Rüzgar

herkese selam..cumartesi günübirlik izmirden bodrum yaptım..giderken neyse de dönerken rüzgar sağlam çarptı..zaten bu söke ovası oklohama gibi, insanı motordan soğutacak devamlı rüzgarı var, hele tır geçince veya tır senin yanından geçince yoldan çıkarıyor..neyse rüzgarla ilgili taktiklerim var, bi şekilde başa çıkmaya çalışıyorum.. ...kulak tıkacı hakkında görüş almak isterim..budur, çok iyi , çok memnun kaldım keşke daha önce bilseydim de alsaydım dediğiniz bir ürün mü, eğer öyleyse marka önerisi alabilirsem sevinirim.. ...bir de gp kompozit de deflektör gördüm işe yarar mı..tecrübesi olan varsa sevinirim..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
herkese selam..cumartesi günübirlik izmirden bodrum yaptım..giderken neyse de dönerken rüzgar sağlam çarptı..zaten bu söke ovası oklohama gibi, insanı motordan soğutacak devamlı rüzgarı var, hele tır geçince veya tır senin yanından geçince yoldan çıkarıyor..neyse rüzgarla ilgili taktiklerim var, bi şekilde başa çıkmaya çalışıyorum.. ...kulak tıkacı hakkında görüş almak isterim..budur, çok iyi , çok memnun kaldım keşke daha önce bilseydim de alsaydım dediğiniz bir ürün mü, eğer öyleyse marka önerisi alabilirsem sevinirim.. ...bir de gp kompozit de deflektör gördüm işe yarar mı..tecrübesi olan varsa sevinirim..
Kulak tıkacı ile ilgili çoknkonu başlığı var. Bu işin vakkosu "alpine motosafe race" tıkaçtır. Deflektör de ek fayda sağlar.

al tak kullan. 3m midir nedir öyle kulak yolunu komple kapatan süngerimsi bi tıkaç takma. gene bir miktar açıklığı/deliği olsun.

açıkçası eski motorum chopper dı..hızla işim olmazdı..kulak tıkacı duymamıştım bile..şuan transalp kullanıyorum, otoyolda 160 civarı ortalama hızım..alpine duydum ama rastgele denk geldiğim m3 sanırım, sünger gibi , en çok desibel düşüşü o çok ucuz olan sünger sağlıyormuş..bunun merak ettim , muhtemelen de m3 yada moldex sünger alıcam...

Motosikleti
2024 Duke390
Alpine motosafe tour kulak tıkaçını kullanıyorum. Ben naked motorda güzel iş görüyor, ancak daha fazla uğultu sesini kesmesini isterdim. Bunun için "Race" modeli var; 3-5db daha fazla sesi kesiyor olması gerekiyor, yanlış hatırlamıyorsam.

geçen yaz 700 küsür tl ye almıştım şu an 1k olmuştur fiyatı.

Sünger, silikon falan uğraşmaya değmez, taşıma kutusu ile kulak tıkacını motorun anahtarlığına taktım.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
Ben kulak tıkacı yerine interkomla müzik dinlemeyi tercih ediyorum :D Çok konforlu olmasa da.

Motosikleti
Shadow 600
Banada lazım bunlardan,motomaxte 1490 TL görünüyor. Ufacık bir süngere verilirmi bu paralar yoksa İSG malzemeleri satan bir yerden basit birşey alsam aynı işi görürmu?

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
Banada lazım bunlardan,motomaxte 1490 TL görünüyor. Ufacık bir süngere verilirmi bu paralar yoksa İSG malzemeleri satan bir yerden basit birşey alsam aynı işi görürmu?
kullanıcı deneyimi değil ama araştırmalarıma göre, bu ürün sadece rüzgar ve uğultu için korna vs sesleri duyabiliyorsun. isgde aynı şekilde midir bilmiyorum

çam ağacı gibi birkaç katlı, konik şekilde iş güvenliği kulak tıkaçları var. onlarla idare ediyorum.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Ben Alpine Motosafe kullanıyorum. İçinde 2 tane olan (siyah ve kırmızı) mini çantalı olanından almıştım. Siyah olanlar günlük şehir için kullanıma, kırmızı olanlar da yüksek hızlara uygun. Filtreli oldukları için sesi tamamen engellemiyorlar. Sadece gürültüyü kulak sağlığı için zararlı olmayan db seviyesine indiriyorlar.
Deflektör kısaysa çok bir etkisi olmaz ama rüzgarı kaskın üsüne saptıracak ölçüde ön camların tabii ki olumlu etkisi oluyor. Gürültüyü yarıya indiriyor. Ama o da motora göre değişir. Ön cam en iyi Sport Touring, Adventure vb. türlerde işe yarıyor. Naked bir motora kocaman bir ön cam / tur camı takmak lazım o da saçma sapan görünüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar