- Katılım
- 12 Mar 2014
- Mesajlar
- 281
- Konu Yazar
- #1
Arkadaşlar bu iki modelden birini kullanan var mı ? Kullanıcı yorumu lazım bana yaz için serin tutuyormu ? güvenli mi ? Rica etsem yardımcı olurmusunuz ?
Yazları Tarmac Air kullanıyorum. Aynı güvenlik seviyesinde bundan daha çok hava geçiren bir mont tasarımı olamaz sanıyorum. Kolların arka kısımları ve ön beden kısmının küçük bir kısmı dışında fileli malzeme kullanılmış. Rüzgarı olduğu gibi geçiriyor. Sırt tarafında ped var. Orası tam bir geçirgenlik sağlamıyor tabii.
Püfür püfür bir mont. Korumaları, yine kışın kullandığım Revit Strada ile aynı. Filesiz kısımlarda güçlü 600D polyester malzeme var.
Race fit. Yani biraz kısa. Dar yapıda. Geniş bir iç cebi var. İç kısmı beyaz montun. Deri kullanılan bir kaç ufak alan var. Kol uçları ve yaka gibi...
Son olarak;
şu an ki İstanbul havasında sabahları giyilirse üşütür. 24 saat kullanılabilir bir mont değil şu an için. 5 - 6 derece daha ısınması lazım havanın.
Dediğiniz mont şu hörgüçlü model ise, zaten açıklamasında su ve rüzgar geçirmez yazıyor.çok güzel bilgiler teşekkür ederim. Normal de ross Speed marka montu düşünüyodum ancak kullanan bir arkadaş çok terletiyor dedi. bende almışken en güzelini alayım diye düşündüm ve bu modelleri beğendim. sizce 250tl daha masraf yapacak kadar fark var mı aralarında ? değer mi yani ?
Dediğiniz mont şu hörgüçlü model ise, zaten açıklamasında su ve rüzgar geçirmez yazıyor.
Rüzgar almayan mont yazın terletir. Havalandırma fermuarlarını açsanız bile.
Yazın fileli olmayan her mont genel olarak terletir normal kullanımda.
İşin bir de koruma yönü var. Sürüklenmeye dayanıklılığı da önemli vs vs.
Aradaki fark sizi çok zorlamayacaksa Air tarmac yazın sizi rahat ettirir. Ancak ekim ayı gibi yeni mont araştırmaya başlarsınız.
revit gt-r air revit tarmac'ın geliştirilmiş versiyonu. (kaynak revzilla gt-r air incelemesi)
4 mevsim mont diye birşey maalesef yok. evet eğer terlemek istemiyorsanız 2 montunuz olmalı.
pekala. tecrübe ettiğinize göre bize de buna uymak düşer. ross speed'de 4 mevsim mont galiba hörgüçlü diyor ama kışlık mı ? Yaz için bering almayı düşünüyorum kış için bir fikrim yok onu kış başlarken alırım sanırım. Bugün ross speedi almıyorum ozaman ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Ross 4 mevsimi almadım. Cevap veren arkadaşlara tesekkurler
Naçizane fikrim;
Ross kışın üşütebilir. Yazın ise terletir. Sonbahar-Bahar'da sıkıntı olmaz. Kışın içine kalın giyseniz dolmalık biber gibi görünürsünüz, dar kesim çünkü. İçine kalın kazak vs pek giydirmez. Büyük beden alsanız da olmaz...
Tavsiyem: Fileli bir mont alın şimdilik. Sonbaharda ise, içliği çıkabilen kışlık bir mont alın. Kışa kadar içliksiz kullanın.
Kışın biraz üşümeyi (kışın biniyorsanız - uzun mesafelerde biniyorsanız), yazın biraz terlemeyi göze alıyorsanız Ross da alabilirsiniz. Ama bütçe elveriyorsa çift mont :thumleft:
Ben Revit gt r air aldım geçen ay daha yazı görmedik ama bu havalarda içime uzun kollu bişeyler giymessem donuyorum![]()
Bende revit tarmac deri mont kullaniyorm cok memnunum ve cok guzel oneririm ama sicak havalarda kesinlikle terlersin benim bu montu secme nedenim icligi olmasiydi cunku hala iclikle kullaniyorm gayet rahat ve kullanisli yazin pek tercih edilmez ama)
hocam bende bu iki mont arasındayım. tarmac montu gördüm benim ebatımda birisinde fena durmuyodu. air modeli ise daha sade model gibi. ne gibi bi üstünlüğü var diğerinden
biri 40 lira daha pahalı sanırımbilmiyorum üstadım bende araştırıyorum. şuan şunumu alsam diye bi fikir bile yok içimde
Kullanan arkadaşlar Gt-r air modelinden memnunmusunuz malum halen yaz gelmedi.