- Konu Yazar
Yeni bir başlangıçla motora merhaba demek istiyorum. Bütçem yaklaşık olarak maksimum 3000-3500 lira arası. 4-5 yıl kullanabileceğim, beni üzmeyecek, fazla dert açmayacak (servislerle ahbap olmak istemem), uzun yola gelebilecek(İstanbul- Bursa , Bursa Altınoluk), hız olarak da tatmin edebilecek bir motor istiyorum (en azından100 km'yi zorlanmadan bulabilecek).
Fiyat olarak bakınca görüldüğü üzere Yamaha ve Honda'nın sıfır km seçenekleri pek olası değil. Plaka, sigorta derken beni biraz aşacak gibi. Kuba çok uygun ama görüntü olarak fazla tatmin etmiyor. Mondial hız ve servis olarak etkileyici (ama uzun vadede sıkıntı yaratır mı bilemiyorum), Rks yapılı güçlü bir motor ancak gene de bir çinli (motoru çok beğenmeme rağmen kararsızım), Yamaha ve Honda'yı ise 2. el alabileceğim için tereddütlerim var. Sıralamaya belki bir de 2. el Kuba Superlight 150 eklenebilir (okuldayken hayalimdi. Gerçi o zamanlar keeway'di ama böyle daha yakışıklı olmuş.!).
Sıralama olarak; artıları eksileriyle bir değerlendirme yapabilir misiniz acaba?
Bu gibi konular daha önce de benzer şekillerde açılmış ama hiç bu kadar geniş çaplı bir değerlendirme olmamış. Bir yerde aradığımı toplu olarak hiç bulamadım.O yüzden böyle bir başlık açma gereği duydum. Umarım ben ve bu motorları merak eden tüm arkadaşlarım faydalanır. . .