rs200 hakkında yardım

Merhaba ilk motorum olacak şekilde 2 hafta önce rs200 aldım fakat beni hissiyat olarak geren bazı şeyler yaşadım, veyahut bu durumlar normal mi bilmiyorum sormak istedim ( motoru 0 aldım rodajdayım , şuan 340km'de)
Motoru hiç düşürmedim.
Sadece yağışlı bir havada ortalama 20 dk sürüş yaptım.

İlk aldığımdam bu yana karşılaştığım problem:
- Arka frene biraz sert veya sonuna kadar basarsam, tak diye bir ses geliyor. Sanki bir şey bir şeye takılıyormuş gibi hissettiriyor.

3 gündür yaşadığım problem:

- Bana mı öyle geliyor bilmiyorum fakat sanki sürerken hafif motor öne arkaya beni zıplatıyor sarsıntılı gidiyor gibi geliyor (hafif düzeyde)
- Eskiden fazla dik olmayan bir yokuşu çıkarken full gaz açmama gerek kalmadan 3-4. viteste çıkıyordum şimdi 4. viteste giderken ful gaz açmama rağmen 6k devire zor geliyor.
aklımda bir kaç sorun daha vardı aklıma gelirse ekleyeceğim

fren takılması dediğin abs'dir. öyle çalışıyor abs.

zıplatma meselesi, sana öyle geliyor da olabilir tekerleklerin balansı bozuk da olabilir.

yüksek viteste motorun çekişi düşer, sen gazı komple açsan da çekmeyeceği için tam gaza cevap veremez motor. küçük vites yüksek devir girip hızını alıp sonra vites yükselt. baştan yüksek vitesle girip gaz açarak olmaz, 200'lük motor ne kadar çeksin daha.

Vites atarken sizde de çok ses çıkıyor mu? Özellikle vites yukarı doğru atarken pedal bazen en yukarıya çıkıyor bi bakıyorum yerinde yok en tepeye çıkmış :D

Son düzenleme:
fren takılması dediğin abs'dir. öyle çalışıyor abs.

zıplatma meselesi, sana öyle geliyor da olabilir tekerleklerin balansı bozuk da olabilir.

yüksek viteste motorun çekişi düşer, sen gazı komple açsan da çekmeyeceği için tam gaza cevap veremez motor. küçük vites yüksek devir girip hızını alıp sonra vites yükselt. baştan yüksek vitesle girip gaz açarak olmaz, 200'lük motor ne kadar çeksin daha.

zıplama meselesi bana öyle geliyor olabilir de diğer şeylerde
Mesela abs devreye girse abs ışığıda yanmaz mıydı
Önceden tam gaz açmam gerekmiyordu aynı yokuşta mesela

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

Vites atarken sizde de çok ses çıkıyor mu? Özellikle vites yukarı doğru atarken pedal bazen en yukarıya çıkıyor bi bakıyorum yerinde yok en tepeye çıkmış :D

ben öyle fazla bir sese rastlamadım vites atarken. Sadece bir sefer dediğin gibi vites pedalı yukarı gelmişti bu nerde diye arıyordum :D

abs ışığı sistem devrede değilse yanar, çekiş kontrol gibi çalışmaz onun uyarı ışığı.

havalar ısındıkça birim havadaki oksijen miktarı düşüyor, silindir içine basılan oksijen düştükçe yanma da verimsizleşiyor, güç düşüyor haliyle. yüksek hacim motorda pek hissedilmez; ama küçük hacmin zaten gücü az olup bi de bundan kaynaklı azalınca daha hissedilir hale gelmiş olabilir.
ya da,
kilo almış olabilirsin, depo dolu daha ağır geziyor olabilirsin, balatalar kir tutmuş olabilir, rulmanların yağı kurumuş olabilir, psikolojik olabilir.

bi sürü sebep olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

ben öyle fazla bir sese rastlamadım vites atarken. Sadece bir sefer dediğin gibi vites pedalı yukarı gelmişti bu nerde diye arıyordum :D

En yukarı çıkmasını engelleme yolu var mı acaba :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar