Şile'ye rodaj seyahati
17.12.2005 Cumartesi günü havanın güzel olduğunu görünce rodaj olayını bitirmeye karar verdim. Saat 14:00-15:00 suları (saate bakmayı unutmuşum) tam korumalı olarak motoruma atladım ve Şileye doğru gazı açtım. Çekmeköy civarında kilemotre 401 idi.400'ü ıskaladım diye düşündüm. Çekmeköy mevkiinden sonra yol oldukça boştu. Bir ara biraz zorladım 110 kmyi gördüm. Rodaj bitmediğinden 90'a indim. Bir ara bir rampada vites küçültmem gerekti. Ani bir hareketle debriyajı çekince gazı kesmediğimden CBR 125'im bana biraz kızdı ve bağırdı. "Özür dilerim bebeğim" diyerek gönlünü almaya çalıştım ve daha dikkatli kullanmaya özen gösterdim.
Riske girmeden ve sınırları zorlamadan Şileye kadar gittim. Aslında tek korkum köpeklerdi. Tam Şile girişinde bir kaç şehir köpeği denk geldi. Allah'tan hiç sallamadılar beni. Neyse Şile'de bir kahve buldum Saat 15:15 çay söyledim gazete okudum. İkinci çayı istedim fakat yeni çay çıkacakmış o yüzden çaycı ikinci çay için bekletti. Bu da 15:45 olarak planladığım hareket saatimi 16:00'a uzattı.
16:00'da çay ve ihtiyaç molamı bitirerek dönüşe geçtim. Giderken de oldukça etkili olan rüzgar daha da sert esmeye başlamıştı. Üstelik tam yandan esip beni zor durumlara düşürüyordu. Biraz daha yavaş seyretmeye başladım. Üstelik üşümeye de başlamıştım. Aslında amacım hava kararmadan İstanbul'a ulaşmaktı. Yol yine boş denecek durumdaydı. Sadece kamyonlar en sağdan ağır ağır yol alıyorlardı ve yolun bu kısımları çok bozulmuştu. Ben de genel olarak orta şeritleri tercih ettim. Rüzgar çok şiddetli esiyordu, çok gürültü oluyordu. Kulaklık kullanmanın iyi bir şey olacağını düşündüm. Çekmeköy mevkiine geldim. Km 501 olmuştu. 500'üde ıskalamıştım üstelik hemen hemen aynı yerde. Çekmeköyde hava kararmaya yüz tutmuştu ve aniden çok sıkışık bir trafik başladı. Gedizlerin önünden geçerken yağmur yağmaya başladı. Kazasız belasız Ümraniye'ye ulaştım ve CBR125'min rodajını tamamladım. Şu an 510 km.de.
Bugünkü havayı görünce dünü çok iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum.