar konuyla alakali gereken cevabi vermis.

ilave olarak cc ve beygirden bagimsiz olarak stabil suruslerde (120-130)max 5-6 k rpm uzerinde cikmadan verimli tork alinabiliyorsa ne ala.

Sana komik gelebilir yada inanmaya bilirsin sorun yok.
2025 model NC 750x dct kullanıyorum. 5.000 km oldu. Yakıt ortalamam 3.8 Litre. Genelde uzun yolda kullanıyorum gezi için.
Otoban hızlarım 120- 160 arası oluyor.
Honda NC yakmıyor diyor arkadaşlarım da bence güzel bir seçenek. Hiç kullanmadım ama hem sağlam hemde şık bir motosiklet, yaygın olarak da yakmıyor deniliyor. Ağırlık konusunda belki yorabilir ama çok iyi bir seçenektir, üzmez gibi.

Motosikleti
Honda CRF250L
Herkes aksini söylemiş ama YouTube amcadan videolara bakıyorum yeni nx500 ler çok rahat bir şekilde 140 yapıyor gibi.
Bazı videolarda 4. Viteste 120 yapıyor gözüküyor.

Nx500 Kullanıcısı var ise beni de aydınlatsın biraz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar