Royal enfield takas kampanyası

Motosikleti
D400
"Cafetière à piston" (bak öyle yazınca bir anda seviyesi yükseldi - İngilizce varoş bir dil çünkü...) varoş bir şey değil ama? Oralet gibi eritilen hazır kahve desen tamam, o varoş gerçekten... :ROFLMAO: 💦

fransız varoşu oldu bu sefer de :D

French Press'e o parayı vereceğine cezvede su kaynat, dök kupaya, içine de bir kaşık Bim'den alınan Vip Gold bitti gitti

firenç pires e 50 tl de veremiyorsak ölelim :D

bu arada a101'de sanırım anam almış hazır cilekli türk kahvesi var sıcak suya atıp karıştı iç. efsane birşey :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
fransız varoşu oldu bu sefer de :D

firenç pires e 50 tl de veremiyorsak ölelim :D

bu arada a101'de sanırım anam almıi, hazır cilekli türk kahvesi var sıcak suya atıp karıştı iç. efsane birşey :D
Kahve benim gözümde çok skindirik bir içecek, öyle anlam yüklenmesi bana göre değil. Etiyopyasına bir, Kolombiyasına iki..

Benim gözümde kahveye yapılacak maksimum masraf Şok Market'ten cam kavanozda Jacob's Cronat Gold almaktır.

Motosikleti
D400
Kahve benim gözümde çok skindirik bir içecek, öyle anlam yüklenmesi bana göre değil. Etiyopyasına bir, Kolombiyasına iki..

Benim gözümde kahveye yapılacak maksimum masraf Şok Market'ten cam kavanozda Jacob's Cronat Gold almaktır.

Şu tip var görmüşsündür, sana 10 milyon dolar verecekler 10 yıl kahve icmeyeceksin diyorlar bu direk HAYIIIRRRĞĞĞĞĞ diyo tipitip :D

images

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu tip var görmüşsündür, sana 10 milyon dolar verecekler 10 yıl kahve icmeyeceksin diyorlar bu direk HAYIIIRRRĞĞĞĞĞ diyo tipitip :D

images
Bana da aynı minvalde "10 Yıl bira içmeyeceksin" deseler 3. Dünya Savaşını başlatırım. Ha içmem deyip 10 milyon doları alırım ama "len mala bak bana bedavadan 10 milyon dolar" verdi diyerek biraya devam ederim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Çok anlam yüklemeye gerek yok tabi; bende gidip "uygun fiyatlı" taze kavrulmuş çekirdek kahveler alıyorum; en dandiği bile her tür hazır kahveyi, her tür hazır çekilmiş Türk kahvesini, her tür (Tchibo vb.) 1 aydan önce kavrulmuş çekirdek kahveyi donunda sallıyor. Bir şey içeceksem makul bir çerçevede mümkün olan en iyisi olsun isterim.

Tat konusu da zamanla alışılan bir şey; Nescafe'ye alışmış bünyeye bir anda Kenya Etyopya falan dayarsan kaçar, gerçek kahvenin tadını bilmiyor ki bir sefer, kahve diye onu öğrenmiş. Hanıma Kenya yapmıştım zamanında, resmen tiksindi :D, o 1kg Kenya'yı tek başıma bitirdim ve bir daha eve Afrika kahvesi almadım. Orta Amerika kahvelerini gayet keyifle içiyor. Ama kahve konusunda onu bir kriter olarak kabul etmiyorum; çünkü kahvesine süt katıp p.ç ediyor. :ROFLMAO: 💦 (Böyle ukala ukala yazdığıma bakmayın; ben de çayı - varoş bir şekilde - çok koyu ve şekerli içerim, şekersiz açık çay bende kusma hissi uyandırıyor, ancak soğuksa içebiliyorum...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok anlam yüklemeye gerek yok tabi; bende gidip "uygun fiyatlı" taze kavrulmuş çekirdek kahveler alıyorum; en dandiği bile her tür hazır kahveyi, her tür hazır çekilmiş Türk kahvesini, her tür (Tchibo vb.) 1 aydan önce kavrulmuş çekirdek kahveyi donunda sallıyor. Bir şey içeceksem makul bir çerçevede mümkün olan en iyisi olsun isterim.

Tat konusu da zamanla alışılan bir şey; Nescafe'ye alışmış bünyeye bir anda Kenya Etyopya falan dayarsan kaçar, gerçek kahvenin tadını bilmiyor ki bir sefer, kahve diye onu öğrenmiş. Hanıma Kenya yapmıştım zamanında, resmen tiksindi :D, o 1kg Kenya'yı tek başıma bitirdim ve bir daha eve Afrika kahvesi almadım. Orta Amerika kahvelerini gayet keyifle içiyor. Ama kahve konusunda onu bir kriter olarak kabul etmiyorum; çünkü kahvesine süt katıp p.ç ediyor. :ROFLMAO: 💦 (Böyle ukala ukala yazdığıma bakmayın; ben de çayı - varoş bir şekilde - çok koyu ve şekerli içerim, şekersiz açık çay bende kusma hissi uyandırıyor, ancak soğuksa içebiliyorum...)
O zaman ben "gerçek" kahvenin tadını sevmiyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
2 gündür biri a diyor biri b hanginize katılalım 😄
Ek vergi gelmeden once baya bi bakmistim royal enfieldlara. Ben yuvarlak far, damla depo, krom da seviyorum. Ama ben alana kadar ek vergi nanesi cikti. Yurtdisindaki youtuberlari (mr darcy & the olman, motobob) izlersen baya seviyorlar ama iste memleket sartlari. Burada butun markalara sallayacagim: distributoru ayri, servisi ayri hirt, bir donem karaborsacilik yapti hepsi, garanti kapsamina girme girmeme konusu ayri, hepsi birbirinden beter cunku hic bisey olmayacagini biliyorlar (bmwnin servisi iyiymis bi tek).
Sagda solda karsilastigim bir iki RE kullanicisina sordum, memnun musun diye, evet memnunuz dediler. Tabi RE'lerin traktorumsu karakterini unutmamak lazim. Bi de himalayalarda himalayan surenler var youtubeda (joe ryan, adam riemann) adamlara gidip "deli ile munasebete mi girdiniz" diyesim geldi. O yollara dayanan alet trde haydi haydi dayanir.
Bence tipini begeniyorsan ve nispeten uygun fiyatli temiz bir ikinci el bulursan alabilirsin, satarken yavas gider ama sifir aldigin zaman ugrayacagin zarara ugramadan uzun sure kullanabilirsin. Bir sure takip edersin ilanlari, acil satmak isteyen biri denk gelirse de super olur.

Motosikleti
O zaman ben "gerçek" kahvenin tadını sevmiyorum.
İşte neye alıştıysan; değiştirmek için bir ihtiyaç da duymuyorsan kasmaya hiç gerek yok zaten. Ben de (içecek olan) espresso'yu o kadar sevmiyorum mesela. Kahve anlayışıma uymuyor yüksük kadar şey :)

Ged

Motosikleti
French press'in kahvenin tadini en iyi yansitan hazirlama metodu oldugunu okumustum zamaninda. Kahveyi severim ve her gun bir sefer icerim ama yatirim yapacak kadar hastasi degilim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İşte neye alıştıysan; değiştirmek için bir ihtiyaç da duymuyorsan kasmaya hiç gerek yok zaten. Ben de (içecek olan) espresso'yu o kadar sevmiyorum mesela. Kahve anlayışıma uymuyor yüksük kadar şey :)
Boşver kahveyi, benim motor hazır. Ne zaman köfte yapıyoruz?

Ged

Motosikleti

Ouuw, o zaman darjeeling icme sakın. Çayin sampanyasi dediler, aldik bi kutu ama anlam veremedik😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Boşver kahveyi, benim motor hazır. Ne zaman köfte yapıyoruz?
Nerede? Hangi kofteci?
Yagmur olmayan bi zaman😬
Şarköydeki olsa olur mu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ouuw, o zaman darjeeling icme sakın. Çayin sampanyasi dediler, aldik bi kutu ama anlam veremedik😂
Benim damak zevkim onu da algılayamıyor. Kardeşim evde içmek için kendi keyfine düzenli olarak Karadeniz'den özel ve kaliteli bir çay getirtiyor. İçtim, güzel ama sıradan bir köy kahvesindeki dandik çay kadar keyifli değil.

Motosikleti
İçtim, içtim bol bol zamanında. Kötü değildi ama evet, "demlenmiyor" bir türlü - yani demlenmiş gibi gelmiyor insana, çok hafif. Bu arada 25 yıl önce hayatımda ilk defa Londra'dan Ahmad Tea getirdiklerinde "ulan bu yaşımıza kadar çay içmemişiz meğer" demiştim. Şu anda evde ancak misafir geldiğinde çay yapıyoruz; onda da "kaçak çay" tipli yaprak halinde kurutulmuş halis muhlis seylan çayı kullanıyorum muhteşem oluyor. Bizim yerli çayları falan içmem, direkt çöp.

Ged

Motosikleti
Benim damak zevkim onu da algılayamıyor. Kardeşim düzenli olarak Karadeniz'den özel ve kaliteli bir çay getirtiyor. İçtim, güzel ama sıradan bir köy kahvesindeki dandik çay kadar keyifli değil.
Valla ukalalk gibi olmasin ama trde uretilen caylar kalitesiz caydir, o yuzden yarim saat demlerler. Sen karbonatli caya alismissin belli ki.

Ged

Motosikleti
İçtim, içtim bol bol zamanında. Kötü değildi ama evet, "demlenmiyor" bir türlü - yani demlenmiş gibi gelmiyor insana, çok hafif. Bu arada 25 yıl önce hayatımda ilk defa Londra'dan Ahmad Tea getirdiklerinde "ulan bu yaşımıza kadar çay içmemişiz meğer" demiştim. Şu anda evde ancak misafir geldiğinde çay yapıyoruz; onda da "kaçak çay" tipli yaprak seylan çayı kullanıyorum muhteşem oluyor. Bizim yerli çayları falan içmem, direkt çöp.
Iste benim dedigimin aynisi. Ahmad tea iyidir.
Ama dikkat et, tr caylarina laf ederken linclenmeyelim😂
Biz sri lankadan donerken cantalarimizda 1kgden fazla cay vardi, cok iyilerdi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar