ruhsat işi cok karısık yardım....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adanadan motosıklet aldım....ama satısını almadım...daha dogrusu alamadım...motorun sahıbı öldu...suan motoru parka cektıler...muayene olmadıgı ıcın...cıkartmak kolay...adanadan bana bı feragatname göndercekler bende gıdıp alacam motoru...o kolay...motorun satısını almam için önce varısler adına bı ruhsat cıkacak bende o yenı ruhsat uzerınden satısını alacagım...asıl sorum...

bu motorun alım satım işini ben ank dan halledebılır mıyım....motosıklet adanaya gitmeden bu iş olur mu...
yanı motorun varıslerı bana vekalet gönderseler ben de onların adına yenı ruhsat cıkartabılır mıyım....ve sonra ordan satısını alacagım....
burda bı sıgortacı olur her sey halledılır dedıde...ben pek ınanmadım onun sozune....ıllakı motorun adanaya gıtmesı mı lazım...
gereken belgeler veraset ılamı lazım...bıde bu veraset ılamı yönunden borcu yoktur belgesı ıstenıyor ılgılı vergı daıresınden....bu ne sekıl bı borc ve neyın borcu oluyor....

cok sey mı ıstedım acaba:cherry:....sımdıden tskler arkadaslarr...:)

varislerin kendi adlarina ruhsat çikartmalarını bekle. sonra adanya git işini hallet.uzaktan kumandayla olmaz bu işler.motorun gitmesine gerek yok ama ruhsatin gitmesi gerekli

Forumdan Uzaklaştırıldı
motoru merak ettim.ankarada yokmuydu başka motor???

Bu verginin adı veraset intikal vergisi olsa gerek.İsim degişeceğpinden(mefta nın ailesi adına cıkarılacak ruhsat)satışı oluyormuş gibi nakit el degiştirmeden vergi devlet kasasına girer(devletin bürokrasi saçmalıgından başka bişey degil.para kessinde nerden ne keserse artık.altı üstü arşivdeki evrakta isim degişiyor,haram zıkkım olsun .........)..Bence pahalı bir motor degilse hiç ugraşma.astarı yüzünü geçecek gibi.

bencede eğer motorun 3000 3500 tl lik bir motorsa bu durumu bile bile alacak biri bulursun muhakkak. moto servisleri ve tamircileri bence sat derim işlemler türkiyede çok kolay olduğunu söyliyemiyeceğim.

adanadan motosıklet aldım....ama satısını almadım...daha dogrusu alamadım...motorun sahıbı öldu...suan motoru parka cektıler...muayene olmadıgı ıcın...cıkartmak kolay...adanadan bana bı feragatname göndercekler bende gıdıp alacam motoru...o kolay...motorun satısını almam için önce varısler adına bı ruhsat cıkacak bende o yenı ruhsat uzerınden satısını alacagım...asıl sorum...

bu motorun alım satım işini ben ank dan halledebılır mıyım....motosıklet adanaya gitmeden bu iş olur mu...
yanı motorun varıslerı bana vekalet gönderseler ben de onların adına yenı ruhsat cıkartabılır mıyım....ve sonra ordan satısını alacagım....
burda bı sıgortacı olur her sey halledılır dedıde...ben pek ınanmadım onun sozune....ıllakı motorun adanaya gıtmesı mı lazım...
gereken belgeler veraset ılamı lazım...bıde bu veraset ılamı yönunden borcu yoktur belgesı ıstenıyor ılgılı vergı daıresınden....bu ne sekıl bı borc ve neyın borcu oluyor....

cok sey mı ıstedım acaba:cherry:....sımdıden tskler arkadaslarr...:)

Motoru götürmene gerek yok ama senin oraya gitmene gerek var. Borcu yoktur kağıdını sen değil, sana satmış olan kişiler alacak. Dediğin belgeler lazım. Ama motora gerek yok sen satışı aldıktan sonra plakayı değiştirmek için 1 ay süren var. Satışı alıp gelirsin, ankaradan plaka ruhsat çıkar:cat:

Arkadaşım bU İŞLERİ YENİ YAPMIŞ BİRİSİ OLARAK

Motosikletin sahipleri Vereset intikal vergilerini yatırıp mahkemeden Veraset ilamı alacaklar.

Bu veraset ilamı ile mirasçılar ya adlarına ortak,yada birtanesi üzerine ruhsat çıkartacak ve sana tekrar noter satışı yapmak sureti ile satış gerçekleşmiş olacak.

Onların sana teker teker noterden vekalet vermesi senin işini dahada zora sokar.nedenine gelince.senin adına verilen vekalet ile kendi adına satış yapamayacak bir üçüncü tanıdığın sahsa satış yapmak durumunda kalacaksın.sonra o şahıs sana satış yapacak.fuzuli bir sürü zaman ve maddi israf.

Sen git sahıslar ruhsatı çıkarttıktan sonra adına satış yapsınlar olsun bitsin.biraz zaman kaybı olur fakat başın ağırmaz.gerçekten çok zor işlerdir vesselam.

Motosikletin sahipleri Vereset intikal vergilerini yatırıp mahkemeden Veraset ilamı alacaklar.

Bu veraset ilamı ile mirasçılar ya adlarına ortak,yada birtanesi üzerine ruhsat çıkartacak ve sana tekrar noter satışı yapmak sureti ile satış gerçekleşmiş olacak.

Onların sana teker teker noterden vekalet vermesi senin işini dahada zora sokar.nedenine gelince.senin adına verilen vekalet ile kendi adına satış yapamayacak bir üçüncü tanıdığın sahsa satış yapmak durumunda kalacaksın.sonra o şahıs sana satış yapacak.fuzuli bir sürü zaman ve maddi israf.

Sen git sahıslar ruhsatı çıkarttıktan sonra adına satış yapsınlar olsun bitsin.biraz zaman kaybı olur fakat başın ağırmaz.gerçekten çok zor işlerdir vesselam.

konu tamamen bundan ibaret. veraset ilamının çıkması 2 hafta kadar sürebiliyo..

arkadaşım o kişiler yeni ruhsatla borcu yoktur kağıdını alsın, sonra sen git direk noterden devri al bu kadar basit, daha öncesi seni ilgilendirmez.noterdeyken adres olarakta ankarayı yazdır.git ankarada yeni plakanı çıkar

veraset ilanı hemen alınabılır 1-2 gunde onun dısında esas onemlı sorun aılenın o durumda motor satısı ıle ne kadar ılgılenıp ılgılenmeyecegi bana göre yoksa onlar motoru ruhsatı degıstırıp uzerlerıne alacaklar sonrada sana satısını yapcaklar...senı ılgılendıren bır durum yok karsı tarafın bu ıslemlerı yapıp bıtırmesınden baska umarım hızlı halolur motoruna kavusursun..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu verginin adı veraset intikal vergisi olsa gerek.İsim degişeceğpinden(mefta nın ailesi adına cıkarılacak ruhsat)satışı oluyormuş gibi nakit el degiştirmeden vergi devlet kasasına girer(devletin bürokrasi saçmalıgından başka bişey degil.para kessinde nerden ne keserse artık.altı üstü arşivdeki evrakta isim degişiyor,haram zıkkım olsun .........)..Bence pahalı bir motor degilse hiç ugraşma.astarı yüzünü geçecek gibi.
aynen abı....motoru parktan cıkartıp hemen satacam....
motoru 2007 de aldım hala satısını alacaz...:silent::silent:

bencede eğer motorun 3000 3500 tl lik bir motorsa bu durumu bile bile alacak biri bulursun muhakkak. moto servisleri ve tamircileri bence sat derim işlemler türkiyede çok kolay olduğunu söyliyemiyeceğim.[/QUOTEben 1500 e razıyım abı...350 style jawa....ama bunun gıbı orjınal ve temızı yok desem yerıdıır....

ben mnotoru 2007 de aldım....o zaman motoru bı yakınları kullanıyordu...3 mırascı o kısıye vekalet verdıler o ruhsat cıkartcak bende ordan satısını alcaktım...bu mırascılar cahıl ve okumamıs oldukları ıcın bıze vekaletten baska hıc bı belge vermedıler....basımız derde gırer falan dıye...suan motoru cıkartmak ıcın bırısı orda emnıyete gıttı...gene olmadı...verdıklerı vekalet suresizmiş..vekalet verdıgınız adam gelsın dedı....oda bugun gıttı gene iş olmadı...sımdı pazartesıyı beklıoz...o vekaletı ustunden atacak ben alcam....nasıl olcaksa artık.....:silent:
bana vekalet versınler yenı ruhsat cıkartıyım...satsıı kolay ablamın annemın babamın ustune yaparız yanı....
ama ben yapacagım seyı cok ııı bılıom ..o motoru cıkartıyım dırek satacagım....

konu tamamen bundan ibaret. veraset ilamının çıkması 2 hafta kadar sürebiliyo..

veraset ılamı illaki cıkmıstır...adam 2007 de öldu...bende motoru ozaman aldım...2007nın agustosta askere gıttım.ooyuzden halledemeık...yanıu bu zamana kadar ıllakı veraset ılamı cıkmıstır....

veraset ilanı hemen alınabılır 1-2 gunde onun dısında esas onemlı sorun aılenın o durumda motor satısı ıle ne kadar ılgılenıp ılgılenmeyecegi bana göre yoksa onlar motoru ruhsatı degıstırıp uzerlerıne alacaklar sonrada sana satısını yapcaklar...senı ılgılendıren bır durum yok karsı tarafın bu ıslemlerı yapıp bıtırmesınden baska umarım hızlı halolur motoruna kavusursun..

ah abı ah...adamlar cahıl okuma yazma bılmıyorlar bu yuzdende hıc bır yere ımza atmıo...bıze belge ( veraset ılamı) vermıo....bende napacam o motoru cıkartıyım dırek satacam...ta 2007 den berı ugrasıok....hep benmı magdur olcam....motoru cıkartıp bı kere uyarı vercem sunu halledın dıye...eger yok kem kum derlerse müşteri sırada beklıo...2-3 kişi...bırıne verecem..onlarda satısını ıstemıo zaten....

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar