Rüzgar ve soğuk

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Git gide canımı sıkmaya başladı, hiç de bilgim yok. Yani bana bu işi öğretin. Bu zamana kadar hep idare ettim ya da çıkmamıştım.

İş ev arası günlük 40+ km ve köprü geçmeli. 125cc scooterımla köprüyü sırat gibi geçiyorum. Motor hafif ve rüzgar çok yiyorum. Motor montum var eldiveni de çözdüm ama bacaklar rüzgarı yiyor. 25 gündür hastayım bu yüzden.

1) ben bu bacaktan rüzgar yeme olayını nasıl çözerim? Mesela forza 250 alsam rüzgar almaz mı gidon arkasına?
2) köprüde sarsılmama için ne yapayım?

cidden psikolojik olarak yorgun bir halde son size danışmak istedim

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
köprüde otobüsleri vs kendine siper edebilirsin

fotoğraftaki diz korumalar işinizi görür

tex-294-diz-koruma-ortusu-dizlik-impertex-honda-pcx-125-2011-2021_1.jpg

Önden gelen rüzgarı maxiscooterlar ve yol enduroları güzel kesiyor fakat köprü geçişlerinde rüzgar yandan da vurduğu için tek çözüm üst mesajdaki gibi scooterlara takılan diz örtüleri. Onun dışında herhangi bi çözüm aklıma gelmiyo motosiklet için.

Sarsılmama için de motosiklet ne kadar ağır olursa o kadar iyidir. Normalde dezavantaj olarak görülür fakat böyle durumlar da gözönünde bulundurulduğunda ağır motosiklet iyi bişey.

hiçbir şey sağlığından daha önemli değil, taksi tut, dolmuşa bin, işi as, istifa et... ama bile bile lades olma. bu mevsimde motora binmeye mecbur değilsin, tercih ediyorsun.

Git gide canımı sıkmaya başladı, hiç de bilgim yok. Yani bana bu işi öğretin. Bu zamana kadar hep idare ettim ya da çıkmamıştım.

İş ev arası günlük 40+ km ve köprü geçmeli. 125cc scooterımla köprüyü sırat gibi geçiyorum. Motor hafif ve rüzgar çok yiyorum. Motor montum var eldiveni de çözdüm ama bacaklar rüzgarı yiyor. 25 gündür hastayım bu yüzden.

1) ben bu bacaktan rüzgar yeme olayını nasıl çözerim? Mesela forza 250 alsam rüzgar almaz mı gidon arkasına?
2) köprüde sarsılmama için ne yapayım?

cidden psikolojik olarak yorgun bir halde son size danışmak istedim
Bu konuda biraz deneyimim var öncelikle bir yağmurluk kullan eldiveninin altına plastik eldiven giye bilirsin uzun ön camlar elcik korumalar teferruat alabilirsen al fozaya binmedim bilmiyorum eğer çok üşürsen içine gazete kağıdı koyabilirsin köprü için diz örtüsü alabilirsin bide kendini köprüde taşıtlara siper edebilirsin ama karşıdaki de taşıt sonuçta güvenme köprü her mevsim risk yapar ama soğuktan korunmak için bolca çözüm var birde lastiklerine aşırı dikkat et bu mevsimde

Ortopedi doktoru bir arkadaşım var uzun yıllar yaz kış kullanımlar da kesinlikle dizlerde büyük problemler oluyor.
Diz hiç bir şeye benzemez 10 kere ayak bileğin kırılsın toplarsın ama diz çok problem.
İyi korumak lazım.
Sağlığımızdan önemli değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ortopedi doktoru bir arkadaşım var uzun yıllar yaz kış kullanımlar da kesinlikle dizlerde büyük problemler oluyor.
Diz hiç bir şeye benzemez 10 kere ayak bileğin kırılsın toplarsın ama diz çok problem.
İyi korumak lazım.
Sağlığımızdan önemli değil.
normalde bozuk havalarda kuryelik yapmıyorum ama geçen günlerde bi tık daha fazla kazanmak için geceye kadar çalışayım dedim eve geldiğimde dizlerim kilitlenmişti yatamıyordum kırarak duruyordum sabah uyanana kadar geçmedi donması üzerine yağmurdan dolayı telefon şarj aleti vs de gitti üzerine onun masrafı patladı safi zarardı benim için o günden sonra bozuk havalarda çalışmamaya karar verdim tatlı su motorcusu edebiyatı yapan o havada sürmemiştir

Motosikleti
Yamaha X-max
merhabalar,
bacaktan rüzgar konusu benim içinde büyük sıkıntı idi aşağıdaki ürünü alarak bu sorunu çözdüm Ankara ayazında üşümeden kışın motor kullanabiliyorum, bacak montu gibi düşün ürünü yanlardan fermuarları tamamen açıldığı için günlük giydiğim pantolonun üstüne giyiyorum ofise vardığımda çıkartıp sele altına koyup günlük kıyafetlerimle hayatıma devam ediyorum. elin alıştıktan sonra giyip çıkarmak 20 saniye felan sürüyor katlayınca çok yerde kaplamıyor. (motorum X-max )

Spidi Superstorm Ce H2out Yandan Fermuarlı Pantolon​

F54

diz örtüsü ön cam ve elcik koruma tak üşümeye devam ediyorsan motora ara ver soğuk aylarda

Eller için elcik koruma(kalkan gibi olanlardan) + elcik ısıtma(büyük nimet), bacaklar için de içi yünlü olan motosiklet pantolonları var veya decatlon'a git, cennet bahçesi gibi maşallah😍, illa ki uygun bir pantolon bulursun orada. En ideali dışı rüzgar geçirmeyen, içi de yünlü olan pantolon almak olur. Kendi pantolonunu da bagaja koyarsın.

içlik + bilekten dizüstüne kadar korumalı dizlik
bu kombo işinizi biraz çözer, ama hayalardan soğuk yiyorsun gene.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
içlikli yağmurluk pantolonum vardı bir ara, kışın çok işe yarıyordu

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Motosiklet botu, sıradan bir içlik ve üstüne rüzgar ve su geçirmeyen The Biker Jeans - Cold Killer pantolon giyince muhteşem koruyor.

Jartiyer de olur.

bir motosiklet kazası yaşanıyor, hastanede muayene için pontolonu çıkarması gerekiyor fakat kazazede "bir şeyim yok ben iyiyim" gibisinden çıkarmak istemiyor, yanında bulunan arkadaşları olaya müdahale ediyor, yaka paça pantolonunu alıyorlar üzerinden..
çorap ortaya çıkıyor ama bu hikayede jartiyer yok.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Avcılar giyerlerdi eskiden külotlu çorap ama içine gazete kağıdı doldurulardı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ağalar üşümemek için onurunuzdan, gururunuzdan olmayın. Külotlu çorap falan bunlar yanlış işler. Hele ki alışırsanız kötü olur, adınız çıkar, mahallede ağzınızdan çıkan her lafa "Hadi oradan sexy" derler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar