Ben çok üşüyen biriyim ama nedense bacaklarım üşümüyor, soğuk kış havasında bile normal kot pantalonla dışarıda dolaşabiliyorum yeter ki ayaklarımda sıcak tutan bot olsun üstümde kalın mont olsun, ama üstüm çok üşür, montun içine kat kat giyinerek kolayca çözebiliyorum bunu da. Kafam da üşür, kışlık montumun cebinde bere taşırım hep, beresiz çıkmam dışarı.
Motorda üşümemek için düzgün sağlam ve kışın üşütmeyen yazın terletmeyen adventure tipi bot almıştım, kışın hava 5 derece iken bile ayaklarım üşümüyordu, yazın da temmuz sıcağında bile rahatsız etmiyordu.
Bacaklarım üşümesin diye korumalı motosiklet pantalonu alırken riderdenim'in kışlık dediği Bora modeli pantalonu almıştım, pantalon alırken kıştı zaten yazlık modeller aklıma gelmemişti, kışın rahat ettim, yazın da sorun çıkarmıyor diye hala giyiyorum, hatta her yaz yazlık pantalon da alsam mı acaba derken hep başka masraf çıktığı için ertelemiştim ama bu baharda yazlık pantalon alacağım çünkü kilo aldım artık riderdenim pantalonumun düğmesi zor kapanıyor diye alacağım.
Ama uyarayım, ben riderdenim pantalonu aldığımdna sonra riderdenim hakkında şikayetler duydum, dışındkai kot kumaş kalitesi düşmüş diyen var çabuk yırtılıyor diyen var, bendekinin kot kumaşı eski bildiğimiz sağlam kalın sert kumaşlardan, esnek falan değil, içindeki kevlar katman da fazlasıyla sağlam asıl korumayı o yapıyor zaten. kaza yaptım yine de yırtılmadı, yeni pantalon alırken başka marka bakacağım.
Öne uzatmalı cam ekleyerek ya da maxi scooter sürüyorsak yamaha xmax'lerde öne iki yana takılan plastik parçalar bacaklara gelen rüzgarı da tamamen kesiyor bu gibi önlemlerle üşümeyi azaltmak mümkün ama eller hep rüzgar alıyor, eller çok üşüyorsa elciklere rüzgar koruma çok işe yarıyor. Kalın eldivenden daha faydalı. Hatta şimdiki motorumda elciklerde rüzgar koruma var diye kışlık eldiven niyetine mevsimlik eldiven aldım bu da iş görüyor.