Uzaktan gelirken, özellikle çok güneşli havalarda hangi ışığın yandığını zor görüyoruz geometrik şeklini nasıl anlayacağız?
Gündüz anladık diyelim gece nasıl anlayacağız![]()
bana mı çok saçma geliyor.. yoksa bu yaşıma geldim trafik lambalarının mantığını daha anlayamadım mı? Bu lambaların ışıkları daha kuvvetli daha seçilebilir yapıldıktan sonra, üstteki yandığında durup alttaki yandığında geçeceğini bilmeyen yoktur herhalde.
tamam da adamlar biliyor ki üstteki yanınca duracak,en alttaki yanınca geçecek![]()
bana mı çok saçma geliyor.. yoksa bu yaşıma geldim trafik lambalarının mantığını daha anlayamadım mı? Bu lambaların ışıkları daha kuvvetli daha seçilebilir yapıldıktan sonra, üstteki yandığında durup alttaki yandığında geçeceğini bilmeyen yoktur herhalde.

şu 3 tasarımcı beyinsizler içinde bir çözüm bulsalarya
Bir renk körü olarak olaya müdahale edeyim.Trafik lambalarındaki yeşille kırmızı kesinlikle karıştırılcak gibi değil. Sarı ve kırmızı da, eski normal ampullü trafik lambalarında bazen karıştırabiliryorum ama artık o lambalardan pek kalmadı. Yeni tip ledli trafik lambalarında 3 renkte de sorun olmuyor. Yani adamların o kadar uğraşıp şekilli lamba işine girmelerine hiç gerek yokmuş bence.
Uzaktan gelirken, özellikle çok güneşli havalarda hangi ışığın yandığını zor görüyoruz geometrik şeklini nasıl anlayacağız?
Gündüz anladık diyelim gece nasıl anlayacağız![]()
benim şimdi demek istediğim konuya parmak basmışsın..
uzaktan gelirken zaten yoğun ışık lümeninden dolayı güzümüz renk arayışına giriyor şekilleri seçemediği için düzgün bir şekilde bu durumda ne yapacak bu adamlar?
veya gece ne yapacaklar zifiri karanlıkta ufak bir trafik lambasının şeklini yaklaşana kadar kim anlayabilecek?
trafik bu unutmayın kazalar her zaman ufak ayrıntıları severler olası bir kazaya sizde karışabilirsiniz allah korusun? bunu kaçınız düşündü?