Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
@aYe
Ben Schuberth markasını, özellikle de S1 Pro modelini kötülemiş miyim? Yazdıklarımı bir daha oku istersen..
Ona bakarsan sen teker yapıyorsun 2007 model 1000RR altından kaçıyor pert oluyor, bir telefon 2008 model 1000RR altındaS1 aldın da günlerce övüp övüp bitiremediğin Arai mi tü kaka oldu şimdi? Genel olarak kim hangi markayı tercih ediyorsa o marka dünyanın en kaliteli markası oluyor zaten nedense...
Kötüleme derken bahsettiğim şey son yazdığın mesajın devamında da var, profesyonellerin kullanmadığı kask güvenli değil şeklinde.
Sende profesyonelsin, tak çin malını kafana çık yarışa al birincilik kupanı, ee şimdi çin malı kask en iyi kask mı oldu?
Milletin ağzına bakma abi, millet senin azına baksın, Rossi küpe takıyor diye, bizdemi küpe takalım.
Arai gerçekten en rahat ettiğim kasktı ama ses sorunu var abi, bir kişi çıkıp ses sorunu yok diyebilirmi?
Hadi 250'ye kadar katlanıyorsunda 250'yi geçince sanki kulaklarıma kürdan sokuyorlarmışcasına canımı bile yakıyordu.
Güvenlik dersen 2-3 patlamada ki ilkinde kafamı yere sağlam vurdum sayılır, Arai sadece çızıldı, yani güvenlik notu bence tamdı.
Ancak bence kask alırken güvenlik tek başına yeterli bir kavram değil, bir çok etken var, ağırlık, aerodinamik, konfor, fiyat, extra donanımları(iç siyah cam gibi), buğu, yedek parça fiyatı ve bulunabilirliği vs. v.s.
Belirli bir güvenlik seviyesinin altında olmamak şartıyla diğer etkenleride göz önünde bulundurup kask almak hepimizin yaptığı birşeydir.
Hatta desen bile sebep olabilir, yarın bir desen renk uyumu çok hoşuna gider bambaşka bir kask alırsın, ben siyahtan başka renk almam mesela o yüzden desen seçim kriterlerimin dışında kalır.
Ayrıca en en en güvenli kaskı aldın diyelim, örnek Necdet abinin kazası, darbe vizörden gelirse ne yapacaksın?
Yada 5 yıldıza rağmen kask parçalandı, malum kılcal üretim çatlakları her zaman olabilir, kul yapısı nihayetinde, yıldız tazminatı davasımı açacaksın, yada lan Rossi yaktın benimi diyeceksin?
Sırf yarışçılar kullanmıyor diye bir kaska alınamaz etiketi yapıştırmayı doğru bulmuyorum abi kusura bakma.
Benim patlamama gelince, motorlarımda güvenlik 5 yıldızlı full kasko, kaza yapınca kar'a bile geçiyorum, hoş allah kar'ını da kendisinide benden uzak tutsun ama bazen kaçınılmaz oluyor.
Tekere gelip patladığım kazada zaten 2008 1000RR vardı, yedek duran 2007 1000RR'ı Çiçek kullanıyordu.
Kazadan önce 2008 de mono kapak olduğu için, artçı almak mümkün olan 2007'yi almıştım.
Ben henüz motora yeni başlamış biriyim, illaki kazalarım olacaktır.
Düşe kalka öğreniyoruz işte.
Hepi topu 2 sene ve 22000km tecrübem var biliyorsun, beni sürücü olarak ezmeye çalışman sana yakışmaz, hem yüzbinlerce km tecrüben, hem yıllarca motosiklete binmişliğin var, hemde profesyonel yarışçısın, aramızda sıra dağlar var Mehmet.
Adından iyi bildiğin bir başka şeyde, benim teker yapmadığım motorun kaza esnasında tekere geldiği, hatta hiç denemediğim bile, ha çok istiyorum ama henüz denemeler yapmak için erken, motora o derece hakim değilim.