Rulmanlar hakkında bilinmesi gerekenler

Benim bir sorum olacaktı.

XT600 Arka bilyasını değiştireceğim. Ancak şöyle bir sorum var. Bu 2 bilya arasında kalan bir boru var. Bu borunun bilyalara TAM olarak basması mı gerekir? Yoksa lastik sıkıldığında mı tam basar? Benimkinde bilyalar takılı olduğunda ara boru oynayabiliyor. Hiç mi oynamaması gerekir? Yoksa bunun bir oranı falan var mıdır? Ya da mümkünse bu arka demirin boyutlarına ihtiyacım olacak ki yenisini yaptırabileyim.

skf tavsiye olunur , çocukken kendi yaptığımız arabalarda SKF kullanırdık , 2 kişi yokuştan atla zıpla bana mısın demezdi :)

SNR markası nasıldır? bilen var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------

sn. -BSI- açıklamış pardon... kendi motosikletim de sanırım SNR kullanılıyor, ya da NTN

SNR markası nasıldır? bilen var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------

sn. -BSI- açıklamış pardon... kendi motosikletim de sanırım SNR kullanılıyor, ya da NTN

Merhaba SNR yüksek kalitede iyi bir rulman markasıdır. Tüm fransız malı otomobiller ağırlıklı olarak fabrika çıkışlarında bu markayı kullanır. SNR ve NTN farklı ülke menşeili olmasına rağmen aynı çatı altındaki iki markadır. Skoda-vw-audi-seat gibi. Dolayısıyla kullandıkları teknolojiden hammaddeye kadar herşeyi aynıdır.

elketrikli ocağın üzerinde 1 2 dakika bekletip ısıta bilirsin ben oyle yapıyom.

selamlar, saygılar..
motosiklet tdm 900.. gidon rulmanlarını değiştirmem gerekiyor. orjinali bilyeli rulman. iğneli rulman taksam ne gibi bir farklılık olur?
bu rulman türlerinin seçiminde motosiklet türüne göre dikkate alınan nedir? oluşacak avantaj veya dezavantaj nedir?
teşekkürler..

benim 96 titanın üzerindeki tüm rulmanlar orjinal.ön,arka teker göbekleri,gidon, krank rulmanları ve diğerleri. Hepsi orjinal. Motor 80 binde. Hatta arka dişli bile orjinal.

benim scooterin arka reduktorunden akulu araba sesi gibi rulman sesi geliyor hizlandikca dahada artiyor. Yolda giderken rulman/tekerlek kitleme ihtimali varmi? Sirf o yuzden hizlandikca kendimi tedirgin hissediyorum.

benim scooterin arka reduktorunden akulu araba sesi gibi rulman sesi geliyor hizlandikca dahada artiyor. Yolda giderken rulman/tekerlek kitleme ihtimali varmi? Sirf o yuzden hizlandikca kendimi tedirgin hissediyorum.
Arka cant göbeğinden geliyosa kesinlikle değiştirmelisin. Kitleyebilir.

arka reduktor dediğin yer neresi ben anlayamadim
scooterlarda debriyajin takili oldugu mil ile arka tekerlegin mili arasinda dislilerin oldugu bolum var ya motor kadar sık olmasada genede arasira yagini degistirdigimiz yer. arka reduktor evet yanlis olmus zaten birtane motorda onü arkasi yok

IMG_8223.JPG

Son düzenleme:
Krank rulmanları hakkında bilgisi olan var mı ?
Değişim sonrası orjinali gibi verimli olur mu yada krank rulmanlarında sıkıntı varsa sadece motor kompresöre bindiğinde mi bunu duyabiliriz ?
Ybr 125 tüm modellerinde bu rulmanların sesini duyabilirim sadece bazılarında az bazılarında bariz var sanırım ybr için kullanılan rulmanlar pek kaliteli değil.

Motordan 75-85 im arasında islik sesi gibi vuvuvu sesi geliyor. Rulmandan kaynaklı midir ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar