Rutkay Aziz'in Ayakta Alkışlanan Konuşması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bakalim basina neler gelecek!!!!:silent:

film festivali ödül töreni....parasız eğitim protestosu.....

biz Türkler neyi nerede savunacağımızı bile beceremiyoruz...sanatçı olsak da...

dipnot: körler sağırlar, birbirini ağırlar...

Sanatın ne olduğu, ''gerçek sanatçının'' ne olduğu , sinema sanatının neye hizmet ettiği, etmesi gerektiği ve Türkiye'nin şu anki hali gibi ana başlıklar altında toplayabileceğimiz bir konuşma yapmış Sayın Rutkay Aziz. Tam da yeri.

Nerede konuşacaktı pazardan domates alırken mi?

Söz konusu çocuklar hiç bir suçları yokken koskoca 16 ay çalındı ömürlerinden ve yandaş medya'da adları bile anılmadı. Birisi mümessilinin hükümet olduğu bir haksızlığı dile getirince zorunuza mı gidiyor?

Bu konuşma tarihe geçecek bir konuşmadır, iktidar yalakası sanatçılar için bir boy büyük bir konuşmadır.

Vakti zamanında Tekel işçilerini eylemlerinde yalnız bırakmayan Rutkay Aziz hafızalarda cesur bir kişi, gerçek bir sanatçı olarak kalabilmesi için güzel bir eylemde daha bulunmuş. Yürekli bir sanatçıdır kendisi tıpkı, Feytullah Gülen'in boyunduruğundaki Gazeticeler Cemiyeti'nin verdiği ödülü red eden iki büyük yürekli sanatçı Macide Tanır ve Edip Akbayram gibi...

Örneğin tarihte bir çok oscar ödüllü film oyuncu vs hatırlıyorum ama birisi benim için asla unutulmaz ve öyle kalacak

O da Amerika'nın Kızılderiler'e yaptığı kıyıma dikkat çekmek için aldığı Oscar Ödülü'nü reddeden Marlon Brando...

Her devrin iktidarının yalakası, güçlüyü haklı belleyen aciz kişiler, sanatçılar ne gönlümde ne de hafızamda yer alacak...

Son düzenleme:
Malesefki tiki, concon kültürünün gençlerimize empoze edilmeye çalışıldığı, televole kültüründen fırlayıp üç beş dizide oynayıp sanatçı olunan bir zamandayız. rutkay aziz ve onun gibi parmakla sayılabilecek aydın sanatçılar ancak öldükleri zaman kıymeti bilinir yada değerleri hiç anlaşılmaz. böyle toplumsal olaylara seyirci kalmayan sanatçı aydınlarımızda malesef linç edilmeye kalkılıyor.olacağı bu.

ülke yönetimi için mevcut iktidara oy veren insanların ne kadarı bu ödül töreninden haberi var önce bu gerçekle tanış derim sonrasında sapla samanı birbirinden ayır. ne demek istedigimi anlayamayanlardansan bişe dememinde bir anlamı kalmaz.

aslında çok şey yazılır çizilir bu konuşmaya ama susacagım.

sevgili rutkay aziz görüşün kimligin bu güne kadar neler yaptıgın hepsi bir kenara dursun. sadece şu konuşmanla bile gerçek sanatçı nasıl olunur ve gerçek sanatçı nasıl durur göstermiş oldun.

saygılar.

evet Rutkay Aziz'in amacı da parasız eğitim savunmaktı zaten.

parasız eğitim mağdurlarındanım dostum..tepki olmalı ama yeri orası olmamalı diye düşünüyorum..

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

ülke yönetimi için mevcut iktidara oy veren insanların ne kadarı bu ödül töreninden haberi var önce bu gerçekle tanış derim sonrasında sapla samanı birbirinden ayır. ne demek istedigimi anlayamayanlardansan bişe dememinde bir anlamı kalmaz.

aslında çok şey yazılır çizilir bu konuşmaya ama susacagım.

sevgili rutkay aziz görüşün kimligin bu güne kadar neler yaptıgın hepsi bir kenara dursun. sadece şu konuşmanla bile gerçek sanatçı nasıl olunur ve gerçek sanatçı nasıl durur göstermiş oldun.

saygılar.

haklısın...ağrı'da şu saatte dağda sabahlayan sapla samanla uğraşan emekçi çoban mehmet de bu etkinlikten haberdar olmalıydı..onun adına özür diliyorum senden...

sevgili arkadaşım bir önceki portakallı tören benim memleketimde yapıldı...cümlemi yanlış anlama küçümsemiyorum ama bu törenler üniversite panellerine dönüştürüldü..ödül töreninde değil de başka bir platformda fikrini istediği şekilde savunabilir...

şimdi o salonda karşıt görüşlü sanatçılar da vardı..onlar da karşılık verseydi daha mı güzel olacaktı..karşılık verenler sistemin yalakası mı olacaktı...belki de çekindikleri için orada cevap vermediler..mahalle baskısı hadisesi...

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

Malesefki tiki, concon kültürünün gençlerimize empoze edilmeye çalışıldığı, televole kültüründen fırlayıp üç beş dizide oynayıp sanatçı olunan bir zamandayız. rutkay aziz ve onun gibi parmakla sayılabilecek aydın sanatçılar ancak öldükleri zaman kıymeti bilinir yada değerleri hiç anlaşılmaz. böyle toplumsal olaylara seyirci kalmayan sanatçı aydınlarımızda malesef linç edilmeye kalkılıyor.olacağı bu.

fikrine katılıyorum Ertan..yetenek programlarından dizi setlerine zıplayanlarla ömrünü sahnelerda harcayan ama fırsat verilmeyen değer görmeyen gerçek sanatçılar aynı kefeye konuluyor...rutkay aziz başarılı bir tiyatro sanatçısıdır sinema oyuncusudur...80'lerde darbelerden canı yanan diğer sanatçılar gibi o da artık özgürce haykırmak istiyor...belki de intikam almak istiyor..hakkıdır ama böyle fevri çıkışlarla değil de daha geniş platformlarda daha profesyonelce sesini duyurmalıdır..

parasız eğitim mağdurlarındanım dostum..tepki olmalı ama yeri orası olmamalı diye düşünüyorum..

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

haklısın...ağrı'da şu saatte dağda sabahlayan sapla samanla uğraşan emekçi çoban mehmet de bu etkinlikten haberdar olmalıydı..onun adına özür diliyorum senden...

sevgili arkadaşım bir önceki portakallı tören benim memleketimde yapıldı...cümlemi yanlış anlama küçümsemiyorum ama bu törenler üniversite panellerine dönüştürüldü..ödül töreninde değil de başka bir platformda fikrini istediği şekilde savunabilir...

şimdi o salonda karşıt görüşlü sanatçılar da vardı..onlar da karşılık verseydi daha mı güzel olacaktı..karşılık verenler sistemin yalakası mı olacaktı...belki de çekindikleri için orada cevap vermediler..mahalle baskısı hadisesi...

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

fikrine katılıyorum Ertan..yetenek programlarından dizi setlerine zıplayanlarla ömrünü sahnelerda harcayan ama fırsat verilmeyen değer görmeyen gerçek sanatçılar aynı kefeye konuluyor...rutkay aziz başarılı bir tiyatro sanatçısıdır sinema oyuncusudur...80'lerde darbelerden canı yanan diğer sanatçılar gibi o da artık özgürce haykırmak istiyor...belki de intikam almak istiyor..hakkıdır ama böyle fevri çıkışlarla değil de daha geniş platformlarda daha profesyonelce sesini duyurmalıdır..

sözlerimden bişey anlamamış olmalısın bu nedenle özür dilemen de gerekmez. yinede teşekkürler.

sizin anladıgınız sanırım aysun kayacının olay olan sözlerinden yola çıkarak(dagdaki çoban ile benim oyum bir mi) bir örnekleme yapmışsınız. birşeylerden haberdar olmak yada olmamak için ne iş yaptıgının kaç yaşında oldugunun yada cinsiyetin hiçbir önemi yoktur. nasıl bakarsak öyle görürüz.

demokrasi adı altında yatan dayatmayı göremeyenleredir sitemim.

burada sayfalarca yazsamda ancak bilinçli yada objektif bakabilen insanlara faydası olur.

sn erdogan zamanında basına ya taraf olursunuz yada bertaraf diyerek basını baskı altına almıştı hatırlarsan. sonuç ortada.

abd başkanı ogul bush general ergun saygun'un omuzuna dokunarak "çok güçlü bir ordunuz var" demesi ve sonuç ortada

ileri demokrasi adı altında yapılan açılım saçılım. yine sonuç ortada.

neyse fazla uzatmayalım. senin iyiniyetinden şüphem yok. kime rey verdigininde şu an bu platformda hiç önemi yok.

bana bir sanatçının kendini özgürce ifade edebilecegi tek bir platform söyleyin. santçıya saygı kalmadıki sözünün degeri olsun.

rutkay azizin bu konuşmasını tartışıyor olmamızın nedeni kendisinin dönek ve yuvarlak konuşmaması ve direk dik bir duruşla tepkisini ortaya koymasıdır. yoksa digerlerinden farkı kalmaz bizde bunları konuşmazdık.

öyle degil mi?

saygılar.

saygılar

çok güzel söylemiş ağzına sağlık böyle adamlar ender bulunur bu ülkede eskiden cezaevine atarlarmış böyle insanları
bu adamda düşünce özgürlüğünü kullanarak doğruları söylemiş ne vatana dil uzatmış ne de bayrağa
ayakta alkışlandı bende alkışlıyorum ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn ::biggrinn
bu adam böyle söylemleri böyle yerlerde söyleyebilir sonuçta sanatçı
kalkıpta meclis kürsüsünde söyleyecek hali yok, sanat kürsüsünde söyleyecek tabiki

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------

sözlerimden bişey anlamamış olmalısın bu nedenle özür dilemen de gerekmez. yinede teşekkürler.

sizin anladıgınız sanırım aysun kayacının olay olan sözlerinden yola çıkarak(dagdaki çoban ile benim oyum bir mi) bir örnekleme yapmışsınız. birşeylerden haberdar olmak yada olmamak için ne iş yaptıgının kaç yaşında oldugunun yada cinsiyetin hiçbir önemi yoktur. nasıl bakarsak öyle görürüz.

demokrasi adı altında yatan dayatmayı göremeyenleredir sitemim.

burada sayfalarca yazsamda ancak bilinçli yada objektif bakabilen insanlara faydası olur.

sn erdogan zamanında basına ya taraf olursunuz yada bertaraf diyerek basını baskı altına almıştı hatırlarsan. sonuç ortada.

abd başkanı ogul bush general ergun saygun'un omuzuna dokunarak "çok güçlü bir ordunuz var" demesi ve sonuç ortada

ileri demokrasi adı altında yapılan açılım saçılım. yine sonuç ortada.

neyse fazla uzatmayalım. senin iyiniyetinden şüphem yok. kime rey verdigininde şu an bu platformda hiç önemi yok.

bana bir sanatçının kendini özgürce ifade edebilecegi tek bir platform söyleyin. santçıya saygı kalmadıki sözünün degeri olsun.

rutkay azizin bu konuşmasını tartışıyor olmamızın nedeni kendisinin dönek ve yuvarlak konuşmaması ve direk dik bir duruşla tepkisini ortaya koymasıdır. yoksa digerlerinden farkı kalmaz bizde bunları konuşmazdık.

öyle degil mi?

saygılar.

saygılar
çok güzel yazmışsın

Moderatör

Bende bu yazdiginiza biz Türkler neyi nerede elestirecegimizi, neyi nerede niye yazdigimizi, bilmiyoruz diye cevaplarim. Hatta biz Türkler iyice sacmaladik yazarim.
Adam sanatci, sevsenizde sevmesenizde...
Dogrulari heryerde soylemeli, kameranin önünde de, pazarda alisveris yaparkende.
Motosiklet kullanicilarini sadece MT'de bilgilendirelim, niye yeri burasi cunki. Baska bir yerde dillendirilemez, dillendirilmemeli.
Son yazdigim size ne kadar sacma geldiyse sizn yazdiginiz da bana o kadar sacma geldi. Sanatci heryerde sanatci, asker her yerde asker, esnaf her yerde esnaf, basbakan heryerde basbakan gibi davranmalidir.

Sevgili dostum, öyle birşey yazmışsın ki, ister istemez herkes sana tepki göstermiş. Neyi nerede savunmak gerektiğini ben sana söyleyeyim: Doğru bildiğini, her yerde...

Sayın Rutkay Aziz'i tebrik ediyorum hem çok doğru konuşmuş hemde kimsenin yapmadığını yapmış. İnşallah başına kötü birşey gelmez. Çünkü güzel ülkemde doğru söyleyeni ya içeri atıyorlar yada aracına bomba koyuyorlar.

Mersin İl Temsilcisi
Zamanında çok eleştirmiş olsam da, Mustafa Kemal karakterini doğru kişiye oynatmışlar....

Arkadaşlar tartışmak ve doğrulara varmak çok önemlidir.Gelişmiş ülkeler (kafa yapısı olarak kastetmekteyim )yada kendilerinin gelişmesini isteyen ülkeler; sanatçılara aydınlara öğrencilere gençlere kısaca toplumun tüm dinamik unsurlarına destek olurlar ve bunu hem maddi ve hemde manevi olarak yaparlar.Sanatçıların görevi eleştirmek eleştirmek eleştirmektir-ki anca doğrulara varılabilisn.Sanatçının söylediği her şey doğru olmayabilir zaten doğru olmasıda gerekmez ,sadece çağının tanığı olarak dile getirmek zorundadır ister yanlı ister yansız.Gelelim halka ,halkında üzerine düşen ödev ve sorumluluları vardır örnek: oy vermeden neye ve kimlere oy vereceğini anlamalı ve araştırmalıdır ,kitap okumalıdır ,bol bol tartışmalıdır araştırmalıdır ki dinini bile yaşamaya çalışırken araştırmalı ve gerçeklerini doğru adresten ve yerlerden öğrenmelidir.Kısacası toplumu oluşturan bireyler vegruplar olarak her kesim kendi görev ve sorumluluk bilinci içinde olursa ve gelişme bu yönde ise zaten bir sinema ve tiyatro sanatçısının bir festivalde bu tür konuşmalar yerine sinema ve tiyatro sanatı festivaller ve dünyadaki uygulamaları üzerine konuşur.Maalesef bizler henüz o aşamada olmayınca adamcağız işini bırakıp genel esaslar üzerinden konuşmak zorunda kalıyorki aydın ve sanatçı kimliği bunu emreder.
Biz her zaman suçlayacak birilerini arıyoruz bence suçun büyüğü bizlerde saçma sapan dizileri izlemeye gelince,aptal aptal proğramları dinlemeye gelince yaşadığımız çoğrafyayı anlamayıp herşeyi devletten beklemekte en ön saflarda yer alırken maalesef üst kurumu olan sanatı bıraktık genel olarak el sanatlarına bile sahip çıkmamayı nerde yalan dolan kaçakçılık 3 kağıt varsa orada yer almayı görevmiş ve kalıtsal mış gibi yaşıyoruz.

12 eylülü nasıl ortaya çıktı onu tartışmadan sonucunu eleştiriyoruz, bu kadar silah cephane bu ülkeye nasıl girdi,aynı silahlar ile hem solcular hem sağcılar nasıl katledildi...........
ve nasıla konu olacak bir sürü sorular....
Bence iyice düşünmek ve tartışmak gerekir.

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

Sayın Rutkay Aziz'i tebrik ediyorum hem çok doğru konuşmuş hemde kimsenin yapmadığını yapmış. İnşallah başına kötü birşey gelmez. Çünkü güzel ülkemde doğru söyleyeni ya içeri atıyorlar yada aracına bomba koyuyorlar.

Çetin emeç-Bahriye üçok-Uğur mumcu-hablemitoğlu-Turan dursun-Taner Kışlalı ...............Muhsin yazıcıoğlu.....Recep Yazıcıoğlu....Adnan kahveci.....Maalesef.......

aziz rutkay konuştu. alkışlandı. söyedikleri sebebi ile ileri demokratların! memlekette haksızlık ettiklerini savundu. Memleket ileri demokrasiye! geçmeden önce daha iyiydik öyle mi? dün küfrettikleri adamlar bu gün kendilerini geçtikleri için içlerine sinmeyen meselelerde buldukları her meydanı sesleri ile çınlatmayı iyi öğrenmişler o kadar. aziz rutkay doğru söyledi bir kısmını. lakin söylediği yer en az tarkana destek olan "o şimdi asker" şarkısı solistinin sözleri kadar saçma .

COQ

Motosiklet Eğitmeni
aziz rutkay konuştu. alkışlandı. söyedikleri sebebi ile ileri demokratların! memlekette haksızlık ettiklerini savundu. Memleket ileri demokrasiye! geçmeden önce daha iyiydik öyle mi? dün küfrettikleri adamlar bu gün kendilerini geçtikleri için içlerine sinmeyen meselelerde buldukları her meydanı sesleri ile çınlatmayı iyi öğrenmişler o kadar. aziz rutkay doğru söyledi bir kısmını. lakin söylediği yer en az tarkana destek olan "o şimdi asker" şarkısı solistinin sözleri kadar saçma .

Rutkay Aziz'in söyledigi sözlerden katilmadiklarini yazarsaniz sevinirim.
Size göre yanlis tespitleri nelerdir?
Daha açik yazin ki,biz de ögrenelim.

"iktidar partisinin baskısıyla" sırf pankart açtığı için 16 ay hapis yatan gençler varsa bunun sahip çıkılacak bir tarafı yok, apaçık adaletsizliktir.
öyle ki bunun sorumlularını da bulup cezalandıracak hukuki mekaniği tesis etmek de iktidarın sorumluluğundadır.
konuşacaksanız bunları konuşalım, rutkay aziz'inde kullandığı "cahil halk" ağızlarını bırakın öncelikle.

atatürkçü olmadığımı söylemiştim ama;
osmanlı'nın hilafeti kurtarmak ya da ingiliz himayesi seçeneklerini değerlendirdiği esnada mustafa kemal adında bir adam çıkıp kendi seçeneğini gerçekleştirdi.
tiyatrocu, sinemacı, şair, modern olmak yobaz olma gerçeğini değiştirmez.
ulusalcı yobaz ya da iktidarcı yobaz.
başka seçeneklerde olmalı.

Mersin İl Temsilcisi

saçma olan yerlerin belgeleriyle ispat edebilir misin?
dün daha iyiydik derken?
menderes zamanından mı bahsediyorsun yoksa terörün sıfırlandığı zamandan mı?
polisin elinden alınan yetkilerinden mi, yetkisiz polisin yapamadıklarından mı?
aile içi şiddetten mi, yoksa şiddet görmüş insanların yaptıkları katliamlardan mı?
satılan telekomlardan mı?
iflas eden tekel sigara fabrikaları, etibank, bor madenleri, incirlik üssü, amerikalardan gelen ekonomi bakanları, cumhurbaşkanı seçimlerinde adam bulamayıp ahmet necdet Bey'i ikna çabalarından mı?
herşeyin altından çıkan ergenekon saçmalıklarından mı?

kim neyden iyi ve neye göre iyi?

devlete söz söyleyip kafa tutacak kadar ileri gidebilen varsa, orada gerçek bir otorite yok demektir...

otorite varda da ORTA DOĞU EŞBAŞKANIDIR!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

"iktidar partisinin baskısıyla" sırf pankart açtığı için 16 ay hapis yatan gençler varsa bunun sahip çıkılacak bir tarafı yok, apaçık adaletsizliktir.
öyle ki bunun sorumlularını da bulup cezalandıracak hukuki mekaniği tesis etmek de iktidarın sorumluluğundadır.
konuşacaksanız bunları konuşalım, rutkay aziz'inde kullandığı "cahil halk" ağızlarını bırakın öncelikle.

atatürkçü olmadığımı söylemiştim ama;
osmanlı'nın hilafeti kurtarmak ya da ingiliz himayesi seçeneklerini değerlendirdiği esnada mustafa kemal adında bir adam çıkıp kendi seçeneğini gerçekleştirdi.
tiyatrocu, sinemacı, şair, modern olmak yobaz olma gerçeğini değiştirmez.
ulusalcı yobaz ya da iktidarcı yobaz.
başka seçeneklerde olmalı.

Kemalist değilsin ama binlerce kemalistten daha sağ duyulusun.
bir de gerçek kemalistlik nedir aslında diye bir soru var ki, herkes kafasına göre takılıyor.
neyse, söyleyeceklerimi saptırmadan söyleyeyim.
kemalizm ya da her ne ise O, ülkemin geleceğinde gerçek ayakları üstünde durmak, bir bayrak ve ülke sahibi olmak adına ama çıkarcı olmadan, sağa-sola yaltaklanmadan ne gerekiyorsa sonuna kadar arkasındayım.
kurumlar, sıfatlar, tahtlar, köşkler hepsi geçicidir.
ama benim ulusum sonsuza kadar nasıl onurlu yaşayacaksa ve aslolan gerçek hüküm ve adalet nerede ise ülkem ve manevi değerlerim adına orada olmalı diye düşünüyorum.

Rahmetli Erbakan şöyle demişti:
biz birbirimizi yerdik ama dışarıya karşı tek yumruktuk ve biz ülkemizi satmadık!!!

ister seveyim, isterse sevmeyeyim ama liderlik budur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar