Levent abi, dediğin doğru. Ben inandığım şeyi sonuna kadar savunurum çünkü iddiamı birçok dayanağa dayandırırım, üç beş dergi yorumu okuyarak burada gelip yorum yapmam.
Üç beş dergi yorumu bile değil, sadece Sharp diye daha Haziranda çıkmış bir testi refere ediyorsun. Üstelik onun Schuberth ile ilgili neticesi çıkmadan sen başlamıştın giydirmeye...
Madem parayı bastıran kaskını MotoGP'de kullandırır, Schuberth neden bu kadar eski marka olmasına rağmen markasını motosiklet yarışlarına taşıyamadı yoksa paraları mı yok? Çünkü güvenlik testinden 5 üzerinden 2 yıldız alan hiçbir kaskı oraya sokmazlar.
Aynen öyle. Parayı veren istediği pilotun kafasına istediği "yarış kaskını" geçirir. Bahsettiğin testin de Motogp ile hiç bir bağlantısı yok! Zaten 6 ay önce öyle bir test de yoktu.
Schuberth niye parayı bastırmadı ?
Schuberth pazarlama müdürü değilim ama sebebini anlamak için de olmama gerek yok. Çünkü Schuberth kullanıcılara sağlamlığın yanı sıra konfor odaklı, teknolojik kasklar sunuyor. Bu başlık altında da görüldüğü üzere ağırlıkları da yüksek.
Ayrıca hedef kitlesi de gazcılar değil, geziciler. Zaten senin farklı fikirde olman bu noktada gayet normal. Antiparantez kimse de Schuberth dünyanın en sağlam kaskıdır demiyor. Söylenilen, bu markanın en konforlu ve teknolojik ürünleri sunduğu.
Çünkü güvenlik testinden 5 üzerinden 2 yıldız alan hiçbir kaskı oraya sokmazlar.
Yapma Mehmet, argüman seçerken biraz daha dikkatli ol. Oraya sokmazlar da dünya da Motogpden 10 kat daha büyük bir organizasyon olan Formula 1 e mi sokarlar ? Üstelik de en iyi pilotların kafasına, hem de Senna gibi büyük bir kaybın yaşandığı yıllardan sonra...
Neden Schuberth Motorrad dergisinde en iyi kask seçildi? Çünkü dediğin gibi Alman markası. İngilizler en iyi ürün İngiliz malıdır, Almanlar en iyi ürün Alman malıdır demeyecek de ne diyecek?
Eğer Almanları benim tanıdığımın onda biri kadar tanısaydın böyle bir önyargın olmazdı.
Ama dikkatini çekerim bu başlığın ilk yazısını okursan, seçenler de Almanlar değil. İngiliz motor sürücüleri, hem de yılda belirli bir mesafenin üzerinde gidenler. Eğer senin dediğin gibi bu işler, milliyetçilik işleri olsaydı, onların en son seçeceği marka bir alman markası olurdu.
Valla isteyen istediğini alsın ama ben belli kriterleri sağlayana kadar kesinlikle Schuberth almam. Alanlara da hayırlı olsun ama aman dikkat edin düşmeyin, düşerken çok sessiz bir kask olduğundan bir ses duymazsınız ama kafanız ortadan ikiye ayrılabilir veya vizörü kırılıp kör olabilirsiniz![]()
Yok yok ben de esnek vizörlü bir kaska alcağım bu kadar laftan sonra :cherry:
Motor sürerken esnekliği sayesinde cildimi yumuşak tutar, motordan inince de origami yaparım :mrgreen:
Son düzenleme: