Hocama katılıyorum, motosikletimizin kadranını gps, otomobil ve hero hunk kıyaslaması yaparak denedim 9-11 km/h yanlış gösteriyor. Maksimum hızı ne yazıyorsa %10 sapma yaşatıyor. Sizde bu değer %10 dan çok daha fazla ise bir sıkıntı var demektir. Benim gps maksimum hızım 119 oldu 130 gösteriyordu ekranım.
Yani sağlıklı veriler ile Motosikletimiz düz yolda 120-125
Yokuş aşağı 130-132
Yokuş yukarı ise 100-110 km/h hıza ulaşabiliyor. Bu hızları gps de göremiyorum diyorsanız hocamın tavsiye ettiği noktaları bir inceleseniz iyi olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
Motosikletime kışlık lastik almadım, okul kitapları için bütçe ayırmak zorunda kaldığım için. Trabzon gibi yerde okuyorken de kış lastiği olmadan dolaşmak biraz intihar gibi oluyor. Mecbur garaja çekip orta sehpaya aldım geldim.
Aküyü söküp, buji yuvasından pistona yağ sıkacaktım fakat bunu yapmadım. Bunun yerine haftada iki kere babam ya da annem garaja inip 10 ar dakika çalışır halde bırakıyor, vites de 1 de olduğu için teker dönüyor piston ve zincir yağı durağan kalmamış oluyor. Motosiklet için sorun teşkil eder mi? Acaba kasımda gittiğimde aküyü sökmeli miyim?