31.05.2006 tarihinde eşimin kullanması, motora alışması için ona bir Honda CBR125R aldım. 03.06.2006 tarihinde de bu motorla İstanbul-Çanakkale, Çanakkale-İstanbul yolculuğu yaptık. Daha yeni ve
rodajı tamamlanmamış motor ile dip gaz gidip, dip gaz geldik. Giderken 135 kg yükle (ben 70 kg, eşim 50 kg, çanta 15 kg) rampalara ancak 80-90 km/h süratle tırmanabilen makina, dönüşte rampalara 100-110 km/h süratle tırmandı. Aletin gidişinde ve sesinde değişme oldu. Ne belli bir devirle, ne de belli bir süratle sınırlı kaldım. Sadece yolculuk boyunca gözüm hep motor sıcaklığı ibresindeydi. Tam gaz giderken motor gayet stabil bir sıcaklık sergilediğinden motoru tam performans kullanmayı hiç kesmedim. Otobanda bile ortalama 110-130 km/h ile seyir ettik. Tabi bu kadar kısa sürede 1000 km bakımına giren bir CBR125R var mıdır bilmiyorum. Servise götürdüğümde adamlar çok şaşırdı, "abi daha motoru 2 gün önce aldın, 1000 km yi ne çabuk devirdin?" dediler. Şu bir gerçek ki, şehirler arası yolculukta rodaj çok daha sağlıklı şekilde gerçekleşiyor. Trafikte motor sıcaklığı stabil olmadığından, kullanırken daha dikkatli olmanız gerekiyor.
Gezi hakkında kısa yazı ve fotolara aşağıdaki linkten erişebilirsiniz...
Rodajdaki CBR125R ile İstanbul-Çanakkale Gezisi