RS 200 ağır bakım

ağır bakıma 7200 lira dedi bayi öncelikle fiyat normal mi bir kaç yere daha sordum aşağı yukarı bu fiyatları veriyorlar bir de sizce hangi yağı koydurtmalıyım motora ilk defa bakıma sokuyorum aldığımdan beri 10w50 mi 10w40 mı pek bilgim yok önümüz yaz olduğu için 10w50 koymak daha mantıklı dedi bir arkadaşım doğru mu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ağır bakım dediğiniz işlemlerin ne olduğunu yazarsanız fiyatı yorumlamamız daha kolay olur. Atıyorum yağ ve filtre dışında balatalar değişecek mi? zincir dişli değişecek mi? Subap ayarı yapılacak mı? Furş yatağı değişecek mi? gibi gibi bir dünya işlem var.

Motosikleti
D400
ağır bakıma 7200 lira dedi bayi öncelikle fiyat normal mi bir kaç yere daha sordum aşağı yukarı bu fiyatları veriyorlar bir de sizce hangi yağı koydurtmalıyım motora ilk defa bakıma sokuyorum aldığımdan beri 10w50 mi 10w40 mı pek bilgim yok önümüz yaz olduğu için 10w50 koymak daha mantıklı dedi bir arkadaşım doğru mu

Ağır bakım içeriği rs200 de şunları kapsıyor

Yağ Değişimi
Yağ filtresi değişimi
hava filtresi değişimi
Bujilerin değişimi
30bin km de ise yakıt filtresi
Zincir germe
Sıvılar / balatalar gibi herşeyin kontrolü.

Hangi km'nin ağır bakımı olduğunu bilmiyorum fakat malzemelerin hepsini alsanız tahmini 2bin TL civarı tutuyor.
üstüne ciddi bir işçilik koyuyorlar. Fakat geçen izmirde ns200 için arkadaş sordugunda agır bakıma 7 bin demişler, fiyat o nedenle pahalı da olsa standart.

Ek olarak balatalarınız ve zinciriniz de bitik olabilir ağır bakım zamanına kadar bakmadıysanız, oradan da zincir dişli 7k + balatalalar 1.5 k üstüne işcilik ile 11-12 koyabilirler şimdiden söyleyim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Yağ Değişimi
Yağ filtresi değişimi
hava filtresi değişimi
Bujilerin değişimi
Zincir germe

Hangi km'nin ağır bakımı olduğunu bilmiyorum fakat malzemelerin hepsini alsanız tahmini 2bin TL civarı tutuyor.
üstüne ciddi bir işçilik koyuyorlar. Fakat geçen izmirde ns200 için arkadaş sordugunda agır bakıma 7 bin demişler, fiyat o nedenle pahalı da olsa standart.

Ek olarak balatalarınız ve zinciriniz de bitik olabilir ağır bakım zamanına kadar bakmadıysanız, oradan da zincir dişli 7k + balatalalar 1.5 k üstüne işcilik ile 11-12 koyabilirler şimdiden söyleyim.
Tükan açacam.. :)
Bunlar nasıl fiyatlar arkadaş..
Eskiden yağ bakımında filtreleri falan alırdık, bakım bittiğinde usta at bir şeyler derdi...
Nasıl bir zaman yaşıyoruz hımıııığaaa.... 🤬🤬🤬

Motosikleti
D400
Tükan açacam.. :)
Bunlar nasıl fiyatlar arkadaş..
Eskiden yağ bakımında filtreleri falan alırdık, bakım bittiğinde usta at bir şeyler derdi...
Nasıl bir zaman yaşıyoruz hımıııığaaa.... 🤬🤬🤬

ben d400 ü aldıgımda garatisi vardı, 3. gün yaktım garantiyi aldım malzemeleri gittim tanıdık ustaya 500 liraya herşeyini revize ettim.
ciddi anlamda kazıklanıyoruz.

Motosikleti
R25
En son 10 bin ağır bakım için 4500 TL istenmişti 2025 sonlarına doğru. Kitapçıkta kontrol edilmesi gerekiyor denilen yerleri kontrol ettiklerini hiç düşünmüyorum, sadece hava filtresi ve klasik yağ değişimi oldu bu ücret karşılığında.

Daha 2 ay önce 1700tlye zincir temizliği, yağ ve filtre değişimi yaptırdım malzeme+işçilik düşünürsek çok da pahalı değil, kendim alsam daha da uygun olur tabi. Kıyıda köşede bi motorsiklet ustasına gidince bile bu kadar kazık atmıyor.

Yağ Değişimi
Yağ filtresi değişimi
hava filtresi değişimi
Bujilerin değişimi
Zincir germe

Yağ filtresi değişti hava filtresi yakıt filtresi değişti bujiler değişti balata kontrol ettiler değişmedi yarıdaymıs 6500 e pazarlıkla indirdim 10w50 de putloline dx4 olması lazım yağ kullandı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İyi de bu işler ağır bakım değil ki.

Hani es kaza zincir dişli, debriyaj balatası, amortisör keçe ve yağları değişecek olsa acaba ne olacak?

F54

İyi de bu işler ağır bakım değil ki.

Hani es kaza zincir dişli, debriyaj balatası, amortisör keçe ve yağları değişecek olsa acaba ne olacak?
üstüne hafif birşeyler al salon'da bekle derler :D
bu ne be aga 200cc motor için istenilen bakım paralarına bak sanki motor yaracak alt tarafı yağ değişimi ve basit kontroller yani bunlar bu kadar para edecek işler değil

Ben de biliyorum beyler bunları da kaç tane yere sordum her yer bu bakımlar için bu paraları istedi mecburen yaptım tanıdık ustam da yok

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçen sene Temmuz ayında 2 saat süren V Strom 650 ağır-ımsı bakımda malzemeye 6.150₺, işçiliğe (faturalı) 5.000₺ vermiştim. (Enflasyona göre bugünün parasıyla toplam 12.800₺ yapıyor. Detayı şurada...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçi Bajaj tek silindir makineye 3 buji koymuş. Buji takımı Allah'tan Bajaj'da ucuzmuş (900 TL) , Ngk vs alınsa masraf daha da artacaktır.

Edit: Oha Kuralkan'ın parça satan sitesine girdim de sarf malzemeleri, bakım zamazingoları amma ucuz.
https://www.parcaekuralkan.com/kategori/bajaj/pulsar-rs200-euro-iv
Hakikaten sudan ucuz... Zaten benim motorla bunun bakım ücretleri arasındaki farktan belli; biri 13k diğeri 7k. O da malzemeden geliyor demek ki? İşçilik saat ücreti zaten.

Motosikleti
D400
Gerçi Bajaj tek silindir makineye 3 buji koymuş. Buji takımı Allah'tan Bajaj'da ucuzmuş (900 TL) , Ngk vs alınsa masraf daha da artacaktır.

Edit: Oha Kuralkan'ın parça satan sitesine girdim de sarf malzemeleri, bakım zamazingoları amma ucuz.
https://www.parcaekuralkan.com/kategori/bajaj/pulsar-rs200-euro-iv

teknoloji / kalite eksikliğini bu açıdan kapatmaya çalışıyor, bu konuda oldukça başarılı herşeyi hızlıca bulabiliyorsun.

ben ns200 ün sağda devirince kafa grenajları, koruma demirleri, tur camları vs. hepsi kırılmıştı çok komik bir rakama alıp kendim değiştirmiştim.

Evet parçası çok ucuz pulsarın ve parça bulmak çok kolay kaza yaptım daha yeni parça dan bol bir şey yok üstüne her yer çıkma parça dolu ama ben bu motoru zaten ekonomik diye aldım tek silindir 200 CC motora bakım için bu kadar para vermek üzücü zincir dişli setine de 6500 vermiştim bayide bir de detay almaya çalışmak yanlış anlaşılıyor adamlarda kardeşim güvenmiyorsan git gibisinden her yerde aynı trip paraya doymuş esnaf hakikaten çekilmiyor tanıdık bir ustam olsa keşke valla parasını geçtim karşılığını alıyor muyuz onu sormak bile suç olmuş herşeyin kalitesi düşmüş parçalar taş çatlasın 2.500 lira tuttu geri kalan komple işçilik sanki biz kolay kazanıyoruz denetim olmayan yerde bu olur zaten

Motosikleti
D400
Evet parçası çok ucuz pulsarın ve parça bulmak çok kolay kaza yaptım daha yeni parça dan bol bir şey yok üstüne her yer çıkma parça dolu ama ben bu motoru zaten ekonomik diye aldım tek silindir 200 CC motora bakım için bu kadar para vermek üzücü zincir dişli setine de 6500 vermiştim bayide bir de detay almaya çalışmak yanlış anlaşılıyor adamlarda kardeşim güvenmiyorsan git gibisinden her yerde aynı trip paraya doymuş esnaf hakikaten çekilmiyor tanıdık bir ustam olsa keşke valla parasını geçtim karşılığını alıyor muyuz onu sormak bile suç olmuş herşeyin kalitesi düşmüş parçalar taş çatlasın 2.500 lira tuttu geri kalan komple işçilik sanki biz kolay kazanıyoruz denetim olmayan yerde bu olur zaten

2500 de tutmaz :)
hocam tavsiyeleri verdik detaylı, garantisi yoksa ya da garanti problemin yoksa al parçaları git iyi bir ustaya yaptır.

2500 de tutmaz :)
hocam tavsiyeleri verdik detaylı, garantisi yoksa ya da garanti problemin yoksa al parçaları git iyi bir ustaya yaptır.
Sağol dostum ben baktım biraz da usta bulamadım işçiliğe her sorduğum yer 5 bin civarı fiyat çekti bulabilirsem bundan sonra öyle yaparım yoksa çekilecek iş değil bu kadar para verip pulsara bineceğim scooter çekecem en son dandik ona biencem sjndbsbs

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar