- Motosikleti
- Drit L 125
- Konu Yazar
merhaba arkadaşlar motosikletlerde ön ve arka jantın rulman bakımları kaç km de yapılmalı
Benim motosikletimde 2. rulman değişimiymiş ve şuan 30bin KMde nerden biliyorsun diye sorarsanız servis kayıtlarında 12 bin KM bakımında vardı rulman değişimi . 2. Rulman değişimini ben kendim yaptım gress vs. bakım yaparken zarar verebileceğiniz için uğraşmaya veya bakım yaparken sök-tak işçiliğine para vermek saçma geldiği için direkt değiştirdim 2 tane vardı tanesi 225TLden SKF marka rulman aldım 450TL verip işimi hallettim. Ben değişmesi gerektiğini lastikte boşluğundan dolayı kaza yapıcak gibi olduğumda anladım, hava hafif yağmurlu lastiklerim Viento Sport ama lastikler soğuktu. Işıklarda 1. vites bitti 2. vitese atarken debriyajı saldığımda motosikletin arka lastiğinin sağa doğru beni çektiğini anladım anlayıp geri debriyajı sıktım derken lastik sağa doğru fırlattı yanlıyarak kaldırıma çarpıyordum 60KM/S hızlarla . Bunu yaşadıktan sonraki ilk gün direkt değiştirdim. Zincir dişlinizi veya lastiğinizi değiştirirken yaptırırsanız işçiliğe daha az ücret verirsiniz.merhaba arkadaşlar motosikletlerde ön ve arka jantın rulman bakımları kaç km de yapılmalı