arkadaşlar,
rodaj konusunda çok bilgilendim. teşekkürler. özellikle Ertuğrul Öz'ün bahsettiği "sürücünün rodajı" ifadesini ilk defa okudum. çok güldüm.. ve çok mantıklı buldum. doğru söylüyor.
rodaj konusunda gerekli cevaplar verilmiş. atgm nin ileri sürdüğü fikir ile sadece motor kendi rahatlığı içinde açılmış olur. ancak, yukarıda bahsedildiği gibi gerçek anlamda bir rodaj yapılmamış olur. gerçek anlamda bir rodaj için, km'ler gidilerek aşıldıkça:
motor kendi içinde açılır, motosiklet parçaları birbirine uyum sağlar, sürücü motosiklete uyum sağlar.
aslında ben atgm nin fikrini şöyle düşünmüştüm. özellikle vitesli motosikletlerin ilk zamanlarında daha önceden hiç vitesli motor kullanmamış bir kimse, atgm nin belirttiği gibi motorun arka tekerini askıya alır (biliyorsunuz bunun için aparatlar var) arka teker serbest dönerken vites, debriyaj, fren, sinyal.. vb. denemeleri sanal olarak yapabilir. bu uygulamalarda eş-zamanlılık kazanabilir. sonra yavaş yavaş motoru sürerek bu uygulamaları yapabilir... diye düşünmüştüm.
atgm; bu fikir bu işe yarar dostum.. üzülmeyin.. ben sizi destekliyorum. ancak, yukarıda arkadaşların yazdığı gibi.. gerçek anlamda bir rodaj olamaz.