- Konu Yazar
Öncelikle herkese selamlar, forumda ilk konum. Ürün alırken vs. bu forumdan çokça kez faydalandım ve ben de bir faydada bulunmak istedim.
İlk olarak sürüş profilim biraz holigonluklar içerebiliyor. ABS gibi elektronikleri kapalı şekilde kullanıyorum. Çıkışlarda yanlamalar, park yerine kaydırarak yaklaşma gibi bir takım lastik öğütücü hareketlerim var. Tabii bunların hepsi trafiğe kapalı alanlarda
Trafik kurallarına uyalım, başkalarının hayatlarını kendi zevklerimiz için riske atmayalım.
RC2 (Rosso Corsa 2) ile 10 bin civarı bir sürüşüm oldu. Teke yollarında yanakları çok kolay görebildiğimiz ve genel olarak birçok yolda da tutuşu gerçekten etkiliydi. Lastiğin bitişini belirten içindeki çıkıntıya geldikten bir süre sonra tutuşta ciddi kayıplar meydana geliyor. Zaten uzun zamandır bilinen bir lastik, eğer RC serisi arka lastikte 160 üretmeye devam etse alternatif aramadan tekrar RC alırdım.
M9 RR için de aslında RC2 gibi lastiğin ortası ve kenarları farklı hamurlar. Ön lastikte RC2’den daha fazla tutuş var gibi hissettirdi.
Genel olarak bu lastiği seçtiğim için memnunum. Beklediğimden daha iyi yol tutuşuna sahip. Muhtemelen bu lastikler bitince yine M9 RR üzerinden devam ederim.
İlk olarak sürüş profilim biraz holigonluklar içerebiliyor. ABS gibi elektronikleri kapalı şekilde kullanıyorum. Çıkışlarda yanlamalar, park yerine kaydırarak yaklaşma gibi bir takım lastik öğütücü hareketlerim var. Tabii bunların hepsi trafiğe kapalı alanlarda
RC2 (Rosso Corsa 2) ile 10 bin civarı bir sürüşüm oldu. Teke yollarında yanakları çok kolay görebildiğimiz ve genel olarak birçok yolda da tutuşu gerçekten etkiliydi. Lastiğin bitişini belirten içindeki çıkıntıya geldikten bir süre sonra tutuşta ciddi kayıplar meydana geliyor. Zaten uzun zamandır bilinen bir lastik, eğer RC serisi arka lastikte 160 üretmeye devam etse alternatif aramadan tekrar RC alırdım.
M9 RR için de aslında RC2 gibi lastiğin ortası ve kenarları farklı hamurlar. Ön lastikte RC2’den daha fazla tutuş var gibi hissettirdi.
- Lastik değişimi sonrasında stoppie ciddi manada kolaylaştı. Ön lastiği bence kesinlikle RC2’den daha iyi tutuyor. Bu sırada RC2’den M9 RR’a geçerken ön lastik henüz yarımdı ama takım değiştirmek istedim.
- Lastiklerin kamberi genel olarak fena değil. Kamberden kastım, sağlı sollu ani virajlarda motordan ne kadar kolay yönlendirme yapabildiğim. Açıkçası RC2’den geçince daha iyi gibi geldi ama RC2’yi değiştirirken çok düzleşmişti, belki ondan öyle hissettirdi, emin değilim.
- M9 RR’da motora biner binmez hemen yol tutuşu olmuyor. O lastiği biraz ısıtmak gerekiyor. Ben de şöyle bir 10 km civarı sürdükten sonra lastik kendisine gelmeye başlıyor. Isınmadan çok da tutunmayı sevmiyor, tutunuyor ama lastiğe yağ mı bulaştı gibi söylemlerde bulunabiliyor.
- Lastik ısınınca genel olarak tutuşu gayet iyi.
- Teke, Darlık gibi asfaltı güzel olan yerlerde RC2’yi zerre aratmıyor. Hatta bazen onun üstünde bir performans alıyor gibi de hissediyorum ama psikolojik de olabilir, ona emin olamadım
Çekmeköy-Şile arası ücretsiz yolda yanakların dibine kadar da görebiliyorum.
- Tırların çok geçtiği yollarda asfalt sipsiyah, yağ dökülmüş gibi gözüküyor ya, tam o tarz yerlerde performansı kesinlikle RC2’den daha kötü. Ara ara istemsiz kaymalarda vs. bulunabiliyor. Direkt korkutmasa da bilerek yapmadığım için endişelendiriyor.
- Bazen performans amaçlı sürmek istemediğimde haliyle zorlamıyorum ve eğer 10-15 km arasıysa; kaymasını beklemediğim, otoban olmayan ama topraktan hallice olan asfaltlarda, anayol asfaltlarında da biraz yatırdıktan sonra hafif kayabiliyor. Aynı durum RC2’de de vardı ama genel olarak yola çıkınca çok hızlı ısındığından mı bilmiyorum, bu tarz durumlarda tutuşu daha iyi oluyordu.
Genel olarak bu lastiği seçtiğim için memnunum. Beklediğimden daha iyi yol tutuşuna sahip. Muhtemelen bu lastikler bitince yine M9 RR üzerinden devam ederim.