RKS RKS Titanic 150-S

Dün 150-S alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. İlk motorum olduğundan içimde tatlı bir heyecan var. Ve motor konusunda biraz da acemiyim. Bilgi ve önerilerinizi can kulağıyla dinlerim :)

Dün 150-S alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. İlk motorum olduğundan içimde tatlı bir heyecan var. Ve motor konusunda biraz da acemiyim. Bilgi ve önerilerinizi can kulağıyla dinlerim :)

Hayırlı uğurlu olsun. İlk motorunsa hız yapma yavaş yavaş kullanma en az 1.000 km boyunca. Bir iki ufak kaza geçirirsin moturu devirirsin bunları yapınca motordan soğuma yeter. :) Birşeyde ben sorayım plaka sigorta masrafları ne tuttu.

Hayırlı uğurlu olsun. İlk motorunsa hız yapma yavaş yavaş kullanma en az 1.000 km boyunca. Bir iki ufak kaza geçirirsin moturu devirirsin bunları yapınca motordan soğuma yeter. :) Birşeyde ben sorayım plaka sigorta masrafları ne tuttu.

allah'ın izniyle bir şey olmaz umarım :)dün pazar günüydü doğal olarak herhangi bir şey yapamadım malesef. Haftaiçi işten izin alıp ruhsat, sigorta, plaka işlerini halledip ne kadar tutar onunla ilgili yeniden burda olurum :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileğiyle..Aman rodaja dikkat et..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Arkadaşlar bugün motoru temizlerken birşey farkettim. Motorda yağ miktarını gösteren yağ seviye gösterme camı çıkmış,kaybolmuş. Motor yağ kapağını da açtım ama çubuk olmadığından yağ miktarını ölçemedim. Yağ seviye gösterme camının olduğu yer boş gözüküyor ve haliyle yağ da göremedim. Motoru park ettiğim yerde zeminde yağ izi de yok. Motor yağını başka nasıl kontrol edebilirim?

Arkadaşlar motoru evde bırakarak işe gittim ama gün boyu servisle tel.de konuştum, nasıl yapabiliriz nasıl edebiliriz diye. Servis de şaşırdı o camın çıkmaması lazım dedi. Eve gelirken 1 lt yağ aldım, akşam o deliği tıkayıp yağ koyacaktım, sabah da servise götürecektim. Motorun başına geldiğimde bir baktım yağ seviye gösterme camı yerinde duruyor, motorda yağ da var. Mucize mi oldu yoksa gözlükleri yenilemenin zamanı mı geldi anlamadım.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanman dileğiyle..Aman rodaja dikkat et..

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Arkadaşlar motoru evde bırakarak işe gittim ama gün boyu servisle tel.de konuştum, nasıl yapabiliriz nasıl edebiliriz diye. Servis de şaşırdı o camın çıkmaması lazım dedi. Eve gelirken 1 lt yağ aldım, akşam o deliği tıkayıp yağ koyacaktım, sabah da servise götürecektim. Motorun başına geldiğimde bir baktım yağ seviye gösterme camı yerinde duruyor, motorda yağ da var. Mucize mi oldu yoksa gözlükleri yenilemenin zamanı mı geldi anlamadım.

İlk okuduğumda benmi yanlış okudum diye tekrar başa döndüm :) Bahsettiğin gibi bir şey olmaz hade kendiliğinden çıktı nasıl yerine geri gelir :) Cinler geziyor olabilir :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlk okuduğumda benmi yanlış okudum diye tekrar başa döndüm :) Bahsettiğin gibi bir şey olmaz hade kendiliğinden çıktı nasıl yerine geri gelir :) Cinler geziyor olabilir :)

Bu vesileyle şunu öğrendim es kaza o cam çıktı, kayboldu diyelim. Yedek parça olarak o cam bulunmuyor, komple sağ kapağı değiştirmek gerekiyormuş. Yaklaşık 230 TL + yağ + işçilik masrafı gerekiyormuş.

Bu vesileyle şunu öğrendim es kaza o cam çıktı, kayboldu diyelim. Yedek parça olarak o cam bulunmuyor, komple sağ kapağı değiştirmek gerekiyormuş. Yaklaşık 230 TL + yağ + işçilik masrafı gerekiyormuş.

O cam yağın içinde kaybolmaz :D kimsenin başına böyle bişey geldiğini yani camın düştüğünü duymadım yağ erişilebilir bi parçada olmadığı için yedeği yoktur ama çıkma benzeri bulunur bulunsa da nasıl takılır bilmiyorum :D

Arkadaşlar bu arada rodaj konusunu ne zaman ve ne şekilde yaptınız acaba? Aydınlatırsanız sevinirim

Arkadaşlar bu arada rodaj konusunu ne zaman ve ne şekilde yaptınız acaba? Aydınlatırsanız sevinirim
İlk motorun olduğu için yavaş kullan devirmelerden kaçın 6devire fazla yaklaşma hatta 5000 devirde yeter de vites değiştir 500 600 km'den sonra ufak ufak zorlayabilirsin ilk bakımdan sonrada servis sana bilgi verir zaten.

Rodaj döneminde,
teknik bilgilere göre ilk 500 km yarım gaz ile sürekli aynı hızda gitmeyerek, 500 - 800 km aralığında ise en fazla 3/4 gaz kullanarak kullanılması belirtilmiştir. 800 km de ilk bakımla beraber yağ değiştikten sonra rodaj dönemini doğru bir şekilde tamamlamış olursunuz.

Bilgilerinize sunarız.

Rodaj döneminde,
teknik bilgilere göre ilk 500 km yarım gaz ile sürekli aynı hızda gitmeyerek, 500 - 800 km aralığında ise en fazla 3/4 gaz kullanarak kullanılması belirtilmiştir. 800 km de ilk bakımla beraber yağ değiştikten sonra rodaj dönemini doğru bir şekilde tamamlamış olursunuz.

Bilgilerinize sunarız.

İkinize de (@EpiC) teşekkürler. İlk motorum olduğu için pek fazla bilgim yok bu konuda. Önerilerinizi uygulayacağım.

İkinize de (@EpiC) teşekkürler. İlk motorum olduğu için pek fazla bilgim yok bu konuda. Önerilerinizi uygulayacağım.

Servis kitapçığının halk dilini epic arkadşaımız anlatmış zaten :) Servis kitapçığıda ValeMoto :) Tekerin düz bassın. epic arkdaşın dediğini ciddiye al motoru devirmemeye çalış rodaj döneminde çok fazla düşüren var. Tekerin düz bassın. Hayırlı olsun.

Alan herkese hayırlı olsun arkadaşlar. Yokmu görsel veya video paylaşıp buraları canlandıracak birileri :) :) Tekeriniz düz bassın.

Ölmüş buralar güya yeni model alanlar meraktan gelir birbiryle bişeyler paylaşır dedik :) yada alanlar çok ısındı motora unuttu burayı :) Alan arkadaşlar biraz fotoğraf paylaşırsa iyi olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ölmüş buralar güya yeni model alanlar meraktan gelir birbiryle bişeyler paylaşır dedik :) yada alanlar çok ısındı motora unuttu burayı :) Alan arkadaşlar biraz fotoğraf paylaşırsa iyi olur

Fuarımız var, işler güçler yoğun, ofisteki insanları bile şirket aracıyla ben bıraktığım için kaç gündür motor süremiyorum. Yemin ediyorum hayatımda hiç kimseye karşı bu kadar özlem hissetmedim. Pazartesi sabahı olsa da motorla işe gitsem, hatta yolu uzatıp biraz daha dolaşsam diye gün,saat sayıyorum..

Ne yaptın kardeş rodaj sürecini bitirmen lazımdı meraktan akşamları sürer insan :) Tekerin düz bassın.

İşten güçten doğru düzgün fırsat bulamıyorum inan, neredeyse 1 ay olacak ama bundan dolayı hala 500 kmyi bulamadım :( fırsat bulup sürdükçe diğer arkadaşların uyarıları doğrultusunda kullanıyorum. Şimdilik bir sıkıntı ve kaza olmadı çok şükür

İşten güçten doğru düzgün fırsat bulamıyorum inan, neredeyse 1 ay olacak ama bundan dolayı hala 500 kmyi bulamadım :( fırsat bulup sürdükçe diğer arkadaşların uyarıları doğrultusunda kullanıyorum. Şimdilik bir sıkıntı ve kaza olmadı çok şükür

Tekerin düz bassın. yavaş yavaş kullanda buraya arada bir fotoğraf paylaşırsan iyi olur motor yeni olduğu için merak ediyoruz. :)

Buyrun arkadaşlar henüz 250km'de fırsat bulamamadan dolayı pek gidemedik :)

http://i.hizliresim.com/QQdj4y.jpg
http://i.hizliresim.com/aXZ7B4.jpg
http://i.hizliresim.com/A3ljAB.jpg
http://i.hizliresim.com/vZB3Er.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Buyrun arkadaşlar henüz 250km'de fırsat bulamamadan dolayı pek gidemedik :)

http://i.hizliresim.com/QQdj4y.jpg
http://i.hizliresim.com/aXZ7B4.jpg
http://i.hizliresim.com/A3ljAB.jpg
http://i.hizliresim.com/vZB3Er.jpg

Hadi bakalım maşallah, kazasız belasız sürmen dileğiyle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar