rodaj tam olarak nedir?

Motosikleti
Voge 250RR
Öyle gozukuyor bende bıraz araştırdım ve motoru yokladım çekişinde düşüklük,yakıtında bı sorun yok.motor hala aynı.çok abartırsan sanırım rodajdayken motora hasar verıyorsur
Çok umursanacak bir şey değil zaten bilinçli sürücüysen motoruna eziyet eden birisi değilsen normal kullanımında da rodajı sağlıklı bir şekilde tamamlamış oluyorsun. Yeri geldiğinde gazlayacaksın da, sürekli farklı viteslerde gideceksin parçalar aslında bu şekilde alışır birbirlerine. Motosikletin rodajını yapmak dengeli sürmektir, zaten rahatsız değilsen dengeli sürüyorsundur motorunu normalde de.

Çok umursanacak bir şey değil zaten bilinçli sürücüysen motoruna eziyet eden birisi değilsen normal kullanımında da rodajı sağlıklı bir şekilde tamamlamış oluyorsun. Yeri geldiğinde gazlayacaksın da, sürekli farklı viteslerde gideceksin parçalar aslında bu şekilde alışır birbirlerine. Motosikletin rodajını yapmak dengeli sürmektir, zaten rahatsız değilsen dengeli sürüyorsundur motorunu normalde de.
Yani motoru sakın ve relax sürerim genelde.kalkışlarda bıle çeyrek gazdan fazlasını basmıyorum.artçı aldımdada ceyrek gazdan fazlasını açmadım cok sakın sürdüm.
Rodaj olayını bılmedım halde hemse böyle surmustum ıyıkıde öyle sürmüşüm içim rahat şuanda.
Teşekkur ederım desteğiniz için.

Yani motoru sakın ve relax sürerim genelde.kalkışlarda bıle çeyrek gazdan fazlasını basmıyorum.artçı aldımdada ceyrek gazdan fazlasını açmadım cok sakın sürdüm.
Rodaj olayını bılmedım halde hemse böyle surmustum ıyıkıde öyle sürmüşüm içim rahat şuanda.
Teşekkur ederım desteğiniz için.
Bilmiyor olabilir yazdım ama gayet uygun sürmüşsün , iki kişide binebilirsin ani gaz açma , yüksek hızlara çıkma yeterli , öyle sürekli yavaşla hızlan , vites küçültüp büyüt diyenlere fazla takılma , bunları zaten yolda trafiğe uyum sağlamak için ister istemez yapıyorsun ,
servisin tavsiye ettiği kilometrede git yağına suyuna , sağına soluna bakarlar , bakımı şase nosu ile kaydettir unutuyorlar bazen , gitmeden önce sende sağına soluna , plastik aksama elle dokun varsa gevşeklik yoğunluktan onlar gözden kaçırabilir , orda belirt gördüklerini..

Bilmiyor olabilir yazdım ama gayet uygun sürmüşsün , iki kişide binebilirsin ani gaz açma , yüksek hızlara çıkma yeterli , öyle sürekli yavaşla hızlan , vites küçültüp büyüt diyenlere fazla takılma , bunları zaten yolda trafiğe uyum sağlamak için ister istemez yapıyorsun ,
servisin tavsiye ettiği kilometrede git yağına suyuna , sağına soluna bakarlar , bakımı şase nosu ile kaydettir unutuyorlar bazen , gitmeden önce sende sağına soluna , plastik aksama elle dokun varsa gevşeklik yoğunluktan onlar gözden kaçırabilir , orda belirt gördüklerini..
Teşekkürler tavsıyelerınız ıcın.

Motosikleti
Forza 250
Vitesli motosiklet de kullandım. Hatta ben arabada da motosiklette de vitesli düşkünüyümdür. Bir de maxiscooter deneyelim diye aldım Xmax 400 ü. Onu da bir daha değiştiremedim. 3 yıl oldu. Çok uzadı. Bu yıl değiştirecektim. Kızın arabasını değiştirmem gerekti. Benimki yine elimde kaldı. Vitesli alınca otomatik yağlama taktırmam şart. Xmaxi zincir bakımı yüzünden almıştım zaten. Tamam iyi güzel motosiklet ama işte. İştesi var. Ben manuelciyim. İştesi o.
Satmayı düşünür müsün abim. Öyle herkesten de motor alınmıyor. Bu platforma güvendiğim için soruyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaş sen buradakilerin yazdıklarına verdikleri akıllara inanma.
Bilen birisini bul, parasını ver adam gibi yaptır rodajını.
Sonra motorun sağır olur, şehla olur. Duymaz, görmez.

Arkadaşlar, siz de arkadaşı yeni diye, ilk motoru diye keklemeyin.
Rodajdan ekmek yiyecek vatandaşın rızkına mani olmayın. Çok ayıp!
Rodajdan ekmek yemek nedir ya. İlk kez duyuyorum. Rodaj motosikletin sahibi tarafından yapılır, bakımı da serviste yapılır aksi halde motorun garantisi bozulur. Bir de "arkadaşın keklemeyin" demişsin. Resmen kekliyorsun adamı.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Rodajdan ekmek yemek nedir ya. İlk kez duyuyorum. Rodaj motosikletin sahibi tarafından yapılır, bakımı da serviste yapılır aksi halde motorun garantisi bozulur. Bir de "arkadaşın keklemeyin" demişsin. Resmen kekliyorsun adamı.
Oltaya bile gerek yok. Direk kendisi geliyor ele. 🥱
thumbs_b_c_284d5d6cedf7d506b77006720bf2b41d.jpg

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
burada yazılanlara göre ya ben rodajı yanlış biliyorum ya da burada rodajı yanlış tarif ediyorsunuzki bu konular tekrar tekrar açıldığı için ayrıntılı yazmak istemedim vallaha üşendim herkez bildiği gibi yapsın rodajını

burada yazılanlara göre ya ben rodajı yanlış biliyorum ya da burada rodajı yanlış tarif ediyorsunuzki bu konular tekrar tekrar açıldığı için ayrıntılı yazmak istemedim vallaha üşendim herkez bildiği gibi yapsın rodajını
Büyük ihtimalle rodaj mevzusunu kafaya çok takanlardansın 😅 ( ayrıntılı yazmaktan bahsettiğin için böyle düşündüm)
Öyle bir kitle varki 1000 km falan onların bildiği şekilde sürmeyince motor pert olacak , 200 yapacak makina 170 de kalacak , 4 litre yakacakken 6 yakacak , 250.000 km gidecek piston sekman 50.000 de cortlayacak zannediyorlar 😂

Son düzenleme:
Satmayı düşünür müsün abim. Öyle herkesten de motor alınmıyor. Bu platforma güvendiğim için soruyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Satma konusunu düşünmedim hiç. Yani yenisini yerine koymadan satarsam mutsuz olurum ben. Temu dan bacak arası bölüme uygun çanta aldım. Köpeğimi oraya oturtup gezeceğiz daha. Hayallerim var. Yok. Olmaz. 😀

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
selamun aleykum arkadaşlar honda sh125 motor aldım sıfır ve suan 700 km de rodaj yaptırmam gerekıyor yakın zamanda ama nedense bu bızım ulkedekı ustalara servıslere bır turlu guvenemıyorum motorun orijinellıgını bozmak ıstemıyorum.
rodaj yapmazsam ne olur motora bır zararı olurmu?
ıkıncı sorum rodaj tam olarak nedir motorun içinemi giriyorlar yoksa baska parçalarımı söküp takıyorlar
sımdıden teşekkürler cevaplarınız için.
Rahmetli Barkın abinin rodaj nasıl yapılır diye bir videosu vardı alta bırakıyorum lütfen izleyin.

Rodaj nasıl yapılır ?

Kullanma kılavuzunda yazdığı şekilde yapılır.

Şahsi fikrim de şudur; rodaj 1000 km’den önce bitmez.

Motosikleti
Forza 250
Satma konusunu düşünmedim hiç. Yani yenisini yerine koymadan satarsam mutsuz olurum ben. Temu dan bacak arası bölüme uygun çanta aldım. Köpeğimi oraya oturtup gezeceğiz daha. Hayallerim var. Yok. Olmaz. 😀
Sağlık olsun abim. Hayallerini yaşaman konusunda sana başarılar dilerim.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Büyük ihtimalle rodaj mevzusunu kafaya çok takanlardansın 😅 ( ayrıntılı yazmaktan bahsettiğin için böyle düşündüm)
Öyle bir kitle varki 1000 km falan onların bildiği şekilde sürmeyince motor pert olacak , 200 yapacak makina 170 de kalacak , 4 litre yakacakken 6 yakacak , 250.000 km gidecek piston sekman 50.000 de cortlayacak zannediyorlar 😂
hee yok hocam bende sizinle aynı görüşteyim çünkü kendimde motor mekanik işindeyim ama yazılanları görünce şaşırdım yok böyle sürme motor rodajı böyle değil ama işte dediğim gibi yazmak istemiyorum herkez bildiği gibi yapsın ama şu netki bende sizinle aynı görüşteyim rodaj sakin kullanımdır sadece son hızı görme artçılı gezme fln yok abi böyle birşey

Motosikleti
Ns200 15"
hee yok hocam bende sizinle aynı görüşteyim çünkü kendimde motor mekanik işindeyim ama yazılanları görünce şaşırdım yok böyle sürme motor rodajı böyle değil ama işte dediğim gibi yazmak istemiyorum herkez bildiği gibi yapsın ama şu netki bende sizinle aynı görüşteyim rodaj sakin kullanımdır sadece son hızı görme artçılı gezme fln yok abi böyle birşey
Artçı kavramı biraz farklı konu, 2 tane 65 kg insan binse pekte sıkıntı olmaz ama 2 tane 110 kg insan binse üstünede düşük hacimliyse vay haline. :D

selamun aleykum arkadaşlar honda sh125 motor aldım sıfır ve suan 700 km de rodaj yaptırmam gerekıyor yakın zamanda ama nedense bu bızım ulkedekı ustalara servıslere bır turlu guvenemıyorum motorun orijinellıgını bozmak ıstemıyorum.
rodaj yapmazsam ne olur motora bır zararı olurmu?
ıkıncı sorum rodaj tam olarak nedir motorun içinemi giriyorlar yoksa baska parçalarımı söküp takıyorlar
sımdıden teşekkürler cevaplarınız için.

Rodaj Motor ile yapılan önsevişme gibidir.
Ne kadar yumuşak ve yerine göre sertliğini kontrol edebilirsen zevkle binersin .. sonra hertürlü zorlanmaya banamısın demez. Motor acaip açılmıştır.
Rodajı yaparken Motora olmayacak yükler bindirirsen , düşük viteste abanır motorun ciğerlerine kadar inmeye çalışırsan , Performans düşüklüğü kaçınılmazdır , Hem çok yakar hemde olmadık masraflar çıkarır.

Yapman gereken.. İlk 500 km Nazik kullan .. o istedikçe yüklen gaz ver .. yüksek tempoda aşırı yüklenme .. Baktın motor ısınık yol düz , arada bas kökle .. 350 km leri geçtiğinde Arada Aban kesiciye falan sok ama uzun sürmesin.. anlık.. Zemin ıslak olduğunda lastiklere dikkat et , olmadık yere kayabilir. Fabrika lastikleri zaten dandik , paran varsa hemen kalite bir lastiğe geç ..
Rodaj yapmassam diye birşey yok.. illaki yapacaksın , Her sıfır motorun bir rodajı muhakkak olacaktır bundan kaçmak gibi birşey yok.
500 km bu şekilde gittik.. olay bu. Gidiyorsun Servise , yağını degiştiriyorlar tamam.. Rodaj dediğin bu kadar.. yağ degişimi ! birde koftiden sağını solunu zincirini vs vs aküsünü filan kontrol ettik diyecekler.. Olay bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar