Rulman bakımı kaç kilometre de bir yapılmalı

Motosikleti
Drit L 125
merhaba arkadaşlar motosikletlerde ön ve arka jantın rulman bakımları kaç km de yapılmalı

Motosikleti
Hero X Pulse 200
illaki bir kilometre bilgisi istiyorsanız 10000 de bir değişmeli derim.

ama ses ve boşluk yapmadıkça değişmeye gerek yok.

Rulmanlara bakım yapabilmek için jantı maşadan ayırıp göbeği sökmelisin , bu kadar sökmüşken rulmanları yenilemek daha iyi olur tanesi 100 tl olsa dördü 400 civarıdır , rulman ses yapmıyorsa sırf içine gres basmak için sökülmez , hadi söktün bu sefer kapakları eski formunu kaybedebilir , özetle uğultu , boşluk yoksa rulmana elleme , ellediysen yenile..

Motosikleti
Ns200 15"
Belli model arabaların ön takımlarında konik rulman bulunur, mesela W221 kasa kodlu S serisi Mercedes modellerinde ön rulmanlar koniktir ve bahsettiğimiz bakım gerekmektedir. Motosikletlerde genelde sabit bilyalı rulman olur ve ses yapmadığı sürece değişim gerekmez, arızasını nasıl anlarız dersek; 80 km/h geçince kamyon gibi uğultu gelmeye başlıyorsa bilinki rulman sizlere ömür.

merhaba arkadaşlar motosikletlerde ön ve arka jantın rulman bakımları kaç km de yapılmalı
Benim motosikletimde 2. rulman değişimiymiş ve şuan 30bin KMde nerden biliyorsun diye sorarsanız servis kayıtlarında 12 bin KM bakımında vardı rulman değişimi . 2. Rulman değişimini ben kendim yaptım gress vs. bakım yaparken zarar verebileceğiniz için uğraşmaya veya bakım yaparken sök-tak işçiliğine para vermek saçma geldiği için direkt değiştirdim 2 tane vardı tanesi 225TLden SKF marka rulman aldım 450TL verip işimi hallettim. Ben değişmesi gerektiğini lastikte boşluğundan dolayı kaza yapıcak gibi olduğumda anladım, hava hafif yağmurlu lastiklerim Viento Sport ama lastikler soğuktu. Işıklarda 1. vites bitti 2. vitese atarken debriyajı saldığımda motosikletin arka lastiğinin sağa doğru beni çektiğini anladım anlayıp geri debriyajı sıktım derken lastik sağa doğru fırlattı yanlıyarak kaldırıma çarpıyordum 60KM/S hızlarla . Bunu yaşadıktan sonraki ilk gün direkt değiştirdim. Zincir dişlinizi veya lastiğinizi değiştirirken yaptırırsanız işçiliğe daha az ücret verirsiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her lastik değişiminde rulmanları da yenilerseniz başınız ağrımaz. Eski motorumla geçmişte Şile'nin köy yollarında rulmandan kaynaklı teker kilitlenmiş ve yolda kalmıştım. O günden beri bu konuya çok dikkat ederim.

İşim gereği büyük ofset baskı makineleri ile çalışıyorum. Ofset makinalarında 600 adetten fazla rulman vardır ve bunlar süresi dolunca değiştirilir. Şunu net olarak söylemek isterim, rulmanı sokmek ve takmak tamamen uzmanlık işi. eğer rulman gerektiği gibi takılmaz ise ömrünü 10 da 1 e düşürürsünüz. Hatta hangi rulman olursa olsun özel aparatlar ile sökülüp takılmalı. Rulman göbeği, takıldığı yer, temizlik, çalışma şekli rulmanın ömrünü belirleyen temel şeyler. Kendiniz yapıyorsanız mutlaka eğitimini alın, yada gittiğiniz ustanın bu konudaki bigisini ve eğitimini araştırın. Rulmanın göbeğine elindeki alüminyum veya sarı ile çakan adamdan uzak durun.

Tekerlek rulmanlari kapali olup kaucuklu gres yagiyla fabrikasyon olarak imal edilir , nadiren bazi modellerde yaglanmasi gereken rulman türleri mevcut olup ancak günümüzde artik bu tür rulmanlar artik pek kullanilmamaktir, ancak su altinda uzun zaman kalmis rulmanlarda korrozyon (pas) olusabilir, bunlarin disinda tekerlek rulmanlari pek bir bakim gerektirmez nadiren bazi kullanim hatalarindan dolayi (kaza veya darbe) hasar görebilir ve ozamanda komple yenilenir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar