romanya transfagaraşan transalpina turu

evet arkadaşlar böyle bir tur planım var. 1 temmuzda tekirdağdan yola çıkıp romanyaya dogru uzanan yaklasık 10 gun yollarda olmayı planladıgım bol virajlı bol gezmeli bir tur yapmak istiyorum. henuz motor bile almadım. (tabiki bol bol motor tecrubem var hatta su an n max 155 im var.. tabi sütten oldugu için onu saymıyorum) ne alacagıma bile karar vermedım. ancak o virajlarda hantal olmayan motosikletler bakıyorum. yeşil pasaportum var. ancak motorum ve yol arkadaşım yok. o tarihler arasında bana katılmak isteyen ve tavsiye vermek isteyen arkadasların yeşillendirmesini istiyorum.. şimdiden tşk ederim

Ben 6 Eylül-9 Eylül arasında orda olacağım.maalesef denk gelemiyoruz

yol çok güzelmiş, bende de yeşil pasaport var, aslında gelmek de isterdim ancak haziran ayında 2-3 hafta kadar yurt dışında olacağım zaten, 1-2 hafta sonra tekrar çıkmak maddi olarak sıkıntıya sokabilir beni :)

Sakin motoru degistirmeye kalkma, altindaki motor kendini ispatlamis,performansi memnun edici bir motor, Transfagarasan virajlari asfalt kalitesi güzel bir yol olup hertürlü motorla viraj yapmasi zevkli virajli bir yoldur, yagisli havalarda ki oralarda yagmur eksik olmaz senin motorun yapisi itibariyle seni gereksiz yagmur/camur gibi sürüs konforunu enaz etkileyen bir scooter odugu icin, naket/Toruring motorlarindan daha korunakli olursun, öncamin zaten var konforlu bir seyahat olur ayrica selealti da büyük oldugu icin Topcase de vardir o sana yeter, istersen kücük bir sirt cantasida alabilirsin motorunun servisini yaptir, yedek yag,al, lastik patlamasi icin spray köpük al ,biriki sigorta ,birkac el aleti bitti, bas git, KONT DRAGULANIN satosuna git, Transfagarasanda tepede harika manzara karsisinda drinkleri lüplet hemde yolluk biraz peynir al, arkadan Macaristan, sirbistan, ve dönüs yolu, istersen özelden yaz daha cok tip verebilirim,selam ve saygilarimla.

Yol arkadaşın olmam, romen vatandaşıyım. Papanaş ye gel
merhaba. tam olarak nerede oturuyosunuz papanaş yazınca tatlı cıkıyor google da:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sakin motoru degistirmeye kalkma, altindaki motor kendini ispatlamis,performansi memnun edici bir motor, Transfagarasan virajlari asfalt kalitesi güzel bir yol olup hertürlü motorla viraj yapmasi zevkli virajli bir yoldur, yagisli havalarda ki oralarda yagmur eksik olmaz senin motorun yapisi itibariyle seni gereksiz yagmur/camur gibi sürüs konforunu enaz etkileyen bir scooter odugu icin, naket/Toruring motorlarindan daha korunakli olursun, öncamin zaten var konforlu bir seyahat olur ayrica selealti da büyük oldugu icin Topcase de vardir o sana yeter, istersen kücük bir sirt cantasida alabilirsin motorunun servisini yaptir, yedek yag,al, lastik patlamasi icin spray köpük al ,biriki sigorta ,birkac el aleti bitti, bas git, KONT DRAGULANIN satosuna git, Transfagarasanda tepede harika manzara karsisinda drinkleri lüplet hemde yolluk biraz peynir al, arkadan Macaristan, sirbistan, ve dönüs yolu, istersen özelden yaz daha cok tip verebilirim,selam ve saygilarimla.
motorun max hızı 110 ona da redline iken gidiyor. duz yolda motor çatlayacak gibi oluyor. en azından sym joymax xmax gibi motor daha yakısıklı olurdu:) bu yanar yolda:D

Nmax ile o yolda perişan olur.

Ya 150 cc lik Regal Raptor ile 2 defa Balkan turu yaptim, heybe canta,arkada topcase,artci oturaginda sirt cantasi 100-110 km ortalama hiz yaparak bütün balkanlari gezdim, neden perisan olacak , 1 günde 880 km yol yaptim, ve 2017 yilinda 72 yasindaydim simdi 80 lik oldum ama hala motora biniyorum (SYM Fiddle3 125)

Ya 150 cc lik Regal Raptor ile 2 defa Balkan turu yaptim, heybe canta,arkada topcase,artci oturaginda sirt cantasi 100-110 km ortalama hiz yaparak bütün balkanlari gezdim, neden perisan olacak , 1 günde 880 km yol yaptim, ve 2017 yilinda 72 yasindaydim simdi 80 lik oldum ama hala motora biniyorum (SYM Fiddle3 125)
daha az once acaba 60 yasına geldıgımde motor kullanabılecek mıyım derken sizin bu yazınız ban buyuk moral verdı hocam:)

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Aynı turu planlıyorum, Haziran da kurban bayramında istiyorum.

rampalarda aşırı bayılmayan 250 cc tek kişi için iş görür. Xmax250 mesela,
Yada vitesli olsun dersen Crf250Rally ve türevleri olabilir.

İmkanın varsa daha hacimli motosikletler tabi daha keyifli olur.

daha az once acaba 60 yasına geldıgımde motor kullanabılecek mıyım derken sizin bu yazınız ban buyuk moral verdı hocam:)

Sayin Domuzgribi rumuzlu kardesim, 65 seneden beri motor kullaniyorum, motorlu zamanlarim motorsuz zamanlarim oldu, cesitli marka ve menseli motorlarim oldu, ancak hakimiyet saglayamayacagim gücte hicbir motor almadim,sürat, emniyet ve güvenlik konulari herzaman kirmizi cizgilerim oldu, tedbiri hic elden birakmadim, hicbirzaman hicbir seye meydan okumadim, ailemi ve sevenlerimi herzaman ön planda tuttum, allah sükürler olsun elim ayagim henüz tutuyor, bu yaz yengeni ikna edebilirsem Izmir-Istanbul yapmayi düsünüyorum, sende böyle düsün ve böyle yasa, motorunu herzaman bakimli tut koruyucu kiyafetlerini sakin ihmal etme.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Güzel rota, ben de gitmek istiyorum fakat bu yaz zor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1989'da henüz çocukken Köstence'ye gitmiştik. O dönem, Çavuşesku'nun devrilmesi sonrası dönemdi. Köstence'nin denizi nescafe gibi kahverengiydi ve çok sığdı, restoranlarda bizim bildiğimiz su yerine maden suyu veriyorlardı. Kadınları çok güzeldi. Şimdiden iyi yolculuklar.

Not: Kadınları çok güzeldi.

1989'da henüz çocukken Köstence'ye gitmiştik. O dönem, Çavuşesku'nun devrilmesi sonrası dönemdi. Köstence'nin denizi nescafe gibi kahverengiydi ve çok sığdı, restoranlarda bizim bildiğimiz su yerine maden suyu veriyorlardı. Kadınları çok güzeldi. Şimdiden iyi yolculuklar.

1989 da bizde biraderle Köstence nin trustik kasabası Efori Nord a gitmiştik. Gençlik zamanımız Hülya Avşar'ın yıldızının zirve yaptığı yıllar. İbrahim Tatlı ses mavi maviyi falan yazmış.

Hiç unutmam oradakileri görünce Hülya Avşar gözüme bir çirkin geldi, ulan dedim bize çirkin karıyı nasıl yutturmuşlar.

:D

Sayin Domuzgribi rumuzlu kardesim, 65 seneden beri motor kullaniyorum, motorlu zamanlarim motorsuz zamanlarim oldu, cesitli marka ve menseli motorlarim oldu, ancak hakimiyet saglayamayacagim gücte hicbir motor almadim,sürat, emniyet ve güvenlik konulari herzaman kirmizi cizgilerim oldu, tedbiri hic elden birakmadim, hicbirzaman hicbir seye meydan okumadim, ailemi ve sevenlerimi herzaman ön planda tuttum, allah sükürler olsun elim ayagim henüz tutuyor, bu yaz yengeni ikna edebilirsem Izmir-Istanbul yapmayi düsünüyorum, sende böyle düsün ve böyle yasa, motorunu herzaman bakimli tut koruyucu kiyafetlerini sakin ihmal etme.
aynen bende 20 seneden fazladır motosiklete biniyorum. hep limitlerime yaklasmamaya dıkkat ederim. koruyucu ekıpmansız yola cıkmam teşekkür ederim

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Trans mrans ne ayak şehirlermiş o... Gitmem ben :)

Geçen hafta Transilvanya turu yaptım. Geçitler henüz açılmamış ama motorsikletçiler belliki sezonu açmış, çok fazla motorsikletçi gördüm. Hafta içine denk getirirseniz iyi olur, otelinizide önceden ayarlayın, ben zaten kalabalık değildir daha diyip her gün ayarlarım dedim ama özellikle Bran'da otel bulmak zor oldu.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Arkadaş olmasıda çokkk kolaydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar