Rosso Corsa 2'den Metzeler M9 RR Tecrübelerim

Öncelikle herkese selamlar, forumda ilk konum. Ürün alırken vs. bu forumdan çokça kez faydalandım ve ben de bir faydada bulunmak istedim.

İlk olarak sürüş profilim biraz holigonluklar içerebiliyor. ABS gibi elektronikleri kapalı şekilde kullanıyorum. Çıkışlarda yanlamalar, park yerine kaydırarak yaklaşma gibi bir takım lastik öğütücü hareketlerim var. Tabii bunların hepsi trafiğe kapalı alanlarda :) Trafik kurallarına uyalım, başkalarının hayatlarını kendi zevklerimiz için riske atmayalım.

RC2 (Rosso Corsa 2) ile 10 bin civarı bir sürüşüm oldu. Teke yollarında yanakları çok kolay görebildiğimiz ve genel olarak birçok yolda da tutuşu gerçekten etkiliydi. Lastiğin bitişini belirten içindeki çıkıntıya geldikten bir süre sonra tutuşta ciddi kayıplar meydana geliyor. Zaten uzun zamandır bilinen bir lastik, eğer RC serisi arka lastikte 160 üretmeye devam etse alternatif aramadan tekrar RC alırdım.

M9 RR için de aslında RC2 gibi lastiğin ortası ve kenarları farklı hamurlar. Ön lastikte RC2’den daha fazla tutuş var gibi hissettirdi.
  • Lastik değişimi sonrasında stoppie ciddi manada kolaylaştı. Ön lastiği bence kesinlikle RC2’den daha iyi tutuyor. Bu sırada RC2’den M9 RR’a geçerken ön lastik henüz yarımdı ama takım değiştirmek istedim.
  • Lastiklerin kamberi genel olarak fena değil. Kamberden kastım, sağlı sollu ani virajlarda motordan ne kadar kolay yönlendirme yapabildiğim. Açıkçası RC2’den geçince daha iyi gibi geldi ama RC2’yi değiştirirken çok düzleşmişti, belki ondan öyle hissettirdi, emin değilim.
  • M9 RR’da motora biner binmez hemen yol tutuşu olmuyor. O lastiği biraz ısıtmak gerekiyor. Ben de şöyle bir 10 km civarı sürdükten sonra lastik kendisine gelmeye başlıyor. Isınmadan çok da tutunmayı sevmiyor, tutunuyor ama lastiğe yağ mı bulaştı gibi söylemlerde bulunabiliyor.
  • Lastik ısınınca genel olarak tutuşu gayet iyi.
  • Teke, Darlık gibi asfaltı güzel olan yerlerde RC2’yi zerre aratmıyor. Hatta bazen onun üstünde bir performans alıyor gibi de hissediyorum ama psikolojik de olabilir, ona emin olamadım :) Çekmeköy-Şile arası ücretsiz yolda yanakların dibine kadar da görebiliyorum.
  • Tırların çok geçtiği yollarda asfalt sipsiyah, yağ dökülmüş gibi gözüküyor ya, tam o tarz yerlerde performansı kesinlikle RC2’den daha kötü. Ara ara istemsiz kaymalarda vs. bulunabiliyor. Direkt korkutmasa da bilerek yapmadığım için endişelendiriyor.
  • Bazen performans amaçlı sürmek istemediğimde haliyle zorlamıyorum ve eğer 10-15 km arasıysa; kaymasını beklemediğim, otoban olmayan ama topraktan hallice olan asfaltlarda, anayol asfaltlarında da biraz yatırdıktan sonra hafif kayabiliyor. Aynı durum RC2’de de vardı ama genel olarak yola çıkınca çok hızlı ısındığından mı bilmiyorum, bu tarz durumlarda tutuşu daha iyi oluyordu.

Genel olarak bu lastiği seçtiğim için memnunum. Beklediğimden daha iyi yol tutuşuna sahip. Muhtemelen bu lastikler bitince yine M9 RR üzerinden devam ederim.

Hangi motosiklette denediğinizi de yazsanız iyi olur referans açısından

Eline emeğine sağlık. Çok güzel böyle konular görmek.

Kıyas noktasındaki bir iki detayın eskimiş bir RC2 ile yeni bir M9'u kıyaslamaktan olduğunu tahmin ediyorum.

Ön lastiğin toplam tutuşu biraz daha yüksek olacaktır, yön değiştirme isteği de yine daha yüksek olacaktır RC2'nin. Tabii bunların hepsi işin sonunda biraz hissiyat ve yorum konusu oluyor ama, klasmanları da tam aynı değil bu iki lastiğin. M9RR Rosso II-III-IV rakibi bir lastik - bunlardan çook daha iyi ama sınıfı böyle spor lastik. RC2 RC4 gibi lastikler ise Rosso serisi ile Supercorsa arasında bir yerdeler, dipler mesela Supercorsa ile aynı 100% carbon black - tabi bundan ibaret değil Supercorsa ile aynı lastik diyemem ama bayağı iyi.
Tabii ki Darlık-Teke arasında fark görmek çok çok zor. Birbirine yakın iyi lastikler anca çok uç noktalarda farkını hissettiriyor. Misal RC2 ile piste çıktım, bitti Mitas SF Evo ile çıktım, o da bitti RC4 ile çıktım, aradaki farkları söyleyebilirim ama sokakta ıh, zor.

Isınma olarak benim M7 ile daha fazla tecrübem var, onun da pek uzun sürmediğini söyleyebilirim ama yine tabii ki RC2 gibi değil. Rosso Corsa ve Supercorsa biraz uzaylı lastikler, dönerken tutmaya başlıyor neredeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar