yakında youtube kanalından da bunları paylaşıyor anlatıyor olacağım. daha taslak aşamadayım, logo vs derken buraya notlamak istedim takip edenler vardır diye.
3000 km'deyiz artık Bade ile. evet motosikletin artık bi adı var.
3 Ağustos salı gününe randevu vermişti bayi. her gün gitmeme ve randevum olmasına rağmen 7 ağustos cumartesi günü teslim ettiler motosikleti. bazı sorunlarım çözülmedi. usta da bana gelip bunlar şöyle böyle açıklamayınca ister istemez kendinizi kötü hissediyorsunuz. neden mi?
yamaha yıldız da gittiğinizde cam bir bölme var. arkasından izliyorsunuz ne yapılıyor. yamaha tuna'da doğrudan gözünüzün önünde yapıp veriyorlar motorunuzu. ama kadıköy servisinde alt kata indiriliyor motosiklet. ve görmüyorsunuz. usta dönüşte açıklamıyor. dolayısıyla yazdığınız maddeleri kendiniz yaşayarak deneyimliyorsunuz.
eğer çin malı keyfi amaçla aldıysanız böyle. ancak ticari amaçla scooter vs aldıysanız açıklanıyor malum ekmek parası. buna saygı duyarım. ancak biz de müşteriyiz. servis olayının bu bayide beni mutsuz eden yanı bu oldu bu süreçte.
bugün 10 ağustos ve her gün hadi yapalım diye bir isteğim var ama bilgim yok boşa zaman harcayıp tükendim biraz. "ee hadi kardeş gazı çevir de neler yaptın" diyebilirsiniz. ama notlamak istedim, böyle anlatmamıştınız olmasın diye.
tabi ki her sorunun bir çözümü vardır yeter ki iyi saptayın. bu süreçte değişik motorcularla da bir araya geldim. "madem paran var nc'yi al bunu sat" diyorlar ama bağlandık bir kere. bu motosikletle güzel anılar edinmekte kararlıyım.
kadıköy evlendirme dairesi karşısındaki motosiklet bayilerinden birinde bir usta "servis değiştirin garantisi var takmayın gerekirse fabrikayı arayın" dedi. yani bana abicim senin hakkın var ne diye unuttun bunu, hatırlasana dedi.
bende servis değiştirmeden bayiye döndüm. bakın size aşağıdaki maddeleri yazdım ne yapıldı bilmiyorum. bari bir sonraki randevuda yapın diyince bana "nicknamer bey bu zaten çinli olur böyle şeyler boşverin" denildi. hiç hoşuma gitmedi açıkçası.
başka bir bayiyi aradım telefonda dahi çok ilgilenildi. sabah gelin yapamayız randevu almalısınız ama tanışırız ayak üstü bakarım dedi usta. kazandılar beni, bu sabah itibariyle de gittim. sağolsun usta ayak üstü baktı söyledi. randevuyu da 16'sına aldım.
şimdi ben eski bayiye salı-cumartesi bıraktığım motorda şunları yazmıştım:
1) Blokta yağ atması mevcut. 6.000 devir, henüz 10 dk. sürüş ve 70 kmh hız'da başıma geldi. Yağ attıktan sonra blok kendim Motul 3100 alarak motosikletin yağını değiştim. Dışında bir müdahale olmadı garantiyi bozmamak adına. Hatta 2.500 km'ye kadar gerek yok denilmişti ancak blok yağ kusunca ben yağı değiştirmek istedim. Blok kısmını silmedim yıkamadım dokunmadım. Görün diye. 8.000 deviri geçmeyelim demiştiniz. 7.000-7.250 devir bandını geçmedim. Blok yağ kustuktan ve yağ değiştikten sonra 6.000 deviri geçmedim. Lütfen yağı değiştirmeyin. Daha değiştireli çok az oldu. Mümkünse kalsın.
2) Motosiklet stop ediyor hareket halinde iken. Tekrar marş etmek gerekiyor.
3) Motoru çalıştırınca sesi randımansız bir şekilde geliyor bayağı anlaşılır biçimde. Cold start sonrası da anlaşılır cinsten.
4) Zincir koruma kapağı düştü, geçici olarak yerine taktım, kontrolü iyi olabilir
5) USB tutucu takmıştınız bir önceki seferde, araya sigorta atılmadığından yanmış, yenisini taktırdım fakat bu kez de N boş vites ibaresi yanıyor.
6) Kafa ön çamurluğa baskı uygulamakta, son seferde de söylemiştim. Mümkünse kafayı birkaç santim yukarı alabilir miyiz?
7) Arka taraf süspansiyon yada yay biraz sertleştirmemiz mümkün müdür?
8) Debriyajı biraz daha sertleştirilmesini rica ederim, sona kadar sıkmak değil de biraz boşluk kalsın.
9) Vitesler çok tak tak sert durumda, daha yumuşak ve sessiz olması için ne yapabilirim?
10) Koltuk altına bir bakabilir misiniz? Alyan setim var mı motosikletle gelen?
11) Bloğun hemen üstündeki soketin kablosu sanki yerinden çıkmış gibi, bir tutucu yuva var sanki ancak germemek adına dokunmadım.
12) Son olarak arka fren merkezini ve yayı - hani fren diske sürtmesin diye rutin bir kontrol edebilir misiniz?
13) Ayaklık açıkken motorun çalışmaması / stop etmesi.
tabi ki eski bayi "bunları yaptık" dedi 50 TL ücret çıkardı. Ama hiçbir açıklama yapmamıştı. 5 ve 11 numarayı çözmüşler, ben sonradan anladım. "13'e hiç bakamadım" dedi.
bugünkü usta da baktı yanıtlar:
1) Blok yağ atması >> Terleme yapmış, yağ atmamış. Çok sıcak havada daha fazla dinlendirin.
2) Motosiklet stop sorunu bende olmalı. >> 16'sında bakalım, ben de yaşamalıyım ki anlayayım.
3) Motoru çalıştırınca sesi randımansız bir şekilde geliyor bayağı anlaşılır biçimde. Cold start sonrası da anlaşılır cinsten. >> 16'sında bakalım.
4) Zincir koruma kapağı düştü, geçici olarak yerine taktım, kontrolü iyi olabilir.
6) Kafa ön çamurluğa baskı uygulamakta. >> Bu modelde normal, üretim böyle.
7) Arka taraf süspansiyon yada yay biraz sertleştirmemiz mümkün müdür? >> Mümkün hatta bayağı da yükseltebiliriz. 16'sında bakalım.
8) Debriyajı biraz daha sertleştirilmesini rica ederim, sona kadar sıkmak değil de biraz boşluk kalsın. >> Şu an ki hali normal. Yağlayalım devam et.
9) Vitesler çok tak tak sert durumda, daha yumuşak ve sessiz olması için ne yapabilirim? >> Bu da normal senden de kaynaklanır.
10) Koltuk altına bir bakabilir misiniz? Alyan setim var mı motosikletle gelen? >> 16'sında bakalım.
12) Son olarak arka fren merkezini ve yayı - hani fren diske sürtmesin diye rutin bir kontrol edebilir misiniz? >> Temizleriz, 16'sında bakalım.
13) Ayaklık açıkken motorun çalışmaması / stop etmesi. >> Çok basit, 16'sında yapalım.
Şimdi ben yine söylüyorum. Motosikletten memnunum. Değiştirme derdim yok.
Bu süreçte vazgeçirmek için Suzuki Inazuma, Honda NC750 ve Honda NC750X DCT kullandırdılar bana. Vazgeçeyim diye ama yok daha RT250 ile yolum var.
U2 Sis farı 100 TL, sele kılıfı 50 TL, arwic marka 32 lt topcase 100 TL sipariş verdim. Eğer uyumlularsa buraya link de bırakırım.
ayrıca blok koruma demiri ve ön cam için de soru bıraktım satıcılara. bakalım. bir sonraki seferde hepsi uyarsa belki resim de bırakırım öncesi sonrası şeklinde.
Şimdilik Bade ile yaşanılanlar bu kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
Biz iki tane almıştık.
Toplamda 300 küsur km'deyim.
Olumsuz yön olarak Bir; Yan ayağı açınca motoru durdurmaya yarayan müşür henüz 20 kmlerde iken yerinden çıktı. Çok ince vida kullanmışlar. İkinci husus; diğer vidalar da gevşiyor. Üçüncü husus: Düşünce elcik korumalar çabuk kırılıyor. Dördüncü husus; garanti belgesi ve kullanma kılavuzu konusunda eksiklik var. Beş; Site verileri ile uygunluk belgesinde yer alan veriler uyuşmuyor. Ağırlık 136/138 gibi bir şey aslında. Altı; Gösterge kısmında kullandıkça zırıldamalar oluyor. (Ben bağlantı vidalarını söktüm öyle kullanıyorum.) Altı; Motosiklet hızdan bağımsız olarak bazen motoru durduruyor. (Stop ediyor)
Nötr husus: 1- sağ tarafta bulunan ayak marşı gereksiz kalıyor. 2- Sağ tarafın sıcaklığı ekipmansız binilirse rahatsız ediyor. 3- Tam gösterge panelinin üzerinden kablo geçiyor. 4- Yan ayakçakta çok eğimli duruyor bence.
Eksik yön, bizim avadanlıkların içi boştu.
Yine de boy uzun olunca ben seviyorum kullanmayı. İster istemez bütçe belirliyor tercihleri. Satış ve bakım maliyetleri uygun sayılır.
Facebook, Whatsapp, forum sohbetlerini takip edince Jant telleri konusunda 2021 modellerde bu sorunun yaşanmadığı kanısı oluştu bende. RKS RT 250, RT250
yan ayaklık maşürü ile ilgili kısmı aklıma aldım bakacağım bende henüz aktif değil.
vidalar gevşiyor. locktit'leyip sıkın.
plastik elcikler bu olağan. acerbis'in metal elciği varmış kalyoncuda 240 TL bandında. ben almadım. araziye girmiyorum diye. ama yatırma durumu için evet alınabilir.
garanti belgesi var ama kullanma kılavuzu çok boş. eksiklik var derken rusçası var ama türkçesi yok, yani eksiklik değil direk olmamaıs.
veri uyumuna birşey diyemem ölçümlemedim.
gösterge zırıldaması var bence de ama onun ben başka 2 yerden gelebileceğini düşünüyorum 1) balata kısmından çabuk bitmesin diye konulan balatadan yapıyor dedi usta. balata temizliği ile geçer dedi usta. bağlantı vidalarını aldım aklıma ancak nasıl yapılıyor resim atarsanız çok iyi olur aslında. ayrıca kafa çamurluk dokunması da yapabiliyor.
stop sorunu bende de var. hatta randımansız çalışma da var.
sağ taraf ayak marşını bir kez bile kullanmadım. "zamanla ayağa takıldıkça rahatsız olup çıkaracaksın onu ordan" demişlerdi ama ben gerek duymadım ama dokununca "ha sen burda mıydın" diyorum.
sıcaklık normal karşılıyorum, hava soğutmalı. r25'te bile rahatsız oluyordum. bence normal.
gösterge paneli üstünden geçen kablo bence hata, net. onu alttan vermeleri gerekirdi.
yan ayaklık alçaklığı konusu %100 doğru. boşluk ayarlayarak park edemiyorsunuz ekstra alan gerekiyor.
avadanlığın benim de içi boş yada serviste alıyorlar.
satış ve bakım maliyetleri çok uygun. benim de boyum uzun ve ben de memnunum.
herşey bu kadar. yanıt vermek istedim belki görüp yanıtlarsınız yada alıcılar birden fazla fikri merak eder diye.
tekeriniz düz bassın!